Τα «όργια» του Μάικ Γκριν της ΑΕΚ (vids)

Τα «όργια» του Μάικ Γκριν της ΑΕΚ (vids)

Κάτια Πετροπούλου
Τα «όργια» του Μάικ Γκριν της ΑΕΚ (vids)

bet365

Ο Μάικ Γκριν αποτελεί το νέο απόκτημα της ΑΕΚ και το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στα στατιστικά και τις μεγάλες εμφανίσεις του με τις προηγούμενες ομάδες του.

Η ΑΕΚ έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Μάικ Γκριν, μια μεταγραφή που έγινε υπό άκρα μυστικότητα.

Ο 32χρονος γκαρντ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα και έτσι η «Βασίλισσα» πρόσθεσε ένα σημαντικό και ήρεμο... όπλο στο ρόστερ της για την νέα σεζόν.

Ο Αμερικανός τα τελευταία χρόνια έχει παραστάσεις από το Eurocup, στο οποίο έχει αγωνιστεί για 6 σεζόν, ενώ πέρυσι αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ - και τρίτο πασέρ - της Καρσίγιακα σε τούρκικο πρωτάθλημα και Champions League.

Ο Γκριν γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου το 1985 στην Φιλαδέλφεια κι έχει περάσει από 10 ομάδες στην 9ετή επαγγελματική καριέρα του στα παρκέ. Τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα έκανε στο Franklin Learning Center Highschool και στην συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Towson στο NCAA (2003-05), για να ακολουθήσει το Butler (2006-08), στο οποίο ηγήθηκε σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ και πήρε το βραβείο «Horizon League Player of the Year» το 2008. Μάλιστα, το 2010 και το 2011 βρέθηκε στον τελικό του NCAA - έχασε τον τίτλο από Duke και Connecticut, αντίστοιχα.

Το ίδιο έτος δήλωσε συμμετοχή στο draft του ΝΒΑ, αλλά δεν επελέγη από κάποια ομάδα κι έτσι έκανε το ταξίδι για την Τουρκία και την Antalya (8.6π., 4.5ασ., 4.2ρ.). Τον επόμενο χρόνο πήγε στο Βέλγιο και την Liege (13.6π., 3.5ασ., 4.2ρ.), για να μετακομίσει έπειτα στην Ιταλία και την Cantu, με την οποία είχε την πρώτη εμπειρία στο Eurocup. Στην παρθενική του συμμετοχή στην ευρωπαϊκή διοργάνωση μέτρησε 6.7 πόντους, 3.8 ασίστ, και 3.3 ριμπάουντ.

Έπειτα, πήγε στην Α2 της γειτονικής χώρας και φόρεσε τη φανέλα της Sigma Barcellona, για να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» την επόμενη σεζόν και την Varese. Εκεί ήταν συμπαίκτης με τον νυν αρχηγό της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα και μαζί έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της Lega Basket, αλλά και τον τελικό Κυπέλλου.

Το 2013-14 πήγε μέχρι τη Ρωσία και αγωνίστηκε ξανά στο Eurocup με την Khimki, κάνοντας μια καλή σεζόν με 9.2 πόντους, 6.4 ασίστ και 3.8 ριμπάουντ. Άλλος ένας προορισμός στην καριέρα του ήταν η Γαλλία και η Paris Levallois, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 10.8 πόντους, 7.3 ασίστ και 3.9 ριμπάουντ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά κόντρα στην Μπάνβιτ (11.5π, 10ασ., 4.5ρ.).

Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία και την Venezia, όπου και ήταν συμπαίκτης με τον Μάικ Μπράμο. Με τα βυσσινί έκανε ακόμα καλύτερη σεζόν στο Eurocup, έχοντας κατά μέσο όρο 12 πόντους, 5.5 ασίστ και 3.8 ριμπάουντ στην κανονική διάρκεια, και 19.8 πόντους, 6.5 ασίστ και 5.3 ριμπάουντ στους «32».

Την προηγούμενη χρονιά πάτησε παρκέ με την φανέλα της Balikesir, αλλά τον Δεκέμβριο αποχώρησε για να πάει στην Karsiyaka. Με την τούρκικη ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου και αγωνίστηκε στο Champions League, όπου κι έφτασε μέχρι τους «8», μετρώντας 12.5 πόντους, 4.8 ασίστ και 3.5 ριμπάουντ.

Αν κρίνουμε από την απόδοσή του, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο καλύτερος γίνεται ο Γκριν. Η ΑΕΚ φαίνεται πως βρήκε τόσο μια αξιόπιστη λύση στα γκαρντ, όσο κι έναν καλό συμπαίκτη, κάνοντας μια σωστή επένδυση για την νέα σεζόν, η οποία θα είναι απαιτητική, καθώς σίγουρα οι άνθρωποι της «Βασίλισσας» ευελπιστούν σε μια καλύτερη πορεία, ειδικά στο Champions League.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα