Σαρώνει σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες η Εθνική Παίδων! (pics)

Σαρώνει σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες η Εθνική Παίδων! (pics)

Νίκος Καρφής
Σαρώνει σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες η Εθνική Παίδων! (pics)

bet365

Η Εθνική Παίδων κάνει θραύση στις κύριες στατιστικές κατηγορίες του Eurobasket U16 και διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την άνοδο της, η οποία θα έρθει με νίκη στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας στα προημιτελικά του Eurobasket U16 B' Κατηγορίας, η Εθνική Παίδων βρίσκεται ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από την πολυπόθητη άνοδο.

Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου περιμένει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Μεγάλη Βρετανία-Ουγγαρία και με νίκη, ανεβαίνει στην Α' Κατηγορία.

Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στα Virtual Sports (21+)!

Η Ελλάδα είναι η απόλυτη κυρίαρχος σε πολλές κύριες στατιστικές κατηγορίες του τουρνουά, δείχνοντας πως βρίσκεται απόλυτα δίκαια στις 4 κορυφαίες της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας είναι πρώτη σε πόντους (93.8 ανά αγώνα), με το Βέλγιο που έρχεται δεύτερο να απέχει πολύ (84.4). Σπουδαία δουλειά κάνουμε και στον τομέα των ριμπάουντ, παίρνοντας και αυτή την κορυφή με 54.4 ανά αγώνα.

Άλλο ένα σπουδαίο συστατικό αυτής της ομάδας είναι ο αλτρουισμός και η ομαδικότητα. Οι ασίστ που δίνουν οι παίκτες του Παπαδόπουλου το αποδεικνύουν. Η Εθνική Παίδων είναι πρώτη και σε αυτή την κατηγορία με 21.5 τελικές πάσες μέσο όρο, οριακά μπροστά από το δεύτερο Βέλγιο.

Για να πάμε και στα κοψίματα, τα οποία μαρτυρούν την προσήλωση της ομάδας μας στην άμυνα. Η Ελλάδα μπορεί να έρχεται δεύτερη (5 μπλοκ ανά παιχνίδι) σε αυτή την κατηγορία πίσω από Ουκρανία, όμως δείχνει πως πολύ δύσκολα αφήνει απροστάτευτο το καλάθι της.

Ατομικά ξεχωρίζει η φοβερή εμφάνιση του Νίκου Ρογκαβόπουλου κόντρα στην Ουκρανία, με τον ηγέτη της Εθνικής να τελειώνει εκείνο το ματς με 28 πόντους (9/13 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/7 βολές). Ο ταλαντούχος φόργουορντ βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ του τουρνουά (17.8 μέσο όρο), οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη χώρα μας. Στα μπλοκ σπουδαία δουλειά κάνει ο Δημήτρης Καραϊσκος που είναι τέταρτος στη διοργάνωση με 2.3 ανά αγώνα.

Αν μη τι άλλο η Ελλάδα είναι η απόλυτη κυρίαρχος του τουρνουά, κάτι που δείχνουν και τα στατιστικά.

 

Τελευταία Νέα