Εξωση στην Εθνική μπάσκετ;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Εξωση στην Εθνική μπάσκετ;

bet365

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για την Εθνική μπάσκετ νέων, την απειλή έξωσης των Εθνικών ομάδων μπάσκετ από το ΟΑΚΑ και τους εφτά ξένους στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Οι νέοι άνδρες τα πηγαίνουν μια χαρά. Έχουν 2 στα 2 και φιγουράρουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Στην πρεμιέρα με τους Τσέχους δέχθηκαν 47 πόντους, με την Σουηδία μόλις 44!

Η άμυνα δουλεύει ρολόι αλλά και η επίθεση σημειώνει αξιοσημείωτες επιδόσεις! Δεν είναι λίγοι οι 88 πόντοι στην έναρξη του τουρνουά , ούτε φυσικά οι 79 στην αναμέτρηση που ακολούθησε!

Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά με την άμυνα τους εκμηδένισαν τον Σίμον Μπίργκαντερ τον ταλαντούχο πανύψηλο σέντερ(2.11) των Σουηδών, το νέο απόκτημα της Μπανταλόνα και στην επίθεση από το ζωγραφιστό σημείωσαν 35 πόντους με πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Καρρά και τον Βασίλη Χρηστίδη!

Η ομάδα δείχνει να έχει πλουραλισμό στην επίθεση , δεν στηρίζεται στις ατομικές εξάρσεις και πρωτοβουλίες δυο-τριών παικτών χτυπάει απ’ όλες τις θέσεις και το ζητούμενο από εδώ και πέρα , μια που ο συντελεστής δυσκολίας θα μεγαλώνει , είναι να αποκτήσει διάρκεια!

Να μεγαλώσει χρονικά το επίπεδο απόδοσης της ομάδας και στις δυο μεριές του γηπέδου! Μην ξεχνάμε ότι από αυτά τα παιδιά λείπουν οι παραστάσεις και ο χρόνος συμμετοχής με τις ομάδες τους όλο τον χρόνο και ως εκ τούτου δεν είναι εύκολο να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα την απόδοση τους! Το ταλέντο υπάρχει , το πείσμα επίσης , όπως και η θέληση για διάκριση!

Αν καταφέρουν να κοντρολάρουν τον χρόνο και τον κάνουν σύμμαχο τους , τότε άξια , πανάξια θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση της κορυφής!

Αυτά προς το παρόν με τους «μικρούς», έτσι κι αλλιώς το Πανευρωπαϊκό μόλις άρχισε και θα έχουμε σίγουρα τις επόμενες μέρες πολλά να πούμε και να γράψουμε , αλλά το μπασκετικό νέο είναι άλλο!!!

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ αποφάσισε να στείλει εξώδικο στην Ομοσπονδία μπάσκετ για την μη καταβολή των μισθωμάτων και αν αυτά δεν καταβληθούν , απειλή με έξωση!!!

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Οι εθνικές ομάδες μπάσκετ , ανδρών και γυναικών , όλων των κατηγοριών θα μείνουν χωρίς στέγη! Θα βρεθούν στην κυριολεξία στον δρόμο!

Δεν γνωρίζω ειλικρινά σε ποιο κόσμο ζει η διοίκηση του ΟΑΚΑ! Προφανώς σε άλλο πλανήτη! Δεν θα με εκπλήξει το γεγονός αν πληροφορηθώ ότι το εξώδικο το έστειλε με …δορυφόρο!

Διόλου απίθανο με τα μυαλά που κουβαλάνε οι διοικούντες να πιστεύουν ότι η Ομοσπονδία έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στα έτσι κι αλλιώς πανάκριβα μισθώματα και δεν το κάνει επειδή σπαταλά τα λεφτά της επιχορήγησης σε ταξίδια , λούσα και λογιών λογιών ασωτίες! Μια ζωή την έχουμε και αν δεν την γλεντήσουμε δηλαδή!

Πριν λοιπόν προχωρήσει σε κάθε νόμιμη από μεριά της ενέργεια , πριν αποφασίσει σαν σύγχρονη Σαπφώ Νοταρά να βγει και να ουρλιάζει «Τα νοίκια « καλό είναι να πληροφορηθεί την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι Ομοσπονδίες και όχι μόνο αυτή του μπάσκετ , μετά τα γερά τσεκουρώματα αυτών που διόρισαν τους διοικούντες στο ΟΑΚΑ!!!

Μιλάμε για χαράτσι στις επιχορηγήσεις! Μιλάμε για κανονικό κλείσιμο της στρόφιγγας για οικονομικό στραγγαλισμό!

Αν οι νέοι τώρα κερδίσουν το τουρνουά στην Κρήτη και σε δυο μήνες κερδίσουν στο Πανευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης οι άνδρες μετάλλιο και στις δυο περιπτώσεις η Πολιτεία θα πάει στο αεροδρόμιο να υποδεχθεί τους «άστεγους» και να φωτογραφηθεί μαζί τους;

Μόνο για φέτος η Ομοσπονδία από τα κρατικά ψίχουλα της επιχορήγησης , έχει να πληρώσει τα έξοδα των εθνικών ομάδων ανδρών , νέων ανδρών, εφήβων και παίδων για την συμμετοχή τους σε Πανευρωπαϊκά τουρνουά! Έχει να πληρώσει την συμμετοχή των Γυναικών τις οποίες θαυμάσαμε κατ’ τ’ άλλα πρόσφατα, των νέων γυναικών και των κορασίδων σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι Παμπαίδες και οι Παγκορασίδες λαμβάνουν μέρος όλο το καλοκαίρι σε διεθνή τουρνουά! Να μην πάνε; Να μην στείλουν αποστολές και να πληρώσουν τα νοίκια; Ας μας πουν πριν ράψουν κοστούμι για τα επινίκια !!!

Σε περίπτωση έξωσης που θα προπονούνται όλες αυτές οι ομάδες; Που θα προπονούνται τα κλιμάκια από όλη την Ελλάδα; Αντί λοιπόν να κάτσουμε κάτω να βρούμε μια λύση να δούμε πως μπορεί να καλυφθεί το έλλειμα και με ποιο τρόπο , στέλνουμε εξώδικα και όποιον πάρει ο Χάρος! Τρία πράματα όφειλε να πράξει αυτή η κυβέρνηση για να μπορεί έστω κατ’ ευφημισμό να αποκαλείται Αριστερή και δεν έπραξε ούτε…μισό!

-Να στείλει τις Ανώνυμες Εταιρείες σε όλα τα αθλήματα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, εκεί που ανήκουν όλες οι εταιρείες οι οποίες παράγουν εμπορεύσιμο προϊόν! Δεν το έκανε!

-Να τονώσει τον μαζικό αθλητισμό ανασταίνοντας τα σωματεία. Τα κύτταρα του αθλητικού οργανισμού! Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά με τον νέο νόμο σπρώχνει τα σωματεία να γίνουν μικροεταιρείες!

-Να απαλλάξει τις Ομοσπονδίες από τα μισθώματα και απ’ όλα τα λειτουργικά έξοδα! Τους δίνει χρήματα με το σταγονόμετρο κι αυτό βουλωμένο και μετά τους τα ζητά πίσω για νοίκια για φως , νερό , τηλέφωνο και άλλα… Μιλάμε για κωμωδία!

Η δωρεάν παιδεία συρρικνώνεται , η δωρεάν υγεία είναι στην εντατική, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απλά δεν υπάρχει οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί , ε τότε από που και ως που αυτή η κυβέρνηση είναι Αριστερή;

Επειδή εμένα η ιστορία με τα νοίκια μου μυρίζει πολύ ΤΑΙΠΕΔ , να καθαρίσουμε δηλαδή από τους μπαταχτσήδες για να πουλήσουμε το φιλέτο στους ιδιώτες άνευ χρεών , να κάνω πρόταση η οποία ενδεχομένως να βοηθήσει;

Να βρούμε και ένα ιδιώτη να πάρει τις Εθνικές ομάδες να τελειώνουμε;;;

ΥΓ: Επειδή για τα πολλά στραβά της Ομοσπονδίας Μπάσκετ πέφτουν κάθε φορά οι πέτρες βροχή σαν την πρώτη σκηνή του έργου « ένας προφήτης , μα τι προφήτης», για το…σχεδόν προαναγγελθέν έγκλημα που ετοιμάζεται από τον ΕΣΑΚΕ θα μιλήσει κανείς!

Πως είπατε; Εφτά οι ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα; Να μιλήσει όμως τώρα γιατί μετά το Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών η υποκρισία θα πέσει σύννεφο!!

Εφτά ξένοι λοιπόν; Γιατί δεν τους κάνουμε δέκα; Εφτά ξένοι , κοινοτικοί, Αμερικανοί και τρείς ξένοι με το άθλημα!!! Σύνολο δέκα!!!

Και μη μου πει κάποιος πως θα παραμείνουν οι ομάδες μας ανταγωνιστικές γιατί για πολλοστή φορά θα του θυμίσω ότι ανταγωνιστικές υπήρξαν μόνο με κορμό ελληνικό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!