ΜVP της σεζόν ο Καλάθης!

ΜVP της σεζόν ο Καλάθης!

ΜVP της σεζόν ο Καλάθης!

bet365

Ο Νικ Καλάθης κατέκτησε τον τίτλο του MVP της Basket League στην ψηφοφορία που συμμετείχαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων της Α1, οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

«Στην πρώτη σεζόν της μετά Δημήτρη Διαμαντίδη εποχής, ο Νικ Καλάθης ως αρχηγός των "πρασίνων" οδήγησε τον Παναθηναϊκό Superfoods στην κατάκτηση του νταμπλ, του τίτλου της Basket League και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά από μια επίπονη και με πολλές διακυμάνσεις αγωνιστική χρονιά ο 28χρονος πόιντ γκαρντ αποθεώθηκε στο τέλος της και ως επιβεβαίωση για την συμβολή του στην επιστροφή των "πρασίνων", ύστερα από δύο χρόνια, στον "θρόνο" του Πρωταθλητή Ελλάδας ήρθε η ανάδειξη για πρώτη φορά στην καριέρα του σε MVP, Πολυτιμότερο Παίκτη της Basket League της σεζόν 2016-17.

Ο Νικ Καλάθης ήταν δεύτερος στις προτιμήσεις για τον MVP των προπονητών και των αρχηγών των 14 ΚΑΕ του πρωταθλήματος (οι οποίοι αναδεικνύουν σε ποσοστό 60% τους καλύτερους της χρονιάς) συγκεντρώνοντας 10 ψήφους έναντι 11 του συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Superfoods Κρις Σίνγκλετον, αλλά κυριάρχησε του 28χρονου Αμερικανού φόργουορντ στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων (32-12) και του κοινού (22,97% και 367 ψήφοι - 11,58% και 185 ψήφοι).

«Είναι μεγάλη τιμή η ανάδειξη μου σε MVP της σεζόν», δήλωσε ο 28χρονος γκαρντ. «Τιμή που οφείλεται στην βοήθεια των συμπαικτών και των προπονητών μου, τους οποίους ευχαριστώ. Οι προσωπικές διακρίσεις δεν έχουν αξία εάν δεν συνοδεύονται από ομαδικές. Για αυτό τον λόγο το πιο σημαντικό είναι ότι πετύχαμε όλοι μαζί τον στόχο που είχαμε βάλει από την αρχή της φετινής αγωνιστικής χρονιάς: Να κάνουμε ξανά τον Παναθηναϊκό Πρωταθλητή Ελλάδας».

Ο Νικ Καλάθης ήταν κορυφαίος δημιουργός της κανονικής περιόδου της Basket League με συνολικά 145 ασίστ (μ.ο. 5,57) και πρώτος σκόρερ των πλέι οφ με 120 πόντους (μ.ο. 13,3).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα