Τα 4+1 σενάρια ανταλλαγής του Καρμέλο Άντονι (pics)

Τα 4+1 σενάρια ανταλλαγής του Καρμέλο Άντονι (pics)

bet365

Το θέμα παραμονής του Καρμέλο Άντονι στους Νικς έχει γίνει... σίριαλ και το «ESPN» εξέτασε τα επικρατέστερα σενάρια ανταλλαγής του. Το gazzetta.gr σας τα παρουσιάζει!

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Μένει στους Νικς ο Καρμέλο; Φεύγει; Θα γίνει ανταλλαγή; Κι αν ναι, που θα πάει;

Μπορεί ο Φιλ Τζάκσον να μην βρίσκεται πια στην προεδρία των Νεοϋορκέζων, αλλά το θέμα παραμονής του Άντονι στην ομάδα είναι ακόμα στον «αέρα». Το κλίμα στο πρόσωπό του είναι βαρύ, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να παραιτηθεί του no-trade όρου του συμβολαίου του για να πάει στους Ρόκετς ή στους Καβαλίερς, ενώ η γυναίκα του - με την οποία είναι στα χωρίσματα - δήλωσε πως θα τον ήθελε κοντά στην Νέα Υόρκη, λόγω του γιου τους.

Το θέμα είναι ποια ομάδα θα κάνει τελικά εκείνη την προσφορά που θα δελεάσει τους Νικς, καθώς άνθρωποι του συλλόγου έχουν ενημερώσει πως δεν θέλουν να πάρουν μεγάλους ηλικιακά παίκτες με μεγαλύτερες συμβάσεις, μέσω οποιασδήποτε συναλλαγής, ενώ την ίδια στιγμή, αρκετοί πιστεύουν πως το καλύτερο για όλους είναι να γίνει ανταλλαγή ο «Μέλο». Συνεπώς, αυτό φέρνει τους Νεοϋορκέζους σε μια δύσκολη διαπραγματευτική θέση.

Αυτά προβλημάτισαν τον Μαρκ Μπομπς του «ESPN», ο οποίος κατέγραψε τα σενάρια ανταλλαγής του 33χρονου φόργουορντ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν και δύο παράγοντες:

1. Οι Νικς είναι πάνω από το όριο του salary cap, οπότε πρέπει να πάρουν πίσω 100.000 δολάρια, συν 125% από αυτό της ανταλλαγής του Καρμέλο. Φυσικά, θα μπορούσαν να πέσουν από το ανώτατο όριο του cap, αν παραιτηθούν από τα δικαιώματα του Ντέρικ Ρόουζ ($29.7 εκ.) και του Σάσα Βούγιασιτς ($1.4 εκ.), κινήσεις οι οποίες μπορούν να δώσουν «ανάσα» 16 εκατομμυρίων.

2. Υπάρχει το trade kicker του Άντονι (σ.σ. ή αλλιώς trade bonus. Είναι η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του παίκτη και απαιτεί την αύξηση του μισθού του, σε περίπτωση ανταλλαγής). Ο Καρμέλο έχει 15% trade kicker, το οποίο μπορεί να αποφέρει 8.1 εκατομμύρια δολάρια στο μισθό του τη νέα σεζόν. Αυτό σημαίνει πως το συμβόλαιό του θα πάει στα 34.7 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι σχεδόν απλησίαστο. Σύμφωνα, πάντως, με την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των παικτών, ο Άντονι μπορεί να... αποχαιρετήσει όλο το trade kicker ή μέρος αυτού, για να βοηθήσει στην επίτευξη ενός deal. Πρόσφατο παράδειγμα ο Κρις Πολ, ο οποίος μείωσε το trade kicker του από $3.6 εκατ. σε 600.000, για να πάει στους Ρόκετς.

*Στα σενάρια ανταλλαγής, λοιπόν, που εξετάζει το «ESPN», υποτίθεται πως ο «Μέλο» έχει παραιτηθεί του δικαιώματός του για trade kicker.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο: Ο ΑΝΤΟΝΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΚΕΤΣ

Αν οι Νικς ψάχνουν για ένα draft pick πρώτου γύρου στην ανταλλαγή του Καρμέλο, το οποίο ίσως χρειαστεί να το πάρουν από μια τρίτη ομάδα. Μετά το trade του Κρις Πολ, οι Ρόκετς δεν έχουν άλλο pick πρώτου γύρου προς ανταλλαγή. Η ομάδα του Χιούστον έστειλε την επιλογή της στους Κλίπερς, το οποίο ήταν «προστατευμένο» μεταξύ 2018-2023 και γίνεται «απροστάτευτο» το 2024.

Οι Ρόκετς, ωστόσο, έχουν την επιλογή να τροποποιήσουν αυτήν την... προστασία. Αν δεν κάνουν «προστατευμένο» το draft pick του 2018, μπορούν να ανταλλάξουν εκείνο του 2020.

Όσον αφορά τα έμψυχα ανταλλάγματα, οι Ρόκετς δεν έχουν πολλά να προσφέρουν για να προσελκύσουν τους Νικς, ενώ από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, και οι Νεοϋορκέζοι απέρριψαν την προοπτική του Ράιαν Άντερσον.

Σχετικά με τους παίκτες που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για τους Νικς; Ο Έρικ Γκόρντον, κάτοχος του βραβείου «6ος παίκτης της Χρονιάς», που μπορεί να πλαισιώσει τον Κόρτνεϊ Λι, και κοστίζει $12.9 εκατ. για το 2017-18, με δύο χρόνια να απομένουν στα $13.5 και $14 εκατομμύρια. Ακόμα, και ο Τρέβορ Αρίζα, που μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ($7.4 εκατ.).

Προτεινόμενη ανταλλαγή μεταξύ Ρόκετς-Νικς

Οι Ρόκετς παίρνουν τον Άντονι και οι Νικς τους Έρικ Γκόρντον, Τρέβορ Αρίζα, Ράιαν Κέλι, Σον Λονγκ, Τιμ Κουόρτερμαν και Αζάια Τέιλορ.

Προτεινόμενη ανταλλαγή, μεταξύ των δύο ομάδων και τους Χιτ να συμμετέχουν

Οι Ρόκετς παίρνουν τον Άντονι και οι Νικς τους Αρίζα, Κέλι, Κουόρτερμαν, Λονγκ, Τέιλορ, Τζος ΜακΡόμπερτς, ένα draft pick 2ου γύρου του 2022 από το Μαϊάμι και ένα pick 2ου γύρου του 2022 από το Χιούστον. Οι Χιτ αποκτούν τον Ράιαν Άντερσον και ένα pick 1ου γύρου του 2020 (προστατευμένο 1-14).

Για τους Νικς, αυτή η περίπτωση έχει λογική, καθώς τους προσφέρει μελλοντική ευελιξία. Η ομάδα της Νέας Υόρκης θα πάρει $35 εκατ. για το 2017-18 και 50 μέχρι το 2018-19.

Επισημαίνεται, δε, πως πολλές ομάδες ψάχνουν για πάουερ φόργουορντ, που τους έχουν βρει κατά την διάρκεια της free agency. Οι Χιτ, που πρέπει να καλύψουν το «4», θα πρέπει να αποχαιρετήσουν τον Ουντόνις Χάσλεμ, για να συμβεί το προαναφερθέν deal. Επίσης, για το σύλλογο του Μαϊάμι, το να υπογράψει πάλι τον Μακ Ρόμπερτς και να ξεφορτωθεί τον Ουέιν Έλινγκτον, θα δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο στο cap. Μετά την εξαγορά του Ντιόν Ουέιτερς, οι Χιτ έχουν «καβάτζα» $10 εκατ., για να φέρουν πίσω τον Τζέιμς Τζόνσον.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο: Ο ΑΝΤΟΝΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ

Ρεαλιστικά, το Κλίβελαντ έχει τέσσερις παίκτες που θα μπορούσαν να αναμειχθούν στην ανταλλαγή του Άντονι και θα έκαναν τους Νικς να ενδιαφερθούν: τον Κέβιν Λοβ, τον Τσάνινγκ Φράι, τον Ίμαν Σάμπερτ και τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον. Είναι σχεδόν απίθανο, βέβαια, η ομάδα της Νέας Υόρκης να θέλει πίσω τον Τζέι Αρ Σμιθ, κάτι που μπορεί να ισχύει και για τον Σάμπερτ.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, το προτεινόμενο σενάριο ανταλλαγής είναι το εξής:

Οι Καβαλίερς παίρνουν τον Άντονι και οι Νικς τον Λοβ.

Το θέμα είναι πως ο Λοβ δεν ταιριάζει στους Νικς, εκτός και αν μετακινήσουν τον Πορζίνγκις στην θέση του σέντερ, για το οποίο έχει υπάρξει αντίδραση εκ των έσω, ώστε να μην συμβεί.

Ακόμα και αν ο Λετονός πάει στο «5», αυτό σημαίνει πως πρέπει να έρθει ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ από τον πάγκο και να μείνει πολύ πίσω στο ροτέισον ο Κάιλ Ο' Κουίν ή και ο Γιοακίμ Νοά.

Από την οπτική των Καβαλίερς, θα μείνουν με ένα μη ισορροπημένο ρόστερ, που θα αναγκάσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να παίξει κυρίως ως πάουερ φόργουορντ.

Γι' αυτό και μια συμφωνία μεταξύ τριών ομάδων μοιάζει πιο λογική, με τους Χοκς να είναι αυτή η ομάδα που θα μπει «σφήνα» στο deal.

Συνεπώς, οι Καβαλίερς θα πάρουν τον Άντονι, οι Χοκς τον Λοβ και οι Νικς τον Μάρκο Μπελινέλι και το protected draft pick 1ου γύρου του 2018 των Γουλβς, το οποίο ανήκει στην ομάδα της Ατλάντα.

Μοιάζει, βέβαια, με μια... φτωχή επιστροφή για τους Νικς, αλλά θα επιτρέψει στον σύλλογο να βγάλει τα λεφτά του συμβολαίου του Άντονι. Ακόμη, θα πάρουν μια επιλογή πρώτου γύρου. Η ομάδα της Ατλάντα θα βρει τον αντικαταστάτη του Πολ Μίλσαπ με ένα φθηνότερο συμβόλαιο και κάποιον που είναι All-Star στα 28 του. Επιπλέον, οι Χοκς δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο στο cap για να πάρουν τον Λοβ και θα πρέπει να βάλουν μπρος την εξαγορά του Τζαμάλ Κρόφορντ. Επίσης, θα πρέπει να παραιτηθούν από κάθε cap, εκτός του Τιμ Χάρνταγουέι και του Μάικ Μουσκάλα.

Η συμφωνία αυτή φαίνεται πως λειτουργεί πιο πολύ για τους Χοκς, οι οποίοι «χτίζονται» ξανά, υπό τις οδηγίες του νέου τους τζένεραλ μάνατζερ, Τράβις Σλενκ.

Παρά το γεγονός πως οι Καβαλίερς θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον Άντονι σε αυτό το σενάριο, οι ανισορροπίες στο ρόστερ τους θα συνέχιζαν να υπάρχουν.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3ο: ΤΟ BUYOUT ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙ

Στο τέλος, Άντονι και Νικς μπορεί να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί, εκτός και αν η ομάδα της Νέας Υόρκης συμφωνήσει για buyout, το οποίο φαντάζει και το καλύτερο σενάριο και για τις δύο πλευρές αυτή την στιγμή.

Βέβαια, οι Νικς έχουν δείξει πως δεν ενδιαφέρονται για buyout του Καρμέλο, εβδομάδες πριν το draft. Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Φιλ Τζάκσον, είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη, Τζέιμς Ντόλαν, το buyout του Άντονι, λίγο πριν την free agency. Ο Ντόλαν δεν ήταν πρόθυμος να το κάνει, κάτι το οποίο έφερε και την ρήξη μεταξύ των δύο και χώρισαν οι δρόμοι τους.

Ένα buyout δεν θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα για τους Νικς, οι οποίοι δεν θα έπαιρναν ανταλλάγματα για έναν παίκτη που υπέγραψε συμβόλαιο 124 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από τρία χρόνια. Αλλά έτσι, οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν χώρο στο cap, και αν η ομάδα και ο «Μέλο» καταλήξουν στο buyout, το ποσό που θα μειωθεί, θα διαρκέσει για πέντε σεζόν. Για παράδειγμα, αν ο Καρμέλο και οι Νικς συμφωνήσουν στα $35 εκατ. από τα 54 που τού αναλογούν, η ομάδα θα έχει απόθεμα $7 εκατ. για τα επόμενα πέντε έτη.

 

NBA Τελευταία Νέα