Η Χίμκι ανακοινώνει Μπαρτζώκα

Η Χίμκι ανακοινώνει Μπαρτζώκα

Gazzetta team
Η Χίμκι ανακοινώνει Μπαρτζώκα
Ο 52χρονος τεχνικός έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της 5ης ομάδας που θα κοουτσάρει στην Euroleague.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Πορτογαλία – Χιλή (21+).

Μπορεί η σεζόν του στην Μπαρτσελόνα, για πολλούς και προφανείς λόγους, να μην εξελίχθηκε όπως την ονειρευόταν, ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Από ώρα σε ώρα, ή από μέρα σε μέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η πρόσληψή του στην Ρωσική Χίμκι. Ο 52χρονος Έλληνας τεχνικός, επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος να την οδηγήσει στην Euroleague της επόμενης περιόδου.


Μάλιστα έχει ήδη συναντηθεί, σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και έχει δώσει τα χέρια με την διοίκηση της ομάδας της Μόσχας, η οποία όμως πρώτα θέλει να λύσει την συνεργασία της με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόκτηση του Στεφάν Μάρκοβιτς έγινε με την σύμφωνη γνώμη του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος είχε ζητήσει τον Σέρβο πλέι μέικερ και όταν έψαχνε απεγνωσμένα αντικαταστάτη του Πάου Ρίμπας στην Μπαρτσελόνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις δουλεύοντας στην Ρωσία και οδηγώντας την Λοκομοτίβ Κουμπάν, στην 3η θέση του final4 του Βερολίνου. Η “Λόκο” που είχε μπει στην διοργάνωση με wild card, κατάφερε να παίξει σπουδαίο μπάσκετ και να αφήσει πίσω της μεγαθήρια, αποκλείοντας στα play off την Μπαρτσελόνα, του Τσάβι Πασκουάλ. Η ιστορία έγραψε ότι ήταν η πρώτη και η μοναδική ρωσική ομάδα , εκτός ΤΣΣΚΑ, που προκρίθηκε στα play off και έφτασε μέχρι το final4. Συν τοις άλλοις ξέρει από τις συνθήκες της VTB.

Συνολικά, ο Μπαρτζώκας, έχει πλέον, πολύ μεγάλη εμπειρία από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην οποία έχει ήδη κοουτσάρει τέσσερις ομάδες. Η Χίμκι θα είναι η πέμπτη. Έχει οδηγήσει το ταπεινό Μαρούσι (2009-10) από τα προκριματικά μέχρι το ΤΟΡ-16 και ένα σουτ μακριά από τα play off. Τον Ολυμπιακό στην πανηγυρική κατάκτηση του back2 back τίτλου στο Λονδίνο, συνδυάζοντάς τη με το καλύτερο μπάσκετ που παρουσίασαν οι “ερυθρόλευκοι” τα τελευταία χρόνια, ενώ την επόμενη χρονιά ανανέωσε το υλικό τους (Λοτζέσκι, Ντάνστον, Χάντερ, Παπαπέτρου, Αγραβάνης) δημιουργώντας την ομάδα της επόμενης τριετίας. Θεωρείται σπεσιαλίστας στο "χτίσιμο" ομάδων, αναδεικνύοντας άγνωστους παίκτες, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του, εκτοξεύουν την αξία τους. Στην Μπαρτσελόνα δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει αυτό το ισχυρό χαρτί της προπονητικής του ταυτότητας.

Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι εξασφάλισε τη δυνατότητα να επιλέξει ολόκληρο το επιτελείο του και συνεπώς είναι πολύ πιθανό, στο πλευρό του, να μην είναι μόνο ο Χρήστος Παππάς με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ολύμπια Λάρισας, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό, την Λοκομοτίβ και την Μπαρτσελόνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.