Χατζηχρήστος: «Ζητάει το τέλειο και δεν χαρίζεται ο Ιτούδης»

Χατζηχρήστος: «Ζητάει το τέλειο και δεν χαρίζεται ο Ιτούδης»

Gazzetta team
Χατζηχρήστος: «Ζητάει το τέλειο και δεν χαρίζεται ο Ιτούδης»

bet365

O γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστας Χατζηχρήστος ανέφερε πως ο Δημήτρης Ιτούδης ψάχνει πάντα να βρει το... τέλειο, ενώ αποκάλυψε πως δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Για τον Δημήτρη Ιτούδη μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστας Χατζηχρήστος, τονίζοντας πως στη δουλεία του δεν έχει φιλίες και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Επιπλέον αποκάλυψε πως ο Έλληνας προπονητής αναζητά το τέλειο και στάθηκε στους Άαρον Τζάκσον και Μίλος Τεόντοσιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Χατζηχρήστος:

Για το πώς προέκυψε η μετακίνησή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ξεκίνησε με τον Δημήτρη Ιτούδη, που πήρε τη δουλειά και μου έκανε την τιμή να μου κάνει την πρόταση. Είναι μία τεράστια ευκαιρία και η ομάδα και η συνεργασία με τον Ιτούδη και ήταν μία πρόκληση που είπα πολύ γρήγορα το “ναι”. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά άμεση».

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Είναι ένας άνθρωπος πολύ απαιτητικός. Ζητάει το τέλειο και δεν χαρίζεται. Στη δουλειά δεν έχει φιλίες και εγώ έτσι είμαι στη δουλειά μου. Θέλω οι άνθρωποι που συνεργάζομαι να είναι απαιτητικοί, για να βγει ο καλύτερος εαυτός. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος οτιδήποτε συμβεί θα στο πει εκείνη την στιγμή».

Για την ΤΣΣΚΑ ως οργανισμό: «Ίσως είναι η κορυφαία ομάδα σαν οργανισμός. Δεν έχω πλήρη εικόνα από άλλες ομάδες, αλλά η ΤΣΣΚΑ προσφέρει τα πάντα σε παίκτες και προπονητές. Προσέχει τις λεπτομέρειες, τις συνθήκες δουλειάς και θέλει να είναι πάντα πρώτη. Αυτό τονίζεται και αυτό είναι το σλόγκαν της ομάδας. Ο στόχος θα είναι πάντα η κατάκτηση της Euroleague».

Για τον ημιτελικό της Euroleague με τον Ολυμπιακό: «Είμαστε υπερήφανοι που το κερδίσαμε πέρυσι το τρόπαιο και που η ομάδα για 14 χρόνια είναι στο Final Four. Θέλαμε να πάμε στον τελικό και να το πάρουμε. Αλλά, δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα. Μπορεί να χάσαμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει πολλά χαρακτηριστικά. Γενικά, δεν τα παρατάει ποτέ. Εμείς δεν προσέξαμε σε κάποια σημεία και χάσαμε. Αυτό μας έδωσε πείσμα για τη συνέχεια της σεζόν. Ποτέ δεν τελειώνει η καριέρα ή η ζωή σε ένα παιχνίδι. Η ομάδα είναι επιτυχημένη. Κερδίσαμε μετά την VTB, που έχει πέντε ομάδες επιπέδου Euroleague. Τελικά νικήσαμε πιο εύκολα τον τίτλο, απ’ ότι περιμέναμε. Όμως, παρά το 3-0 στη σειρά δεν ήταν εύκολο».

Για την πίεση από τη διοίκηση: «Σαφώς και υπάρχει. Στην Ελλάδα δεν σε πιέζει μόνο η διοίκηση, αλλά έχεις πίεση από τον Τύπο και τους φιλάθλους. Υπάρχει ενδιαφέρον για το μπάσκετ, αλλά μέχρι εκεί».

Για τη φετινή Euroleague και πως αντέχουν οι παίκτες: «Ήταν μία αλλαγή για όλες τις ομάδες. Όλοι ψάχναμε στην αρχή. Τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν αν θέλουν οι παίκτες να αντέξουν. Θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα οι ομάδες για να ανταπεξέλθουν. Πλέον, όμως, υπάρχει και η τεχνολογία, που μας βοηθά πολύ. Γίνεται λιγότερη προπόνηση, αφού δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, αλλά θα δούμε που θα κατασταλάξει αυτό. Από ‘κει και πέρα, θες και μεγαλύτερο ρόστερ, γιατί ένας τραυματισμός σου κοστίζει πάρα πολύ».

Για τον τραυματισμό του Τεόντοσιτς: «Δεν νομίζω να μην έπαιζε, αλλά σίγουρα μπήκε πιο γρήγορα. Ήταν ένα χτύπημα από το ματς με τον Παναθηναϊκό που τον ταλαιπώρησε πολύ. Μετά έκανε μεγάλη προσπάθεια και μπήκε με πόνο να προπονηθεί. Το ήθελε και ο ίδιος. Θα μπορούσε να ήταν πιο έτοιμος, αλλά πραγματικά πριν από το Final Four δεν ξέραμε αν θα παίξει. Όμως, ο Μίλος ξέραμε ότι θα έσφιγγε τα δόντια. Τώρα, για το μέλλον του ό,τι αποφασίσει και είναι καλύτερο για εκείνον. Είναι η δική του απόφαση, αλλά σαφώς μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τις συνήθειές του, θέλει να κερδίζει και είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για τον Άαρον Τζάκσον: «Τον έχω ζήσει τρία χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι πολύ καλός παίκτης και περιμένουμε τώρα να δούμε που θα συνεχίσει την καριέρα του».

Για το ποιος προπονείται πιο σκληρά στην ΤΣΣΚΑ και παλιότερα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο: «Είναι αρκετοί παίκτες. Οι αδερφοί Κουλάγκιν, αλλά και ο Τζάκσον που ήταν πρώτος στην προπόνηση. Στον Ολυμπιακό είχα Πρίντεζη, Βασιλόπουλο, Σχορτσανίτη και Σεϊμπούτις. Ο Πρίντεζης είναι πρότυπο δουλειάς. Στον Πανιώνιο, ο Περπέρογλου απ’ ότι θυμάμαι, αλλά γενικά ήταν πολλά παιδιά. Όμως, πλέον είναι δύσκολο να βρεις κάποιον τεμπέλη, λίγοι είναι αυτοί που δεν δουλεύουν πολύ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα