Η πρόταση στον Λάσκαρη

Η πρόταση στον Λάσκαρη

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Η πρόταση στον Λάσκαρη

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος παρακολουθεί τις τελευταίες διοικητικές ζυμώσεις, αποκαλύπτει την πρόταση στον Νίκο Λάσκαρη από τον εκπρόσωπο ισχυρού επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για τον Άρη και αναρωτιέται αν υπάρχει χρόνος.

Δύσκολο καλοκαίρι για τους ρεπόρτερ του Άρη. Σενάρια επί σεναρίων και η σκληρή πραγματικότητα. Αυτή των τελευταίων δυόμισι μηνών όπου δεν έγινε τίποτε ουσιαστικό στον οικονομικό τομέα. Ο Νίκος Λάσκαρης ισχυρίζεται ότι μέχρι τέλη Αυγούστου θα ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες (σε χορηγικό επίπεδο) και θα επιλυθεί το πρόβλημα ρευστότητας το οποίο βέβαια ξέφυγε από τα στενά όρια του «προσωρινού».

Δεν μπήκε σε λεπτομέρειες στην τελευταία ανακοίνωση. Αυτή είχε ως στόχο να υπενθυμίσει σε όλους το ποσό που έχει δαπανήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως οδηγός επίλυσης των προβλημάτων.

Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εισπράξει επίσημη πρόταση για την ΚΑΕ Άρης. Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην τελευταία επίσημη θέση του, ο Νίκος Λάσκαρης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε εδώ για να δηλώσουμε προς όλο τον κόσμο του ΑΡΗ, ότι καμία επενδυτική πρόταση δεν έχει φτάσει στα χέρια μας. Θα επιθυμούσαμε οι υποψήφιοι επενδυτές εάν μας προσεγγίσουν, να το κάνουν με τον τρόπο που πράξαμε εμείς, όταν το 2015 καταθέσαμε σε μικρό χρονικό διάστημα 1.000.000 ευρώ». Αυτές οι δύο προτάσεις ίσως να συνθέτουν τους λόγους έκδοσης της τελευταίας επίσημης θέσης.

Προσπάθησα να μάθω αν αυτές οι δύο προτάσεις στοιχειοθετούν πρόθεση πώλησης της εταιρίας αλλά έλαβα αρνητική απάντηση. Βέβαια τα δεδομένα άλλαξαν από το μεσημέρι γιατί ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έχει στα χέρια του μία πρόταση. Και εξηγούμαι:

Το τελευταίο διάστημα ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης ο οποίος μάλιστα ηγήθηκε στην έλευση του Νίκου Λάσκαρη στον Άρη ισχυρίζεται ότι έχει προσεγγίσει πολύ ισχυρό επιχειρηματία του οποίου το όνομά (πραγματικά, πιστέψτε με) δεν το γράφεις εύκολα. Υπό την έννοια ότι το ενδεχόμενο εμπλοκής του στον Άρη δεν είναι απλά «ένα καλό σενάριο», αλλά μια ονειρική λύση. Πρόκειται για επιχειρηματία του οποίου η εμβέλεια είναι «τρομακτική».

Ο κ. Χριστοφορίδης υποστηρίζει ότι συναντήθηκε μαζί του πριν από 2-3 εβδομάδες, και ότι (ο επιχειρηματίας) του ξεκαθάρισε ότι είναι θετικός στην εμπλοκή του στον Άρη αλλά θέλει δύο πράγματα. Καταρχάς, το 90% των μετοχών και δεύτερον να μην μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο κ. Χριστοφορίδης σήμερα το μεσημέρι επικοινώνησε με τον Νίκο Λάσκαρη και του μετέφερε την πρόταση του επιχειρηματία.

Η πρόταση του τελευταίου είναι να αποκτήσει το 90% την ΚΑΕ Άρης μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίο της τάξεως (περίπου) των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Δεδομένου του ότι θα αποκτήσει μια εταιρία η οποία έχει αρνητική θέση και της οποίας τα χρέη είναι μεταξύ 3 – 3.3 εκατομμυρίων ευρώ, δεν δέχεται να δώσει αντίτιμο.

Ο Νίκος Λάσκαρης υποστήριξε – στην τηλεφωνική επικοινωνία – ότι θέλει να αποτυπωθεί γραπτώς η πρόταση του επιχειρηματία, ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ίδιο για να λάβει τις εγγυήσεις ότι θα πληρωθεί το σύνολο των χρεών για το οποίο είναι ο ίδιος υπόλογος. Συμφώνησε επί της προοπτικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει και ο ίδιος το δικαίωμα της μετοχοποίησης μέρους των (περίπου) τριών εκατομμυρίων που έχει βάλει στην ΚΑΕ ούτως ώστε να διατηρήσει περίπου το 50% της εταιρίας.

Άρα: Ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται για την αγορά την ΚΑΕ Άρης δεν διαπραγματεύεται τίποτε λιγότερο από το 90% της εταιρίας ενώ ο Νίκος Λάσκαρης θέλει να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Πάμε στο δια ταύτα. Ο μεν επιχειρηματίας αναλαμβάνοντας μια χρεωμένη εταιρία είναι λογικό να έχει την απαίτηση να μην την αγοράσει από τον νυν ιδιοκτήτη αλλά να επιζητεί έναν τρόπο όπου τα χρήματα που θα βάλει θα τα αξιοποιήσει ο ίδιος. Στον δε Λάσκαρη ουσιαστικά προτάθηκε να παραχωρήσει την εταιρία έναντι μηδενικού αντιτίμου και θέλει να ξέρει πού θα δώσει την ΚΑΕ (σ. σ. στην τηλεφωνική επικοινωνία δεν του αναφέρθηκε το όνομα του επιχειρηματία) αλλά και να λάβει τις εγγυήσεις ότι θα πληρωθεί το σύνολο των οφειλών.

Το μέγεθος της απόστασης μεταξύ των προτάσεις εξαρτάται από το επίπεδο επιθυμίας των δύο πλευρών. Εφόσον ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει πραγματική θέληση εμπλοκής στον Άρη, τα χρέη των 3 - 3.3 εκατομμυρίων ευρώ της ΚΑΕ δεν μπορούν να τον φοβίσουν δεδομένου ότι το επίπεδο ρευστότητάς του είναι τεράστιο. Από την άλλη πλευρά, αν ο Νίκος Λάσκαρης αποφασίσει να απεμπλακεί από την ΚΑΕ Άρης, τότε (του) παρουσιάστηκε η κατάλληλη ευκαιρία.

Το βέβαιο είναι ότι, ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει άμεσα γιατί όσο κυλούν οι μέρες και διατηρείται το πρόβλημα ρευστότητας, αυξάνεται και το επίπεδο των προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.