Στρέλνιεκς: «Τα πάντα στον Ολυμπιακό είναι σε υψηλό επίπεδο»

Στρέλνιεκς: «Τα πάντα στον Ολυμπιακό είναι σε υψηλό επίπεδο»
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μίλησε σε μέσο της πατρίδας του για τον Ολυμπιακό και την προσπάθεια της εθνικής Λετονίας στο Eurobasket 2017.

Tο φετινό καλοκαίρι εν πολλοίς άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή του Γιάνις Στρέλνιεκς. Ήρθε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, η γυναίκα του πριν λίγες ημέρες έφερε στον κόσμο την κορούλα τους και πλέον ετοιμάζεται να μπει στα φιλικά προετοιμασίας με την eθνική Λετονίας, με στόχο να παλέψουν το καλύτερο δυνατό στο επερχόμενο Eurobasket.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού λοιπόν, έκανε προπονήσεις και ατομικό πρόγραμμα όλο το καλοκαίρι, ωστόσο απουσίασε από τα πρώτα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας της Λετονίας έχοντας εξασφαλίσει ειδική άδεια. Πλέον ετοιμάζεται να ενσωματωθεί και αυτός και μάλιστα αναμένεται να αγωνιστεί την Παρασκευή απέναντι στην Πολωνία, σε φιλικό στη Ρίγα. Με αφορμή την επανένταξή του, ο Στρέλνιεκς μίλησε στο «TVNet» της χώρας του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το φετινό καλοκαίρι: «Απολαμβάνω το μπάσκετ μετά τη σεζόν με τους συλλόγους, γιατί έχει περισσότερο δουλειά. Εδώ το επίπεδο είναι διαφορετικό. Το καλοκαίρι κάνω… αποτοξίνωση (σ.σ. γελάει) και προσπαθώ να δυναμώσω τον ώμο μου. Πριν τελειώσει η σεζόν δεν το είχα αυτό, δεν μπορούσα να κάνω διαχείριση και ένιωθα βαρύς. Παίξαμε κοντά στα 80 παιχνίδια και αναπόφευκτα το σώμα μου ήταν κουρασμένο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λοιπόν δουλεύω το σώμα μου και τη φυσική μου κατάσταση. Έχω έναν κανόνα. Δύο εβδομάδες πριν την προετοιμασία ξεκινάω να δουλεύω τον ρυθμό και τις ανάσες μου».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις ως μέλος του Ολυμπιακού, «στα μέσα του καλοκαιριού πήγα εκεί (σ.σ. Πειραιά) για να περάσω από ιατρικές εξετάσεις. Είδα το γήπεδο, γνώρισα τους προπονητές, τους μάνατζερ… Στον Ολυμπιακό τα πάντα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αν και στην Μπάμπεργκ η οργάνωση είναι και εκεί αρκετά υψηλή. Όλα είναι λυμένα και σου επιτρέπουν να ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ, με τίποτα άλλο και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρόσεξα πως είναι πολύ ζεστά εκεί. Μόνο το χειμώνα θα είναι πιο… δροσερά. Έχω ζήσει βέβαια στο Βέντσπιλς (σ.σ. Λετονία) οπότε ο χειμώνας για μένα δεν θα είναι υπερβολικός εκεί (σ.σ. γελάει)».

Για τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Εθνική Λετονίας με τα οποία θα ξεκινήσει να συνεργάζεται πλέον, «Όταν φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής βλέπεις σχεδόν όλα τα γνώριμα πρόσωπα. Πάντα θα υπάρχει και κάποιος νέος παίκτης ωστόσο γνωρίζω σχεδόν όλους τους παίκτες, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Απλά δεν έχω συμμετάσχει μέχρι τώρα μαζί τους, να παίξουμε όλοι μαζί, κάτι που θα γίνει από δω και στο εξής. Στα χαρτιά, κοιτώντας τα ονόματα, δείχνουμε πολύ καλοί αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσουμε και στο γήπεδο παίζοντας καλά όλοι μαζί. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η εθνική, δεν είναι σαν τους συλλόγους μας. Είμαστε όμως όλοι επαγγελματίες. Δεν υπάρχει κάποιος που θα θέλει να σκοράρει περισσότερο και να αποδείξει κάτι. Γιατί όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο. Τώρα συνεχίζουμε να δουλεύουμε, πρώτα στην φυσική μας κατάσταση και μετέπειτα να βάλουμε μέσα και την τακτική».

Για τον όμιλο των Λετονών, «είναι ένα πολύ δυνατό γκρουπ, καμία ομάδα δεν είναι εύκολη και μιλάμε για δύσκολα παιχνίδια. Όλοι είναι πολύ γνωστοί αντίπαλοι, ίσως κάπως λιγότερο η Μ. Βρετανία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Κάθε αντίπαλος πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του και να περιορίσει τον άλλον. Αυτό θα κάνουμε και εμείς».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα