Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για τις Εθνικές ομάδες!

Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για τις Εθνικές ομάδες!

bet365

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μαζί με άλλους τέσσερις Ευρωβουλευτές ανακίνησαν θέμα υπέρ του δικαιώματος των παικτών να αγωνίζονται με την εθνική ομάδα της χώρας τους.

Το ενδεχόμενο να διεξάγονται κανονικά οι αγωνιστικές της Euroleague κατά τη διάρκεια των «παραθύρων» των εθνικών ομάδων, σημαίνει αυτόματα ότι κανείς παίκτης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δε θα μπορεί να φορέσει το εθνόσημο της πατρίδας του.

Οι αντιδράσεις θα είναι πολλές και συνεχείς, ωστόσο μία από αυτές προέκυψε ήδη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Πέντε μέλη του Κοινοβούλιου ρώτησαν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ισπανός Σαντιάγκο Φίσας Αϊχέλα, ο Βέλγος Μαρκ Ταραμπέλα, ο Πολωνός Μπόγκνταν Βέντα κι η Γαλλίδα Βιρζινί Ροζιέ ήταν οι Ευρωβουλευτές που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα.

Τα πέντε αυτά μέλη σχολίασαν το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε αθλητή να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της χώρας του και ζήτησαν από το Ευρωκοινοβούλιο να πάρει θέση και να σταματήσει τις όποιες ενέργειες αντιτίθενται σε αυτό.

Μετά τη συνεδρίαση ακολούθησε επίσημη τοποθέτηση των συγκεκριμένων μελών η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για μας το πιο σημαντικό από όλα είναι να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα των παικτών να αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες. Δε θέλουμε να αναμιχθούμε στα όσα συμβαίνουν μεταξύ FIBA και Euroleague. Αντιθέτως, επιμένουμε για υγιή διάλογο ώστε να βρεθεί λύση και το ευρωπαϊκό μπάσκετ να εμφανιστεί ενωμένο και δυνατό. Η οποιαδήποτε διαφωνία μεταξύ αρχών δε θα πρέπει να επηρεάσει τους παίκτες από τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα. Περιμένουμε από το Ευρωκοινοβούλιο να πράξει αναλόγως, ώστε να μην αλλοιώσει την εικόνα των διοργανώσεων».

Από την πλευρά του ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε πως: "Η φανέλα με το εθνόσημο αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη. Κανένας δεν μπορεί να στερήσει αυτό το δικαίωμα από τους αθλητές. Στόχος μας δεν είναι να παρέμβουμε στην τρέχουσα διαμάχη μεταξύ Euroleague και FIBA. Το εναντίον, επιδίωξη μας είναι να προωθήσουμε το διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο σύνολο του. Οι παίκτες ωστόσο δεν μπορεί να είναι όμηροι επιδιώξεων και στρατηγικών που δεν έχουν καμία σχέση με το ίδιο το άθλημα."

 

Τελευταία Νέα