Το «παραμύθι» τουλάχιστον έχει Δράκο!
Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).
Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη μπροστάρη ο κόσμος του ΑΡΗ συνεχίζει να ελπίζει σε κάτι καλό για το μέλλον! Συντηρεί έστω και με μικρότερη ένταση ένα όραμα , έχει σε κάτι να πιστέψει και μάλιστα σε κάτι δικό του αφού πάντα θεωρούσε τον Γιαννάκη δικό του δημιούργημα, δικό του παιδί!
Σημαντικό να έχεις κάπου να ακουμπήσεις σαν ομάδα, να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για το φίλαθλο κοινό!
Ένα σημείο αναφοράς ικανό να συσπειρώσει τον κόσμο, να μην τον αφήσει να περιπέσει στην δίνη της εσωστρέφειας, στην μαύρη τρύπα της μιζέριας και της απογοήτευσης! Κι αυτό μόνο μια προσωπικότητα όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα μπορούσε να το πετύχει αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ομάδα!
Δίχως καμία διάθεση αποκαθήλωσης προσώπων που μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει για τον σύλλογο στην παρούσα φάση, είναι γεγονός ότι οι αρνητικές εξελίξεις με επίκεντρο την έλλειψη ρευστότητας της διοίκησης, κλόνισαν από σημαντική μερίδα του κόσμου την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Νίκου Λάσκαρη!
Προσοχή! Δεν αναφέρομαι σε έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Νίκου Λάσκαρη ,που σημαίνει ότι αυτόματα θα τον καθιστούσε αναξιόπιστο στα μάτια των πολλών, αλλά σε κλονισμό! Υπάρχει διαφορά και μάλιστα σημαντική!
Η εμπιστοσύνη λοιπόν δεν έχει χαθεί , η δε επανάκτηση της σε ολοκληρωτικό βαθμό εξαρτάται από το πως ο Λάσκαρης θα χειριστεί οικονομικά αλλά και επικοινωνιακά στο άμεσο μέλλον την κρίση, την έκταση της οποίας πάλι μόνο ό ίδιος και το στενό του περιβάλλον είναι σε θέση να γνωρίζουν!
Και το λέω αυτό γιατί η χθεσινή συνέντευξη τύπου δεν έκανε πιο σοφό ή πιο καταρτισμένο κανένα φίλο του ΑΡΗ!
Ο επικεφαλής της κίτρινης ΚΑΕ άργησε να δηλώσει παρών, άργησε ακόμα περισσότερο να δώσει εξηγήσεις και διευκρινήσεις στους φίλους της ομάδας που άκουγαν τόσα, έβλεπαν άλλα τόσα και υπέθεταν ψύχραιμα χωρίς διάθεση υπερβολής και καταστροφολογίας , όσα το θολό τοπίο τους επέτρεπε να υποθέσουν!
Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση του ΑΡΗ προσπαθούσε να αγοράσει πολύτιμο χρόνο! Να εξασφαλίσει μια ασπίδα που τα της επέτρεπε να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια τον κόσμο! Έψαχνε ένα πρόσωπο κύρους στο οποίο θα εστίαζαν βλέμματα και σκέψεις, απομακρύνοντας έστω και προσωρινά τους αρνητικούς συλλογισμούς που είχαν να κάνουν με την διοίκηση!
Ο Νίκος Λάσκαρης ευφυέστατος το δίχως άλλο γνωρίζει πολύ καλά ότι η προσωπικότητα του Παναγιώτη Γιαννάκη τον επισκιάζει όσον αφορά το κοινό της ομάδας. Διάλεξε τον καλύτερο! Διάλεξε προσωπικότητα ισχυρή και ικανή να λειτουργήσει στην παρούσα φάση σαν αλεξικέραυνο , μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Πόνταρε στην ακόρεστη επιθυμία του Δράκου να πραγματοποιήσει μια επανεκκίνηση στην προπονητική του καριέρα, στον πάγκο μια ομάδας της οποίας η φανέλα παραμένει βαριά αλλά και εμβληματική, όπως εμβληματική παραμένει η φυσιογνωμία του κόουτς για τον κόσμο του ΑΡΗ , αλλά και για κάθε φίλο του αθλήματος!
Δεν υπήρχε επικοινωνιακά καλύτερη επιλογή για τον Γιαννάκη απ΄αυτή του ΑΡΗ! Όπως δεν υπήρχε καλύτερη περίπτωση για τον ΑΡΗ απ΄αυτή του Γιαννάκη με βάση τα δεδομένα. Η συγκυρία λειτούργησε υπέρ της διοίκησης! Ο Δράκος συμφώνησε για ένα χρόνο! Έτσι grosso modo είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την χρονική περίοδο της κρίσης σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης.
Αν στον χρόνο πάνω το πρόβλημα ξεπεραστεί και ο κόουτς έχει μαζέψει τα ασυμμάζευτα και όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο που έχει χαράξει, τότε λογικά θα έχουμε την επέκταση της …συμβίωσης!
Να περάσουμε τώρα στα πιο ουσιώδη! Λογικά μ΄αυτά που καταλάβαμε από τη συνέντευξη τύπου , το μπάτζετ θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τα περσινά αν και κατά τι χαμηλότερο εκτιμώ εγώ!
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κρίνεται η ιδανική περίπτωση λόγω εκτοπίσματος να πείσει αλλά κυρίως να εμπνεύσει νέους παίκτες να παίξουν για την φανέλα, να αγωνιστούν για το σύνολο για τον κοινό σκοπό!
Να φτιάξει μια ομάδα, ομάδα, με λίγα χρήματα , αλλά με τεράστιο πάθος για διάκριση! Να τους μάθει να ιδρώνουν για τα λίγα χρήματα, να τους διδάξει πως καταθέτοντας στο παρκέ την υπεραξία τους στο μέλλον σίγουρα θα την εισπράξουν στο πολλαπλάσιο, πέρα από την παντοτινή εκτίμηση του κόσμου!
Τώρα ο κόσμος! Οφείλει πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δράκο για την γενναία απόφαση που πήρε!
Μετά οφείλει να στηρίξει την διοίκηση αλλά και να συστηθεί μαζί της για μια ακόμα φορά. Τα πρόσωπα είναι μεν ίδια αλλά οι προθέσεις πλέον διαφορετικές!
Δεν μιλάμε πια για την διοίκηση των υπερβάσεων , αλλά των συντηρητικών εκ των πραγμάτων επιλογών!
Απ΄την στιγμή που ο Λάσκαρης δεν φαίνεται διατεθειμένος έστω και μεσοπρόθεσμα να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γιατί προφανώς εκτιμά ότι το πρόβλημα ρευστότητας εν ευθέτω χρόνο θα παρακαμφθεί ο κόσμος καλείται να επιλέξει τον δρόμο της λογικής.
Να οπλιστεί με υπομονή και επιμονή , να βάλει πλάτη όχι μόνο στηρίζοντας οικονομικά με την παρουσία του αλλά κυρίως ηθικά με τον χαρακτήρα του δοκιμασμένο πολλάκις στο παρελθόν σε δύσκολες συνθήκες!
Με την ανάγκη του να δει και πάλι ψηλά την ομάδα έχουν παίξει πολλοί. Του έχουν σερβίρει ακριβές προσδοκίες σε φτηνά σερβίτσια!
Το «παραμύθι» (καθ’ υπερβολή) τουλάχιστον τώρα έχει Δράκο και μάλιστα Δράκο καλό!
Με λογική , σύνεση και ψυχραιμία μακριά από υπερβολές και μεγαλοϊδεατισμούς ο ΑΡΗΣ με τον Γιαννάκη ενδεχομένως να φτάσει με πιο αργά βήματα απ΄αυτά που είχαν προαναγγείλει κάποτε οι διοικούντες, αλλά σίγουρα με πιο ασφαλή και ουσιαστικό τρόπο στην επανάκτηση των στόχων!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
