Συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ

Συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ

Συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες θεωρεί τον Κιμ Τίλι τον παίκτη που έλειπε από τον Ολυμπιακό και σχολιάζει τη γιορτή του Γιώργου Πρίντεζη στη Σύρο.

Πριν δυο τρία σχόλια είχα αναφερθεί στην προσπάθεια του Γιάννη Σφαιρόπουλου να «αποαμερικανοποιήσει» τον Ολυμπιακό και ήρθε μία ακόμη επιβεβαίωση της σκέψης μου με την απόκτηση του Κιμ Τίλι.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Αρχικά να αναφερθώ στο όνομα του παίκτη. Πολλά έχουν ακουστεί, αλλά σημασία έχει τι λέει ο ίδιος. Ο Γάλλος λοιπόν λέγεται Τίλι.

Ο Τίλι μοιάζει ιδανική περίπτωση για τους Πειραιώτες. Τους έλειψε πέρυσι ένα «τεσσάρι» και πλέον το απέκτησαν. Ο 29άχρονος φόργουορντ παίζει εξαιρετική άμυνα σε τρεις διαφορετικές θέσεις (3,4,5), έχει επαφή με το καλάθι παίζοντας με πρόσωπο σε αυτό, διαθέτει καλό σουτ (εκνευριστικό turn around από τις γωνίες) και πηγαίνει σε όλα τα ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός είναι ένα παζλ, σκοπός του οποίου είναι τα κομμάτια να συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Κάπως έτσι λοιπόν και στον Ολυμπιακό θέλουν παίκτες που τους έλειψαν πέρυσι.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ… ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μερικές φορές τα πράγματα είναι απλά σαν μαθηματικά. Στη θέση του Γκριν που δημιουργούσε μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους συμπαίκτες του, ήρθε ο Στρέλνιεκς των 3.5 ασίστ.

Στη θέση του Ουότερς όποιος και να έρθει καλύτερος δημιουργός θα είναι, οπότε αυτομάτως ο Ολυμπιακός κερδίζει σε αυτό που του στοίχισε πέρυσι. Στη δημιουργία στην επίθεση.

Ακόμη κι ο Μπόγρης είναι καλύτερος πασέρ από τον Γιανγκ τον οποίο αντικατέστησε.

Ο Σφαιρόπουλος ποντάρει επίσης πολύ στην τακτική, στις λεπτομέρειες, στο «διάβασμα». Στρέλνιεκς, Τίλι και Μπόγρης διακρίνονται για την ανάγνωση των αδυναμιών της άμυνας (άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο).

Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός ποντάρει πολλά στον τρόπο λειτουργίας στην επίθεση βασιζόμενος κυρίως στην τακτική και όχι στο ένστικτο.

Προσωπική μου άποψη πάντα είναι πως και τα δύο χρειάζονται. Ο Παναθηναϊκός χάρη στο ένστικτο των ξένων του νίκησε πέρυσι τους Πειραιώτες.

Και το ένστικτο χρειάζεται…

Αυτό λογικά θα το έχει ο point guard. Βασική επιθυμία του Σφαιρόπουλου είναι ο παίκτης να έχει εμπειρία από Euroleague και στη συνέχεια να μπορεί να σκοράρει παίζοντας κάθετα προς το καλάθι, να έχει ένας εναντίον ενός και να διαθέτει ένστικτο σκόρερ.

Εκτός του point guard ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει ένα «δυαρότριαρο» για 12-15 λεπτά. Νομίζω πως τέτοιοι κυκλοφορούν αρκετοί, εκτός αν ο Ματ Λοτζέσκι δεχτεί μία μικρή μείωση των αποδοχών του και μείνει στην αγαπημένη του ομάδα. Μόνο σε αυτή την περίπτωση δε θα υπάρξει μεταγραφή για τη συγκεκριμένη θέση.

Το συγκεκριμένο σενάριο διατηρεί λίγες πιθανότητες πάντως αφού ο Ματ θέλει ένα καλό οικονομικά διετές συμβόλαιο.

Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Τρεις μέρες στη Σύρο υπήρξε μία γιορτή την οποία δεν έχω συναντήσει ξανά. Όχι μόνο μπασκετική. Ένα ολόκληρο νησί, πλην κάποιων παππούδων, είχαν ζωγραφισμένη μία περηφάνια στο πρόσωπό τους αφού ο τόπος τους ακούστηκε σε πολλά και διάφορα μέρη.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο μοναδικός αθλητής μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος μπορεί να επισκεφτεί χωρίς πρόβλημα την έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου.

Σκεφτόμουν χθες για παράδειγμα πως αν ο Γιώργος σταματούσε το μπάσκετ φέτος και την επόμενη σεζόν ήθελε να πάει με έναν φίλο του, οπαδό του Παναθηναϊκού να δει το «Παναθηναϊκός-Ρεάλ» θα ζητούσε δύο προσκλήσεις και θα τις έπαιρνε ευχάριστα. Το σημαντικότερο… ο κόσμος των αντιπάλων δε θα είχε το παραμικρό πρόβλημα με την παρουσία του.

Ο «Πριντ» είναι αυθεντικός. Φάνηκε ξανά στην πρόταση γάμου στην Στέλλα.

Ωραία ήταν στη Σύρο και αλήθεια αξίζει να έρθετε σε επόμενο Aegeanball το οποίο σίγουρα θα υπάρξει.

ΥΓ: Είναι τόσο άδικο να κατηγορούν οι Ολυμπιακοί τον Σλούκα. Μόνο αυτό για την ώρα…

ΥΓ 2: Ο Αγραβάνης μπορεί να «μαγνητίζει» τα προβλήματα, αλλά χθες στη Σύρο δεν έφταιξε το παραμικρό. Ίσα ίσα που έσωσε την κατάσταση αφού πρόλαβε τον αυθορμητισμό του και δεν το συνέχισε με τον Καββαδά.

ΥΓ 3: Τον χαβά μου εγώ. Σάσο Σάλιν, Κάιλ Κούριτς…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.