Τέσσερις και σήμερα

Τέσσερις και σήμερα

Τέσσερις και σήμερα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος μετράει τις ημέρες που μεσολάβησαν από τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Λάσκαρη και διαπιστώνει ότι σε αυτό το διάστημα δεν έγινε ούτε μία ουσιαστική επαφή για την επίλυση των προβλημάτων του Άρη.

Η καταγραφή της αλήθειας δεν στοιχειοθετεί καταστροφολογία όταν μάλιστα η καθημερινότητα είναι τόσο δύσκολη σε σημείο να θέτει υπό αμφισβήτηση την επιβίωση ενός συλλόγου. Έχω την αίσθηση ότι λίγοι έχουν αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Άρης και νιώθοντας την ανάγκη να δουν μόνο τα αισιόδοξα μηνύματα, έχουν την εντύπωση ότι στο… τέλος της ημέρας κάτι θα βρεθεί, σαν τον αποχημανής θεό των αρχαίων ελληνικών τραγωδιών.

Από την περασμένη Δευτέρα – όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης (μακριά από τις κάμερες) φυσούσε και ξεφυσούσε διαπιστώνοντας την αλήθεια – μέχρι και σήμερα δεν έγινε ούτε μία ουσιαστική επαφή για διακανονισμό των οφειλών. Ή μάλλον οι ίδιοι οι παίκτες επικοινώνησαν με ανθρώπους του Άρη και ζήτησαν να μάθουν πότε θα πληρωθούν διότι πέρασαν τέσσερις ολόκληρες μήνες από την τελευταία φορά που είδαν το χρώμα του χρήματος. Ουσιαστικά απάντηση δεν εισέπραξαν, απλά μια εικασία ότι πιθανότατα την άλλη εβδομάδα να μπει ένα μηνιάτικο στον λογαριασμό τους κι έτσι ο Άρης να αποκτήσει το «υποτυπώδες» δικαίωμα υποβολής προτάσεων για διακανονισμούς.

Τσάμπιονς Λιγκ, Λίνφιλντ – Σέλτικ ώρα 19:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Λάσκαρης δεν έδωσε σαφή απάντηση για το ζήτημα των πληρωμών και είπε ότι «δεν θέλω να μιλήσω με… θα». Στην πραγματικότητα, άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ είναι εξαιρετικά δύσκολο να λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας. Αυτό σημαίνει ότι για τον Άρη είναι αναγκαίο να ενεργοποιήσει τις εσωτερικές δυνάμεις του, τους ανθρώπους δηλαδή που χρηματοδοτούσαν την ΚΑΕ προ Λάσκαρη εποχή. Με κάποιους οι σχέσεις είναι πολύ «χαλασμένες» αλλά σε αυτή τη δύσκολη ώρα δεν χωρούν εγωισμοί.

Στην παρούσα φάση, προσωπικά, δεν βλέπω άλλο τρόπο επίλυσης του προβλήματος σε συνάρτηση με το ενδεχόμενο μαζικής αγοράς εισιτηρίων διαρκείας από τους φίλους της ομάδας, αλλά κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει την όλη κατάσταση. Με λεπτομέρειες και όχι με ευχολόγια.

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έχοντας υποβάλλει τον εαυτό του σε μια διαδικασία ανάληψης περισσοτέρων ευθυνών απ’ ότι επωμίζεται συνήθως ένας προπονητής και με απώτερο σκοπό την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας, βρίσκεται στην Αθήνα και κάνει επαφές για την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Γιαννάκης έκανε… κάλυψη απόκρυψη τον προβληματισμό του, ως πιστός στρατιώτης μιας κατάστασης που αποφάσισε (με δύναμη ψυχής) να υπηρετήσει, αλλά περιμένει. Τότε, τους είπε ότι θα πρέπει μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών να έχουν βάλει σε μια σειρά το ζήτημα των οφειλών της περσινής χρονιάς. Οι τέσσερις ημέρες πέρασαν και σήμερα διανύουμε την πέμπτη.

Στις επαφές του στην Αθήνα, ο Γιαννάκης διαπίστωσε την αμφιβολία στα πρόσωπα των αθλητών με τους οποίους συνομίλησε. Είτε αυτός λέγεται Παναγιώτης Βασιλόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος. Γιατί οι νόμοι της αγοράς έχουν χαρακτηρίσει τον Άρη αφερέγγυο κι αυτή η ταμπέλα είναι δύσκολο να φύγει από πάνω σου, αν εσύ δεν επιβεβαιώσεις (άμεσα) το ακριβώς αντίθετο. Με τους δε ατζέντηδες που μίλησε, οι τελευταίοι με ευγένεια του είπαν ότι υπάρχουν οι οφειλές και σε τελική ανάλυση κανείς μάνατζερ δεν θα μπει σε διαδικασία να βάλει έναν πελάτη του σε μια προβληματική ιστορία, εκτός κι αν αυτός δεν έχει άλλη επιλογή.

Αυτή είναι η αλήθεια του Άρη. Μακάρι να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που διοχετεύουν οι άμεσοι συνεργάτες του Νίκου Λάσκαρη περί πληρωμών μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αλλά αυτές ηχούν στ’ αυτιά μου από τον περασμένο Απρίλη και τώρα είμαστε στην εποχή που σκάει ο τζίτζικας.

Και κάτι τελευταίο. Ένας εξίσου ισχυρός προβληματισμός είναι η απουσία της Τζώρτζιας Ευσεβίου, συζύγου του Νίκου Λάσκαρη, από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Nick Galis Hall, δεν ήταν στα τελευταία ραντεβού του κ. Λάσκαρη στην Αθήνα, δεν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στην τελευταία συνέντευξη Τύπου.

ΥΓ: Για την ποδοσφαιρική ομάδα θα τα πούμε σε ένα άλλο blog. Στοιχειοθετεί κατόρθωμα για μια «φρέσκια» εταιρία να μην παίρνει άδεια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα σε πρώτο βαθμό. Από την ΠΑΕ ισχυρίζονται ότι θα την εξασφαλίσουν σε δεύτερο βαθμό, αλλά η πρώτη απόρριψη δείχνει μια ακόμη αλήθεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.