Έπαιξε όταν νίκησε το άγχος του!

Έπαιξε όταν νίκησε το άγχος του!

bet365

Για ένα παιδί 14 ετών, η ξαφνική αλλαγή περιβάλλοντος στοιχειοθετεί σοκ. Για τον Αντώνη Κόνιαρη ήταν ευλογία. Το gazzetta.gr καταγράφει το προφίλ του 20χρονου πλέι μέικερ της Εθνικής Νέων Ανδρών που μεγάλωσε απότομα και πλέον βαδίζει στο μονοπάτι της καταξίωσης αφού κατάφερε να νικήσει τους φόβους του.

Πριν από περίπου έξι χρόνια, ο Νίκος Σταυρόπουλος, βρισκόταν στην αφετηρία μιας προσπάθειας προσέγγισης ταλέντων (για τον ΠΑΟΚ) με τη διοργάνωση καλοκαιρινών καμπ.

Ένα πρωινό εμφανίστηκε μπροστά του ένα μικροκαμωμένο παιδί. Διένυε το 14ο έτος της ηλικίας του με καταγωγή από τα Χανιά και την περήφανη Κρήτη. Είχε προηγηθεί η εγκατάσταση της οικογένειάς του στη Θεσσαλονίκη και ως λάτρης του μπάσκετ, ο πιτσιρικάς Αντώνης αποφάσισε να συμμετέχει στο καμπ του ΠΑΟΚ.

Τότε ο Κόνιαρης λειτουργούσε μεταξύ αγνώστων αλλά μετά από λίγες ημέρες φρόντισε να τον μάθουν όλοι.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στους αγώνες της ηλικίας του και μάλιστα παρέλαβε το βραβείο του από έναν αθλητή τον οποίον δεν είχε προλάβει - λόγω ηλικίας - να τον δει να αγωνίζεται. Ο λόγος για τον Κεν Μπάρλοου, ο οποίος με την παρουσία του είχε τιμήσει το καμπ. Δύο χρόνια αργότερα (2013) ο Κόνιαρης ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Γρεβενά, ενώ μέσα από την παρουσία του και στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, άπαντες διαπίστωσαν το επίπεδο ικανοτήτων του.

Πριν καν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του και πριν τεθούν προς συζήτηση οι λεπτομέρειες του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου του, ο Παναθηναϊκός - στη δική του προσπάθεια απόκτησης των καλύτερων παικτών των 97άρηδων - απέκτησε τα δικαιώματά του καταβάλλοντας στον ΠΑΟΚ το ποσό των 70.000 ευρώ. Στους Πρωταθλητές Ευρώπης, ο Κόνιαρης δεν βρήκε αγωνιστικό ρόλο και πέρυσι το καλοκαίρι αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία μαζί του.

Στην πραγματικότητα ήταν τα δύο δυσκολότερα χρόνια της ζωής του.

Ένας σοβαρός τραυματισμός (του) στέρησε το μπάσκετ για περίπου έναν χρόνο, γεγονός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία του στους «πράσινους». Ψυχολογικά ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Στον ΠΑΟΚ περίμεναν καρτερικά την αποδέσμευσή του. Τότε μάλιστα έδωσαν μάχη για να τον αποκτήσουν έχοντας κύριο αντίπαλο τον σημερινό προπονητή της ομάδας, Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο τελευταίος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αστάνα, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι αυτά που μπορεί να κάνει ο Κόνιαρης στο παρκέ τον ήθελε μαζί του στο Καζακστάν, αλλά όταν αντιλήφθηκε τα «θέλω» του παίκτη εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ήταν επιλογή της στιγμής για τον Κόνιαρη. Ήταν μια συνειδητή απόφαση, ο ασφαλέστερος τρόπος επιστροφής. «Στο διάστημα της παραμονής του στον Παναθηναϊκό ο Αντώνης αντιμετώπισε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Όταν μιλήσαμε μαζί του για πρώτη φορά προσωπικά είδα ένα απογοητευμένο παιχνίδι το οποίο έψαχνε ασφάλεια κι ένα περιβάλλον στο οποίο θα έχει αγάπη. Το περιβάλλον του ΠΑΟΚ (του) ήταν γνωστό καθώς είχε λειτουργήσει σ’ αυτό. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα συζήτησης. Πιστεύω όμως ότι ο Αντώνης είχε αποφασίσει να έρθει στον ΠΑΟΚ κι επειδή είναι ένα συνεσταλμένο παιδί που παίρνει στα σοβαρά την όλη διαδικασία του μπάσκετ, ό,τι και να του έλεγαν οι υπόλοιποι, αυτός είχε πάρει την απόφασή του», σημείωσε στο gazzetta.gr ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης.

«Πάρτε τον Κόνιαρη»

Λίγους μήνες μετά ο Κόνιαρης - στην προσπάθεια καταπολέμησης των προσωπικών φόβων του - ξύρισε το κεφάλι του. Στην πραγματικότητα όμως, ένιωθε ότι βρίσκεται εκεί που ήθελε. «Στις συζητήσεις ο Αντώνης ουδέποτε έθεσε θέμα αν θα παίζει 1 ή 30 λεπτά. Το επαναλαμβάνω, αλλά έχει αξία: ήθελε να λειτουργήσει σε περιβάλλον που γνωρίζει», συμπλήρωσε ο Τέλης Ζουρνατσίδης. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο στην επιστροφή του Κόνιαρη στον ΠΑΟΚ είναι ο άνθρωπος που σε καθημερινή βάση (ουσιαστικά) πίεζε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να τον αποκτήσει.

Κι αυτός ο άνθρωπος φοράει ακόμη… κοντό παντελονάκι και ήξερε ότι ο Κόνιαρης θα του «πάρει» λεπτά συμμετοχής. «Ακούγεται απίστευτο, αλλά ο Τσόχλας ήθελε περισσότερο από κάθε άλλον να επιστρέψει ο Κόνιαρης κι αυτό αποδεικνύει τον χαρακτήρα του, γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου παραμένει στην ομάδα. Ο Απόλλωνας ήξερε ότι με τον Κόνιαρη θα μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής του αλλά είχε κι έχει την άποψη ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο το οποίο οφείλουμε όλοι να τον βοηθήσουμε», αποκάλυψε ο κ. Ζουρνατσίδης και συμπλήρωσε.

«Ο Αντώνης είναι παιδί που ρουφάει την κάθε πληροφορία από προπονητές και γυμναστές. Νομίζω ότι μέσα από τη σχεδόν καθημερινή συναναστροφή του με παίκτες όπως αυτούς που διαθέτει ο Παναθηναϊκός έμαθε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι, πιστεύω ότι στον συγκεκριμένο τομέα έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση. Αυτό αποδεικνύεται και μέσα από την αντίδρασή του στον αγώνα με τη Λιθουανία. Είναι λογικό να ασχολείται ο κόσμος με το εύστοχο τρίποντο αλλά για μένα η φάση του αγώνα είναι το επιθετικό ριμπάουντ. Ο Αντώνης δεν είναι ο… σούστας, αλλά διάβασε σωστά τη φάση, έβαλε το πάθος του, πήδηξε την κατάλληλη στιγμή και άρπαξε την μπάλα. Το τρίποντο ήταν το επόμενο βήμα μετά τη ψυχολογία που απέκτησε από το επιθετικό ριμπάουντ».

Το συμβόλαιο του Κόνιαρη

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αντώνης Κόνιαρης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Ήδη γίνεται πολύς λόγος για το buy out του συμβολαίου. Αν κάποια ελληνική ομάδα ήθελε να τον αποκτήσει θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 400.000 ευρώ έως τις 15 Ιουλίου, ενώ για τις ευρωπαϊκές ομάδες και τις αντίστοιχες του ΝΒΑ ισχύει το ποσό των 600.000 ευρώ. Όπως συνέβη στο δεύτερο μισό του περσινού Πρωταθλήματος, έτσι και φέτος, ο 20χρονος λογίζεται για βασικός πλέι μέικερ του «Δικεφάλου του Βορρά». Και φυσικά είναι ένα από τα παιδιά πάνω στα οποία το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να επενδύσει. Γιατί συνδυάζεται το ταλέντο με μια συγκεκριμένη ατάκα του Τέλη Ζουρνατσίδη, δηλαδή ό,τι πρόκειται για ένα παιδί που «παίρνει στα σοβαρά τη διαδικασία του μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα