Λιθουανία με φόντο την... 4άδα!

Αντωνία Σπανού
Λιθουανία με φόντο την... 4άδα!

bet365

Η Εθνική μας ομάδας προκρίθηκε στους «8» του Eurobasket και καλείται να αντιμετωπίσει την Λιθουανία (21:15, NS2) σε μια μάχη που θα κρίνει την πρόκριση στην 4άδα.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Η Ελλάδα, έστω και με πολύ άγχος, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μαυροβουνίου με 56 – 49 και βρίσκεται πλέον στα προημιτελικά του Eurobasket που διοργανώνεται στην Κρήτη.

Πλέον το κίνητρο της 4άδας είναι πιο ισχυρό από ποτέ, αλλά πρώτα υπάρχει το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Λιθουανίας.

Οι Λιθουανοί επικράτησαν εύκολα με 76 – 61 της Σλοβακίας και πλέον θα βρουν μπροστά τους την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο νεαρός σέντερ Μαρίνας Εκόντας είναι εκείνος που ξεχωρίζει με την παρουσία του στο τουρνουά, καθώς μετρά 19.5 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ.

Οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να ξεπεράσουν την νευρικότητα, να βρουν καλύτερο ρυθμό στην επίθεση και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο κόντρα στους εντυπωσιακούς στην επίθεση Λιθουανούς, οι οποίοι έχουν 86.3 πόντους κατά μέσο όρο στον θεσμό με την Εθνική να έχει 77.3.

Διαφορά υπάρχει και στα ριμπάουντ με τους Έλληνες να μετρούν 34.5, ενώ τους Λιθουανούς να έχουν 43.8.

Η πρόκληση είναι τεράστια και οι παίκτες της Εθνικής έχουν δείξει ότι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να είναι εκείνοι που στο τέλος θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στις κορυφαίες ομάδες του θεσμού.

 

Τελευταία Νέα