Στο μυαλό του «Δράκου»

Στο μυαλό του «Δράκου»

Στο μυαλό του «Δράκου»

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος προσπαθεί να εισβάλει στο μυαλό του Παναγιώτη Γιαννάκη λαμβάνοντας υπόψη τα υπαρκτά οικονομικά δεδομένα (όχι τους ευσεβείς πόθους) και καταγράφει το αγωνιστικό σχέδιο που έχει κατά νου ο προπονητής του Άρη.

Είναι δύσκολο για τον κάθε φίλαθλο του Άρη να συμβιβαστεί με οικονομικά δεδομένα που ίσχυαν στην προ Λάσκαρη εποχή, αλλά αυτή η μετάβαση χαρακτηρίζεται απαραίτητη για να υπάρχει αυτογνωσία. Δηλαδή, με αγωνιστικό προϋπολογισμό που δεν θα υπερβαίνει τις 500 χιλιάδες ευρώ και πλαφόν στα συμβόλαια. Αυτή (φαίνεται ότι είναι) η πραγματικότητα, μακριά από ευσεβείς πόθους. Αν τώρα σε βάθος χρόνου διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ βρει τρόπο αύξησης του μπάτζετ, τότε προφανώς και η συζήτηση θα μπει σε νέα βάση.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Πάντως, οι άνθρωποι της… πιάτσας γνωρίζουν ότι ο Άρης βγήκε στην αγορά έχοντας να διαχειριστεί το παραπάνω ποσό, νιώθουν μάλιστα ότι δεν είναι «πιόνια» κάποιου παιχνιδιού αλλά ότι αυτή είναι η αλήθεια. Στο αγωνιστικό, το αρχικό σχέδιο του Παναγιώτη Γιαννάκη περιλάμβανε τη δημιουργία ελληνικού κορμού και τη συνεργασία με τουλάχιστον οκτώ Έλληνες παίκτες με φανερή πρόθεση αποφυγής της διαδικασίας καθημερινής συνεργασίας με έξι ξένους. Είναι γνωστό εξάλλου ότι πιστεύει στα αγωνιστικά και έμψυχα χαρακτηριστικά του Έλληνα παίκτη.

Αυτός ο στόχος είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί. Για παράδειγμα, ο Γιάννης Αθηναίου βγήκε από τη λίστα των υποψηφίων καθώς ο Άρης δεν μπορεί να του προσφέρει εξαψήφιο νούμερο. Ήδη έχει στην πλάτη του τα 150 χιλιάρικα του Καββαδά και τα 90 του Τσαϊρέλη. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το ενδεχόμενο κάλυψης του μισού μπάτζετ από δύο παίκτες δεν υφίσταται.

Για την ακρίβεια, στην περίπτωση του Καββαδά το διαζύγιο μοιάζει αναπόφευκτο εκτός κι αν προκύψει επιπλέον έσοδο ή συμβεί κάτι που στα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετές φορές στον Άρη, να αναλάβει ένας εξωτερικός παράγοντας την πληρωμή του συμβολαίου του κι αφού κατατεθεί πρόταση σημαντικής μείωσης αποδοχών. Βέβαια στην υπόθεση του Καββαδά υπάρχει και το ζήτημα της προσφυγής η οποία ενδεχομένως να σημαίνει ότι και στο μυαλό του παίκτη μπορεί να υπάρχουν σκέψεις που δεν συμβαδίζουν με τα «θέλω» του Άρη. Η αντίστοιχη του Τσαϊρέλη είναι διαφορετική διότι είναι μικρότερο και το ποσό της επόμενης χρονιάς.

Εκτός των δύο παραπάνω, αυτή τη στιγμή έχουν συμβόλαια οι Μούρτος, Φλιώνης, Χρηστίδης, Δίπλαρος και Πουλιανίτης. Οι τρεις πρώτοι είναι δεδομένοι για την ομάδα της επόμενης χρονιάς και μένει να ληφθεί απόφαση για τους άλλους δύο. Λογικά, ο Φλιώνης θα αναβαθμιστεί, θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αυτό δίδαξε τουλάχιστον και η περσινή χρονιά όπου κακώς δεν του δόθηκε η δυνατότητα ανάληψης περισσοτέρων πρωτοβουλιών. Η εποχή που θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος μόνο από την παρουσία στην αποστολή, ανήκει στο παρελθόν. Έφτασε η στιγμή ο Άρης να αποφασίσει να δώσει πιο ουσιαστικό ρόλο σ’ ένα δικό του παιδί. Σε τελική ανάλυση τι έχει να χάσει;

Για τη θέση του βασικού πλέι μέικερ ο Γιαννάκης έχει αποφασίσει την απόκτηση Αμερικανού, στο μυαλό του υπάρχει και η περίπτωση του Δημήτρη Κατσίβελη χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει επίσημη κίνηση. Αν ο τελευταίος δεχθεί να προσαρμόσει τα οικονομικά του «θέλω» στις δυνατότητες του Άρη, τότε θα δημιουργηθεί μια ισχυρή τριάδα. Στην αντίθετη περίπτωση θα προαχθεί ένας εκ των Δίπλαρου, Πουλιανίτη ενώ για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ θα αποκτηθεί παίκτης με τη δυνατότητα παροχής λεπτών συμμετοχής και στον «άσσο».

Ο Μούρτος ανέκαθεν είχε θέση μπαλαντέρ διότι συνεχίζει να είναι ένας παίκτης χωρίς θέση υπό την έννοια ότι δεν τον λες πλέι μέικερ ούτε σούτινγκ γκαρντ. Ο Πρίφτης τον χρησιμοποιούσε εκεί που είχε ανάγκη και με βασικό στόχο να «δέσει» την άμυνα. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και φέτος όπου θα παίρνει λεπτά συμμετοχής τόσο στο «2» όσο και στο «3». Ο δε Χρηστίδης θα έχει σταθερή παρουσία στην αποστολή σε αντίθεση με πέρυσι όπου το δικό του πρόγραμμα στην ανδρική ομάδα θύμιζε… υπηρεσίες στον στρατό.

Πάμε σε αυτούς που θα έρθουν. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος – συνολικά – προβλέπεται να έχει ρόλο αντίστοιχο του Σίμτσακ. Όταν ο Πρίφτης επέλεξε τον Σίμτσακ πολλοί χλεύασαν εκείνη την επιλογή, οι ίδιοι τον χειροκρότησαν βέβαια όταν έδινε σπουδαίες νίκες. Η διαφορά είναι ότι ο Βασιλόπουλος θα αποκτηθεί αναλαμβάνοντας περισσότερες αγωνιστικές ευθύνες και λόγω της ευχέρειάς του να παίξει στις θέσεις «3» και «4». Δηλαδή, θα δίνει ανάσες στο βασικό «3» που θα είναι Αμερικάνος και στο βασικό «4» που προβλέπεται να είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Είναι επίσης δεδομένο ότι ο Άρης θα κινηθεί για την απόκτηση βασικού Αμερικανού σέντερ. Σε μια λίστα που ήταν στα γραφεία της ΚΑΕ υπήρχε το όνομα του Τζουβόντε Ρέντικ του Κολοσσού Ρόδου αλλά ο Αμερικανός έχει συμφωνήσει με ομάδα του Βελγίου. Στο μυαλό του Γιαννάκη είναι η απόκτηση ενός undersize σέντερ και να προσθέσει ένα βαρύ κορμί από την ελληνική αγορά (π.χ. Σαρικόπουλος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.