Ψάχνουν το ιδανικό trade για Ίρβινγκ οι Καβαλίερς

Ψάχνουν το ιδανικό trade για Ίρβινγκ οι Καβαλίερς

bet365

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν βιάζονται να κάνουν trade τον 25χρονο γκαρντ, καθώς θέλουν να φτάσουν σε συμφωνία από την οποία θα βγουν κερδισμένοι. Επιθυμούν να πετύχουν κάτι αντίστοιχο με αυτό των Νάγκετς-Νικς για τον Καρμέλο Άντονι.

Από τότε που ο Κάιρι Ίρβινγκ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από το Κλίβελαντ, έβαλε... φωτιά στο ΝΒΑ!

Οι «μνηστήρες» πολλοί, ενώ ο ίδιος έχει επιλέξει σαν ιδανικούς προορισμούς τους Σπερς, Κλίπερς, Σανς, Γουλβς, Νικς και Χιτ.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Κι αυτό διότι οι Καβαλίερς θέλουν να πετύχουν ένα trade από το οποίο θα βγουν κερδισμένοι και οι ίδιοι.

Για την ακρίβεια, οι «ιππότες» θεωρούν ιδανικό trade εκείνο που είχαν πετύχει και οι Νάγκετς-Νικς για τον Καρμέλο Άντονι το 2011. Δηλαδή να αποκτήσουν βετεράνους, οι οποίοι θα κρατούν ψηλά την ομάδα, draft picks και νέους παίκτες για το μέλλον, όπως υποστήριξε ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι του «ESPN».

Πριν από έξι χρόνια, ο «Μέλο», μαζί με τους Τσόνσεϊ Μπίλαπς, Σέλντεν Ουίλιαμς, Άντονι Κάρτερ και Ρενάλντο Μπάλκμαν πήγαν στην Νέα Υόρκη, για να πάρει η ομάδα του Ντένβερ τους Ουίλσον Τσάντλερ, Ρέιμοντ Γέλτον, Ντανίλο Γκαλινάρι, Τιμοφέι Μοζγκοφ κι ένα pick πρώτου γύρου του 2014.

Παρόλα αυτά, μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος χρησιμοποιεί την πρόσφατη συμφωνία που έκαναν οι Γουλβς με τους Μπουλς για τον Τζίμι Μπάτλερ. Η ομάδα του Σικάγο πήρε τον τραυματία Ζακ ΛαΒιν, τον Κρις Νταν και τον rookie Λόρι Μαρκάνεν, οπότε τα πράγματα για τους Καβαλίερς δυσκολεύουν.

Ο Ίρβινγκ, όμως, έχει ακόμα δύο χρόνια για να εκτίσει το συμβόλαιό του, με οψιόν για το 2019-20, και δεν έχει no-trade clause, οπότε δεν περνά ακριβώς από το χέρι του αν θα γίνει ανταλλαγή, ενώ οι Καβαλίερς μπορεί να μην κάνουν καμία κίνηση.

Όπως αναφέρεται ακόμα στο «ESPN», περίπου 20 ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αλλά ελάχιστες έχουν καταθέσει προτάσεις.

Μάλιστα, υπάρχει και ο φόβος της εξωγηπεδικής του ζωής, αλλά αρκετοί είναι αποφασισμένοι να το «ρισκάρουν», καθώς θεωρούν πως ο Ίρβινγκ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και μπορεί να στηριχθεί μια ομάδα πάνω του.

Ακόμα, επισημαίνεται πως οι Μαϊάμι Χιτ είναι διατεθειμένοι να αποχωριστούν τους Γκόραν Ντράγκιτς και Τζάστις Ουίνσλοου για ένα deal με τον 25χρονο γκαρντ, αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο, μετά την προϊστορία που έχουν με το Κλίβελαντ.

Τέλος, οι Πέισερς προσπάθησαν επανειλλημένως να πείσουν τους «ιππότες» να γίνει ανταλλαγή και να τους δώσουν τον Πολ Τζορτζ, αλλά εκείνοι συνεχώς τους απέρριπταν. Ο λόγος ήταν πως η ομάδα της Ιντιάνα ζητούσε ένα μελλοντικό draft pick πρώτου γύρου «μη προστατευμένο», κάτι που οι Καβαλίερς δεν δεχόντουσαν.

 

NBA Τελευταία Νέα