Φωτιά και νερό

Φωτιά και νερό

Φωτιά και νερό

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την αλλόκοτη εικόνα που βγάζει τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός και η οποία δεν έχει να κάνει τόσο με την απόκτηση των Λεκαβίτσιους και Ογκαστ, που κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αν η βασική συζήτηση περιοριζόταν στην ανάλυση του επικείμενου διπλού μεταγραφικού χτυπήματος του Παναθηναϊκού, με την απόκτηση του Λούκας Λεκαβίτσιους και του Ζακ Όγκαστ, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά.

Μπορεί να μην πρόκειται για δυο σταρ, ικανούς να αλλάξουν από μόνοι τους το επίπεδο της (κάθε) ομάδας, πρόκειται όμως για δυο πολύ χρήσιμους (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) παίκτες, ικανούς να προσφέρουν σε ένα σύνολο που περιμένει από αυτούς συγκεκριμένα πράγματα. Παίκτες προς την σωστή κατεύθυνση που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς πράσινες ανάγκες,όπως είχαν επισημανθεί και πρόσφατα.

Ο μεν Λεκαβίτσιους γιατί είναι ένας κλασσικός πλει μέικερ, αριστερόχειρας, ο οποίος μπορεί να καλύψει με αξιοπρέπεια τα νώτα του Νικ Καλάθη. Αυτό, δηλαδή, που έλειψε την περσινή σεζόν. Ο Μάικ Τζέιμς ως παίκτης ενστίκτου, είχε μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα και λιγότερη στην δημιουργία. Όταν έλειπε ο Νικ, η οργάνωση πήγαινε … περίπατο. Σε πρώτη φάση λοιπόν, τα θετικά του Λιθουανού βαραίνουν περισσότερο από τα αρνητικά. Είναι νεαρός, φιλόδοξος, έχει μια σχετική εμπειρία από την Ευρωλίγκα με τη φανέλα της θαρραλέας Ζαλγκίρις, δεν είναι δα και ακριβός (μόλις 100 χιλιάρικα το buy out), μπορεί να πιέσει, να τρέξει, να αλλάξει ρυθμό, να σουτάρει συμπαθητικά και έχει συνηθίσει να έρχεται από τον πάγκο, πίσω από τον Πάνγκος και τον Βέστερμαν. Σε δεύτερη μοίρα περνάει το χαμηλό μπόι του και η αστάθειά του, η οποία στο φινάλε δικαολογείται από την ηλικία του.Τουλάχιστον, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη.

Θεωρητικά και με βάση την ειδικότητά του, μπορεί να προσθέσει περισσότερα χρήσιμα στοιχεία στο σύνολο από τον Φλεντέιν, ο οποίος ήταν φορές που έδειχνε να περισσεύει, ειδικά όσο τράβαγαν, στο «δυο», ο Τζέιμς και ο Παππάς. Από την άλλη είναι δεδομένο ότι δεν έχει την πληθωρικότητα, ούτε και την αγωνιστική εμβέλεια , να καλύψει τις δουλειές που έκανε ο Τζέιμς. Άρα, το πρώτο ερώτημα είναι: τελικά, ποιανού τη θέση θα πάρει;

Ο δε Ογκαστ, είναι ένας ψηλός με ελληνικό διαβατήριο, σε νεαρή ηλικία κι αυτά τα δύο, από μόνα τους, είναι σπουδαία πλεονεκτήματα. Έπεται η διαπίστωση ότι πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει στο «πέντε» αλλά έχει σώμα «τεσσαριού», που προσφέρει ενέργεια και αθλητικότητα, είναι καλός finisher και ριμπάουντερ αλλά δεν είναι από αυτούς που μπορούν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους, ούτε φημίζεται για το μακρινό του σουτ (βλέπε τρίποντο). Περισσότερο είναι παίκτης που ειδικεύεται στο “pick and cut”. Είναι όμως πολλά υποσχόμενος. Εδώ το θέμα είναι: ποιόν θα κληθεί να συμπληρώσει;

Δεν είναι τυχαίο ότι δυο, θετικές – κατά τα’ άλλα- κινήσεις, καταλήγουν με ερωτηματικό. Κι αυτό γιατί η «μεγάλη εικόνα» των μεταγραφικών κινήσεων του Παναθηναϊκού, δεν είναι ακόμη και τόσο ξεκάθαρη.

Από την μία διαφημίστηκε ότι έγιναν υπέρογκες προσφορές για την απόκτηση του Μάντζαρη και του Σλούκα, οι οποίες, σε μερικούς έδωσαν την αίσθηση ότι «λεφτά υπάρχουν» για να γίνουν υπερβάσεις στην προσπάθεια ενίσχυσης, με κατεύθυνση την διεκδίκηση του βασικού στόχου που είναι η επιστροφή σε ένα Final 4 της Euroleague. Από την άλλη, ίσως ακόμη να είναι νωρίς για να ξαναβγουν αυτά τα ποσά στο τραπέζι.

Την ίδια ώρα, ο πρώτος ξένος που ανακοινώθηκε ότι ανανέωσε, ήταν ένας ρολίστας, όπως ο Γκάμπριελ και όχι κάποιος από τους βασικούς και απαραίτητους. Τουναντίον, ο Μάικ Τζέιμς φαίνεται ότι έχει από καιρό έτοιμη τη βαλίτσα του. Ο Τζέιμς Γκιστ, που επιθυμεί διακαώς να παραμείνει, αποχαιρετά την Αθήνα άπραγος, ενώ το όνομά του άρχισε ήδη να προωθείται σε λίστες που εξετάζουν προπονητές άλλων ομάδων της Euroleague. Ο Σίνγκλετον εμπλέκεται σε σενάρια πώλησης σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.Για τον Κέι Σι Ρίβερς ουδέν νεώτερο (ακόμη) και με δεδομένο ότι έχει συμβόλαιο, αυτό είναι καλό.

Για να είμαστε ειλικρινείς, από όλες αυτές τις περιπτώσεις, εκείνη του Κρις Σίνγκλετον, μπορεί και χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για το ξεκαθάρισμα αυτού του θολού τοπίου που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Γιατί, είναι τελείως διαφορετικό να κάνει ο ίδιος χρήση του ΝΒΑ out για να επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της πατρίδας του και άλλο να πουληθεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, η οποία μπορεί να έχει μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά ίδιους στόχους με τον Παναθηναϊκό. Αφήστε που μέσα σε όλα προέκυψε και ο «ξαφνικός έρωτας» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Βατούτιν, της ΤΣΣΚΑ (θέλει να αγοράσει τον Σίνγκλετον), στην πρόσφατη συνάντηση των ιδιοκτητών της Euroleague, που ήρθε να εξάψει ακόμη περισσότερο τη φαντασία.

Κι όλα αυτά, χωρίς κανένας να βάλει στην εξίσωση τις συνέπειες της «απόφασης του πούλμαν», η οποία από μόνη της θα έμοιαζε ικανή να προκαλέσει τάσης φυγής και σε κάποιο άλλο μεγάλο όνομα, που, ενδεχομένως, ακόμη να μην έχει εκδηλωθεί.

Εννοείται ότι ο προφανής στόχος της διοίκησης και του προπονητή, είναι ο Παναθηναϊκός της επόμενης περιόδου να εμφανιστεί με μεγαλύτερες αξιώσεις από τον φετινό. Τον φετινό, ο οποίος, στο κάτω- κάτω δεν τα κατάφερε και άσχημα, αν εξαιρέσει κανείς τα playoffs της Euroleague. Το θέμα είναι «ποιος θα είναι αυτός ο Παναθηναϊκός;» Γιατί, είναι δεν είναι το ίδιο να μιλάμε για μια ομάδα που θα βασιστεί στην όποια ομοιογένεια αναπτύχθηκε και θα πατήσει πάνω στα θετικά που αφομοίωσε την σεζόν που τελείωσε προκειμένου να εμπλουτιστεί ή να καλύψει τα κενά της και για μια ομάδα που θα χρειαστεί να ξαναφτιαχτεί, σχεδόν από την αρχή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος