Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ειλικρινά μου λείπει!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ειλικρινά μου λείπει!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ειλικρινά μου λείπει!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης βγάζει το καπέλο στον Γιώργο Μπαρτζώκα, αναλύει το χαρακτήρα του και εξηγεί γιατί του λείπει...

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ο Φρέντυ Γερμανός-καλή του ώρα- ήταν ο μόνος έλληνας δημοσιογράφος που ταξίδεψε στην Αμερική για να συναντηθεί με τον Τζόν Κένεντι στον Λευκό Οίκο! Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη με τον 35ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ο δαιμόνιος Φρέντυ Γερμανός έριξε μια κλεφτή ματιά στο γραφείο του προέδρου. Παραδόξως δεν ήταν γεμάτο από φακέλους, από έγγραφα, από τόμους νομοθετικών πράξεων και τα συναφή!

Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ένα γραφείο λιτό, καθαρό, τακτοποιημένο. Το μόνο που διέκρινες ήταν ποιητικές συλλογές! Ο πρόεδρος της Αμερικής διαβάζει ποίηση αναρωτήθηκε εντυπωσιασμένος ο Φρέντυ Γερμανός! Το μυαλό δεν έχει όρια. Κυλά σαν το νόμισμα στην κατηφόρα και δεν ξέρεις που θα σταματήσει! Δεν ρωτά κανένα , ούτε και περιμένει απαντήσεις. Συνεργάζεται με άψογο τρόπο με το ένστικτο και το υποσυνείδητο, ώστε μαζί να παράγουν εικόνες!

Αυτή η δαιδαλώδης λειτουργία, πεδίο μελέτης και έρευνας για τους επιστήμονες, έσπρωξε στην βιτρίνα του μυαλού μου το περιστατικό με τον πρόεδρο Κένεντι καθώς παρακολουθούσα την τελευταία εκπομπή Pick & Roll για την φετινή σεζόν του Βασίλη Σκουντή, με καλεσμένο τον Γιώργο Μπαρτζώκα!

Η ερώτηση είχε να κάνει με εκείνη την περίφημη και καθόλου κολακευτική για τον σύλλογο βραδιά στο ΣΕΦ μετά τον χαμένο τελικό! Η απάντηση δια στόματος Γιώργου Μπαρτζώκα, παρμένη όμως από ένα ποίημα της Κικής Δημουλά: « Η ωριμότητα είναι ένα θλιβερό κέρδος»!

Διαβάζει ποίηση ο Μπαρτζώκας; Ενδεχομένως οι πολλοί να αναρωτήθηκαν! Διαβάζει! Και μακάρι να διάβαζαν περισσότεροι απ’ όσους ασχολούνται με τα αθλήματα, μακάρι να διάβαζαν και οι παράγοντες! Δεν εντυπωσιάστηκα σαν άλλος Φρέντυ Γερμανός γιατί έχω την τύχη αλλά και την τιμή να γνωρίζω τον κόουτς.

Όχι τίποτα κολλητιλίκια γιατί στο επάγγελμα μας μου αρέσει να τηρούνται οι αποστάσεις! Η δημοσιογραφία για μένα είναι σαν την οδήγηση! Αν δεν τηρήσεις τις προβλεπόμενες αποστάσεις, τότε 9 στις 10 θα τρακάρεις και τις ζημιές θα τις χρεωθείς εσύ! Εξάλλου οι κολλητοί μου είναι αυτοί που με γνωρίζουν με μαλλιά! Πολλοί λίγοι προστέθηκαν μετά και σαν νούμερο μου φτάνουν και μου περισσεύουν για να μοιραστώ μαζί τους χαρές, προβλήματα και υπαρξιακά!

Απλά η απάντηση του Μπαρτζώκα τόνωσε για μια ακόμα φορά την απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του! Δεν είναι εύκολη υπόθεση! Σκεφτείτε μόνο πόσοι μας απογοητεύουν τελικά μέρα με την μέρα, πόσοι πέφτουν χαμηλά στα μάτια μας! Και δεν ήταν μόνο η ποιητική αναφορά αλλά η γενικότερη στάση του στην εκπομπή! Πάντα ευγενής και καλλιεργημένος!

Όλα αυτά μετά από μια βασανιστική χρονιά, μετά από μια απώλεια ενός στοιχήματος για την καριέρα του! Στα δύσκολα φαίνεται ο χαρακτήρας αλλά και η ποιότητα των ανθρώπων. Στα δύσκολα η καλλιέργεια και το επίπεδο μόρφωσης! Στην Μπαρτσελόνα πήγαν όλα στραβά! Δυο τεράστιοι παίκτες με μέλλον ο Σατοράνσκι και ο Αμπρίνες κούνησαν νωρίς μαντήλι χωρίς να αντικατασταθούν από ισάξιους!

Μετά πλάκωσε στην κυριολεξία κατάρα. Η ομάδα θύμιζε εξωτερικά ιατρεία στον Ευαγγελισμό σε μέρα εφημερίας! Δεν ισιώνει με τίποτα το δένδρο που μεγάλωσε με στραβό κορμό συνηθίζουν να λένε οι Ιταλοί! Έτσι ακριβώς! Οι Καταλανοί δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν ισορροπία να φτιάξουν χημεία στο παιχνίδι τους!

Έχασαν τα πάντα! Την πρόκριση στο Final Four, τις ελπίδες για διάκριση, μέχρι που έχασαν το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο! Είναι λοιπόν τουλάχιστον άστοχο - αν δεν εμπεριέχει δόσεις κακεντρέχειας και μικρότητας - να κρίνεις έναν κόουτς μετά από μια καταραμένη χρονιά. Εξάλλου ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες! Τα λάθη τα κάνουμε πάντα εμείς και όχι η ζωή, όπως συνήθιζε να λέει ο μαέστρο Φεντερίκο Φελίνι!

Ως εκ τούτου τον προπονητή Μπαρτζώκα ας τον κρίνουν οι ειδικοί (βρωμάει ο τόπος από δαύτους)! Ο λόγος τους θα έχει περισσότερη βαρύτητα από τον δικό μου!

Αυτό που διέκρινα εγώ στην τηλεοπτική συνέντευξη και μάλιστα με καθαρό τρόπο είναι έναν άνθρωπο μετά από μια περίοδο έντονων δοκιμασιών, να παραμένει στο ύψος των περιστάσεων για όσους τον εκτιμούν! Αφοπλιστικά ειλικρινής ακόμα και για τις εκρήξεις του κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, βαθιά απολογητικός για τα όποια λάθη του, εξομολογητικός για τις στιγμές μοναξιάς και ανασφάλειας μακριά από τις ισορροπίες της πατρίδας και του οικείου περιβάλλοντος, καυστικός με μέτρο και ιδιαίτερα προσεκτικός στα λόγια του για όσους πέρασαν στο βασίλειο του ναρκισσισμού!

Καμία υπεκφυγή , καμία μπηχτή, κανένα υπονοούμενο για όλα όσα τραυματικά βίωσε στην χώρα μας και έγιναν αιτία να ξενιτευτεί! Την όποια πίκρα αλλά και την αξιοπρέπεια οφείλεις να τις προστατέψεις και μόνο ένας προσηνής χαρακτήρας το πετυχαίνει απόλυτα!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ειλικρινά μου λείπει! Όχι σαν προπονητής. Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι αυτό! Μου λείπει σαν μια σημαντική προσωπικότητα του αθλήματος, σαν παρουσία, σαν οντότητα σε μια Ελλάδα που φτωχαίνει μέρα με την μέρα σε επίπεδο προσώπων και προσωπικοτήτων!

Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται, για όσους δεν το αισθάνονται ή δεν το κατανοούν ειλικρινά «δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε , γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές, το χώμα που πατούν να προσκυνούνε»!


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!