«Πήγα στην Α2, γιατί ήξερα ότι εκεί θα παίξω!»

«Πήγα στην Α2, γιατί ήξερα ότι εκεί θα παίξω!»

bet365

Ο Νίκος Δίπλαρος μιλάει στο gazzetta.gr για την Εθνική Νέων Ανδρών, που «λάμπει» στο Eurobasket της Κρήτης παρά την αγωνιστική απραξία των περισσότερων παικτών και σχολιάζει την αποψινή (21:15) νοκ-άουτ μάχη με το Μαυροβούνιο.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Μπάγερν - Αρσεναλ, αν ο Λακαζέτ σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Ήταν από τους παίκτες που έβαλαν το «λιθαράκι» τους στην νίκη επί της Γερμανίας (77-86), που μας... έβγαλε την ψυχή, στο Eurobasket U20 που διεξάγεται στην Κρήτη.

Σε ένα ματς που ήταν σκληρό, σε πολλές φάσεις «βρώμικο» και προκάλεσε έντονο εκνευρισμό, ο Νίκος Δίπλαρος και οι συμπαίκτες του δεν «μάσησαν» κι έφτασαν στην ανατροπή, διατηρώντας αήττητη την ομάδα, με τον ίδιο να μετρά 15 πόντους (1/1δ., 2/3τρ., 7/8β.) και 5 κλεψίματα σε περίπου 11 λεπτά.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου στο τουρνουά, θα έχουν διαπιστώσει πως, πέρα από την ωριμότητά τους, που είναι εμφανής, παρά τις μεγάλες διαφορές με τις Τσεχία και Σουηδία, δεν επαναπαύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, έπαιξαν ασφυκτική άμυνα και αυτό το δύσκολο τεστ με τους Γερμανούς, ήταν ό,τι ακριβώς έπρεπε, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον 20χρονο γκαρντ του Άρη, ο οποίος έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων στην πρώτη φάση της διοργάνωσης κι εμφανίστηκε ανακουφισμένος κι ευδιάθετος για το 3/3 της «γαλανόλευκης» από το ξεκίνημα των αγώνων.

«Παίξαμε δύο αγώνες "εύκολους" στην αρχή. Ξέραμε πως δεν είναι τόσο δυνατές ομάδες η Τσεχία και η Σουηδία, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Ήμασταν κι εμείς όμως σοβαροί. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή μέχρι το τέλος, είχαμε το "πάνω χέρι" και δεν δώσαμε περιθώρια αντίδρασης σε καμία από τις δύο ομάδες. Το τελευταίο παιχνίδι με τους Γερμανούς, πιστεύω χρειαζόταν λίγο να πάει όπως πήγε. Μας έκανε καλό, έπρεπε να δώσουμε κι ένα δυνατό τεστ πριν πάμε στα νοκ-άουτ ματς. Μπορέσαμε και αντιδράσαμε στην πίεση των αντιπάλων κι αυτή ήταν μια θετική εικόνα ενόψει της συνέχειας».

Τα... ψέματα, όμως, τελείωσαν! Πλέον η Ελλάδα δεν είναι σε μια «safe» κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζει σήμερα (19/07, 21:15) το... επικίνδυνο Μαυροβούνιο. Μια ομάδα η οποία έκανε την έκπληξη και νίκησε την Τουρκία (73-69) στην παράταση, ηττήθηκε από την Γαλλία στο... τσακ επίσης στην παράταση (73-76) - και μιλάμε για δύο ομάδες που αποτελούν μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης- και υπέστη ήττα-σοκ από την «αδύναμη» Ισλανδία (50-60).

Ο Πατρινός point-guard αναγνωρίζει την κρισιμότητα της αναμέτρησης, αλλά διατηρεί την αισιοδοξία του για το καλό αποτέλεσμα και συνιστά απόλυτη συγκέντρωση, βγάζοντας το «καπέλο» στους προπονητές του. «Το Μαυροβούνιο είναι μια σοβαρή ομάδα κι έχει καλούς παίκτες στο ρόστερ. Τους έχουμε ήδη δει στο video και το ίδιο θα κάνουμε και πριν το ματς. Το τεχνικό επιτελείο κάνει τέλεια την δουλειά του και μας βοηθάει πολύ, για να είναι εύκολα και για εμάς τα πράγματα στο γήπεδο και να είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε ένα δύσκολο αγώνα, αλλά θα πάμε καλά διαβασμένοι. Αν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Όσο για το «αστέρι» των προσεχώς αντιπάλων, τον Μίλος Πόποβιτς (μ.ο. 19π. & 14.3ρ.), τόνισε πως θέλει σίγουρα προσοχή, αλλά η άμυνα των διεθνών μας είναι αυτή που θα... μιλήσει ξανά. «Θέλει προσοχή. Και ο Πόποβιτς, αλλά και ακόμη 4-5 παίκτες από το Μαυροβούνιο. Εμείς είμαστε μια ομάδα που, ευτυχώς, έχουμε παιδιά που μπορούν να παίξουν άμυνα σε όλες τις θέσεις. Το θέμα της άμυνας δεν το φοβάμαι. Θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις, ώστε να πάρουμε την νίκη».

Όσο για το τι κάνει την Εθνική Νέων να ξεχωρίζει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Αυτό ήταν ένα ερώτημα που είχε εύκολη απάντηση για τον Νίκο Δίπλαρο, καθώς οι παίκτες είναι μαζί εδώ και αρκετά χρόνια κι έχουν δημιουργήσει μια καλή παρέα - μάλιστα οι 8/12 είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την Εφήβων πριν από δύο χρόνια στον Βόλο. Συν, ότι παίζουν καλή άμυνα, το είπαμε; «Είναι αυτό που λέω συνέχεια: είμαστε μαζί εδώ και 5 χρόνια, είμαστε φίλοι, ο ένας βοηθά τον άλλον μέσα κι έξω από το παιχνίδι κι έχουμε το δυνατό μας στοιχείο που είναι η άμυνα. Είτε είμαστε καλοί στην επίθεση, είτε όχι, μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και με την άμυνά μας παίρνουμε αποτελέσματα».

Πολύς λόγος γίνεται φυσικά ξανά για τις ευκαιρίες που πήραν οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις ομάδες τους την χρονιά που ολοκληρώθηκε. Εξαιρουμένου του Αντώνη Κόνιαρη που είχε χρόνο συμμετοχής σε ομάδα Basket League (ΠΑΟΚ), αρχίζοντας από το μηδέν, οι υπόλοιποι είτε χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα, είτε ήταν... θεατές, είτε αγωνίστηκαν σε ομάδες της Α2, όπως ο ίδιος που φόρεσε την φανέλα των Μαχητών Δόξας Πεύκων (9.4π., 3ασ., 1.8ρ., 1.5κλ.), όντας δανεικός από τον Άρη. Με απόλυτη ειλικρίνεια, ο Δίπλαρος τόνισε πως ο κάθε παίκτης κάνει το καλύτερο που πιστεύει για εκείνον και για τον ίδιο, το καλύτερο ήταν να παίξει σε μια ομάδα που θα παίρνει χρόνο συμμετοχής. «Πολλά παιδιά από εμάς έπαιζαν φέτος, ίσως οι περισσότεροι. Κι αυτό είναι ένα καλό στοιχείο τώρα για το Ευρωπαϊκό, που έχουμε εικόνες και παιχνίδια στα πόδια μας. Ο κάθε παίκτης κάνει το καλό για τον εαυτό του. Δεν θα μιλήσω για τους άλλους, αλλά προσωπικά. Για εμένα καλό είναι να παίζω και γι' αυτό το λόγο πήγα και σε μια ομάδα στην Α2, επειδή ακριβώς ήξερα ότι θα παίξω».

Με χιουμοριστική διάθεση αποκάλυψε στην συνέχεια και την... ιεροτελεστία που κάνει με τον συγκάτοικό του, Βασίλη Μουράτο, πριν τους αγώνες, για να χαλαρώσουν από το άγχος. «Με τον Μουράτο στο δωμάτιο, έχουμε μια ρουτίνα: θα βάλουμε 2-3 τραγούδια, θα χορέψουμε λίγο να μας φύγει το άγχος και θα φύγουμε για τον αγώνα (γέλια). Ομαδικά κάνουμε τα γνωστά: μαζευόμαστε και μιλάμε λίγο πριν τα ματς», ενώ για το αν έχει κάποιο γούρι είπε: «Γούρι δεν έχω, αλλά και να είχα δεν θα το έλεγα (γέλια)».

Πέρα από τον κόσμο που στήριξε την ομάδα στο γήπεδο της Κλαδισού στα Χανιά, ο Αχαιός γκαρντ απηύθυνε κάλεσμα και σε εκείνον του Ηρακλείου έτσι ώστε να γεμίσει τα «Δύο Αοράκια», τώρα που τα πράγματα είναι πιο... κρίσιμα. «Ο κόσμος στα Χανιά, ειδικά στο τελευταίο ματς που τον τραβήξαμε κι εμείς να μπει στο παιχνίδι, είναι πολύ ζεστός, πολύ θερμός. Το ίδιο θυμάμαι συνέβη και στο Παγκόσμιο πριν από 2 χρόνια που ήμουν εδώ. Οπότε περιμένουμε να γίνει το ίδιο και από σήμερα. Ξέρω πως αρέσει το μπάσκετ στην Κρήτη και πιστεύω θα έρθει ο κόσμος να μας δει. Εννοείται πως τον χρειαζόμαστε δίπλα μας».

Τέλος, δεν μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην αγαπημένη του πολυμελή οικογένεια - έχει έξι αδέρφια (!) - και εξέφρασε την χαρά του που τα έχει δίπλα του αυτές τις ξεχωριστές στιγμές στην Κρήτη. «Καθημερινά με στηρίζει όλη η οικογένειά μου, και οι γονείς και τα αδέρφια μου. Έχω την χαρά να είναι εδώ τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Ήταν στα Χανιά, θα είναι και στο Ηράκλειο. Ο πατέρας μου σαν προπονητής μου δίνει πολλές συμβουλές. Όχι μόνο παικτικά, αλλά κυρίως για να μου μιλήσει, να με ηρεμήσει και να με χαλαρώσει. Σε γενικές γραμμές κρατάω όλα όσα μου έχουν πει, όχι τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα, όσο γενικότερα στην ζωή μου».

 

Τελευταία Νέα