Βάλτε όλοι πλάτη

Βάλτε όλοι πλάτη

Βάλτε όλοι πλάτη

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Άρης βάσει των όσων ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των Νίκου Λάσκαρη, Παναγιώτη Γιαννάκη και νιώθει ότι ο «Δράκος» κάνει κάτι σπουδαιότερο και από το τρίποντο του 1991.

Υποκινούμενος από την ανεξάντλητη αγάπη του για την ομάδα, πολλές φορές ο κόσμος αδυνατεί να δει την αλήθεια, την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Καταφεύγει σε υποθετικά σενάρια σε μια προσπάθειά του να βρει παρηγοριά. Η συνέντευξη Τύπου όμως δεν άφηνε τέτοια περιθώρια.

Το κλίμα στο Παλέ ήταν βαρύ. Χωρίς τη διάθεση ισοπέδωσης, η συνέντευξη Τύπου μπορεί να διήρκησε 60-70 λεπτά, στην πραγματικότητα όμως τελείωσε έπειτα από τα πέντε πρώτα, μετά την παραδοχή του Νίκου Λάσκαρη περί αδυναμίας χρηματοδότησης της εταιρίας.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είδε τα πρόσωπα όλων στον χώρο και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, βγάζοντας από τα εσώψυχά του ένα μήνυμα ελπίδας, το πείσμα που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Είχε ηγετική παρουσία και όσο κυλούσαν τα λεπτά αναρωτιόμουν πώς θα ήταν η κατάσταση αν την τελευταία στιγμή αρνούνταν να υποβάλλει τον εαυτό του σ’ αυτή τη δύσκολη διαδικασία. Προσπάθησε να μιλήσει στην ταλαιπωρημένη ψυχή του αρειανού ο οποίος από τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνέντευξης Τύπου αντιλήφθηκε την αλήθεια που διάβαζε αλλά δεν δεχόταν.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ένιωσα ότι αυτό που κάνει ο Γιαννάκης τώρα, είναι σπουδαιότερο από το τρίποντο του ’91. Τότε πήρε μια έσυρε από τον ώμο μια χαρακωμένη ομάδα και την οδήγησε στην κατάκτηση του τελευταίου Πρωταθλήματος.

Σε ένα πάνελ όπου ο προβληματισμός ήταν ευδιάκριτος στα πρόσωπα όλων, υπήρχε «αυτός» που έβλεπε την κατάσταση από διαφορετική οπτική γωνία. Ο Γιαννάκης είδε μια ομάδα που μπορεί να κάνει restart, να χτίσει κάτι από την αρχή και να βασιστεί στην αυτοδυναμία της, μακριά από δηλώσεις που αποπνέουν μιζέρια.

Δίχως αμφιβολία προσπάθησε να δώσει κίνητρο στον κόσμο και να του εξηγήσει – δίχως ισοπέδωσης της κατάστασης – ότι στο σημείο που βρίσκεται ο Άρης, συνθήκες επιβίωσης μπορούν να δημιουργηθούν μόνο αν αυτό το εγχείρημα υποστηριχθεί από το κοινό της. Τόσο απλά.

Πάμε στα συμπεράσματα. Πρώτον: Ο Άρης της επόμενης χρονιάς θα στηριχθεί στα έσοδα του δίχως (αυτή τη στιγμή) δυνατότητα χρηματοδότησης από τον ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει ότι – εφόσον υποστηρίξει ο κόσμος και εξασφαλιστεί κεντρική χορηγία – μπορεί να εξασφαλιστεί ένα ποσό που θα είναι μεταξύ 1 - 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τη σεζόν 2015-16 τα έσοδα της ομάδας (δίχως κεντρική χορηγία αλλά με τα 300.000 ευρώ από την πώληση του Βεζένκοφ) ήταν περί των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεύτερον: Λόγω της αδυναμίας χρηματοδότησης της εταιρίας, ο Νίκος Λάσκαρης αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ρευστότητας και κατ’ επέκταση δεν ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πλάνο αποπληρωμής των χρεών. Ο δε αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Παπακυριάκης, που παρενέβη δεν είπε τίποτε ουσιαστικό πέρα του στερεότυπου… «δεν θα χάσει κανείς τα λεφτά του». Και ποιος εγγυάται περί τούτου;

Τρίτον: Ο Άρης βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου διότι θα πρέπει να πείσει τους πιστωτές (είτε τους παίκτες της περσινής χρονιάς είτε αυτούς που έβαλαν τα χρήματά τους στο άρθρο 99) να του δώσουν περαιτέρω χρόνο γιατί αυτή τη στιγμή αδυνατεί να τακτοποιήσει το σύνολο των οφειλών. Μοναδική περίπτωση να αλλάξει κάτι, είναι να μπορέσει ο Λάσκαρης να χρηματοδοτήσει την εταιρία.

Τέταρτον: Δεν υπάρχει Plan B. Ο Νίκος Λάσκαρης αναφέρθηκε στην ύπαρξη αρειανών του εξωτερικού να βοηθήσουν την ομάδα αλλά δεν ξεκαθάρισε αν έχει πρόθεση να προκηρύξει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ώστε να μπει φρέσκο χρήμα στην ομάδα. Ίσως γιατί πιστεύει ότι σε 2-3 μήνες θα έχει ξεπεράσει το προσωπικό πρόβλημά του και σε περίπτωση που γίνει αύξηση του κεφαλαίου ενδέχεται να χάσει την ίδια την εταιρία λόγω αδυναμίας συμμετοχής σε αυτή.

Πέμπτον: Τα εισιτήρια διαρκείας θα τεθούν προς διάθεση την ερχόμενη εβδομάδα. Πέρυσι διατέθηκαν 2.700 κάρτες διαρκείας. Φέτος είναι απαραίτητο να συμβεί κάτι αντίστοιχο γιατί η αναγκαιότητα εξασφάλισης εσόδων από τον ίδιο τον κόσμο είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Εν τέλει, η κατάσταση είναι κρίσιμη, ο αρειανός θα πρέπει και πάλι να χαμηλώσει τον εγωισμό του και τα μεγάλα πιστεύω του γι' αυτή την ομάδα και να τη στηρίξει διότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει άλλος τρόπος επιβίωσης. Αν τώρα, κάποια στιγμή ο Νίκος Λάσκαρης καταφέρει να χρηματοδοτήσει την εταιρία, τότε θα αλλάξουν και τα δεδομένα της συζήτησης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.