«Όχι» Πρίφτη στην Εθνική

«Όχι» Πρίφτη στην Εθνική

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης απάντησε αρνητικά στην κρούση της Ομοσπονδίας μπάσκετ, οπότε αναζητείται λύση ανάγκης για το πόστο του εθνικού προπονητή.

Aρνητική απάντηση εισέπραξε η Ομοσπονδία μπάσκετ από τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος ήταν -μετά από σήριαλ μηνών- ο εκλεκτός της για τη χηρεύουσα θέση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.gazzetta.gr, η απόφασή του είναι αμετάκλητη και οριστική.

Μοιραία, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στρέφεται σε άλλες λύσεις, αφού το ένα ναυάγιο διαδέχεται το άλλο. Απομένει περίπου ένας μήνας μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας και η ελληνική ομάδα είναι η μοναδική «ακέφαλη», ανάμεσα στις 24 που θα αγωνιστούν τον Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν το αουτσάιντερ και θα πρέπει να θεωρηθεί φαβορί. Ωστόσο, η λύση του Κώστα Μίσσα φαίνεται να περνάει σε πρώτο πλάνο.

Ο έμπειρος τεχνικός μετράει πολλά χρόνια συνεργασίας με την Ομοσπονδία, οπότε έχει αποκτήσει ανοσία στις παθογένειες που δρομολόγησαν το «όχι» αρκετών συναδέλφων του.

Επίσης, έχει δουλέψει για αρκετό καιρό στις μικρές Εθνικές ομάδες, με παίκτες που αναμένεται να στελεχώσουν τη φετινή ομάδα.

Ο Μίσσας είναι και …φτηνός, ενώ ταιριάζει και στο καλούπι της full time απασχόλησης εν όψει των -ημερολογιακά περίπλοκων- υποχρεώσεων της Εθνικής τα επόμενα χρόνια.

Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανη η συγκρότηση διδύμου Μίσσα-Μαρκόπουλου, με ενδεχόμενη προσάρτηση και κάποιου τρίτου τεχνικού, από τη νεώτερη γενιά, όπως ο επί τριετία βοηθός του Κατσικάρη Θανάσης Σκουρτόπουλος ή ο προπονητής της Εθνικής Νέων, αλλά και του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο Μίσσας είναι 64 ετών, ενώ ο «παρθένος» στα ομοσπονδιακά μονοπάτια Σούλης έχει κλείσει τα 68.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βολιδοσκοπήθηκε ξανά τη μέρα του διαζυγίου του με τη Μπαρτσελόνα, αλλά δήλωσε ψυχικά εξαντλημένος και απέσυρε το όνομά του από τη συζήτηση.

Κάποιος πονηρός υπενθύμισε χθες στον υπογράφοντα το όνομα του Αργύρη Πεδουλάκη, ωστόσο ο Γ. Βασιλακόπουλος παραμένει σφίγγα και δεν μοιράζεται τις σκέψεις του με κανέναν.

Κυκλοφορεί και μία ρηξικέλευθη φήμη, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να δώσω σημασία. Υπενθυμίζω απλώς ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης βαπτίστηκε αν μία νυκτί προπονητής, και μάλιστα της Εθνικής ομάδας...

Το «όχι» του Δημήτρη Πρίφτη οφείλεται στην επαγγελματική αβεβαιότητα, η οποία διαιωνίζεται με τα ήξεις-αφίξεις του Λάσκαρη στον Άρη.

Ο Πρίφτης περιμένει να εισπράξει δεδουλευμένα που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ και δεν σκοπεύει να κάνει την παραμικρή κίνηση πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ίσως χρειαστεί να διεκδικήσει δικαστικά τα χρήματά του, αφού ο Λάσκαρης εκτοξεύει συνεχώς τη μπάλα στην εξέδρα και μοιράζει μόνο λόγια. Μέχρι τώρα, του έχει εξοφλήσει μόνο τρία μηνιάτικα.

Ο Πρίφτης ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό, οπότε αδυνατεί να δεσμευτεί (και μάλιστα αμισθί) για τους δύο κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες, από τους 20 Ιουλίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Εάν από κάποιο θαύμα όλα αυτά διευθετηθούν μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, ίσως επιστρέψει στο προσκήνιο της Εθνικής. Ήδη, όμως, ενημέρωσε τον Βασιλακόπουλο ότι αδυνατεί να αναλάβει.

Κάποιοι στην ΕΟΚ πιστεύουν ότι μπορεί να τουμπάρουν τον Πρίφτη αν χρειαστεί, με μοχλό πίεσης την (εδώ και οκταετία) απόσπασή του από το Δημόσιο στην ΕΟΚ.

Αυτή αποτελεί σήμερα μοναδικό οικονομικό πόρο για την 49χρονο τεχνικό, ο οποίος, υπενθυμίζεται, έχει συμβόλαιο με τον Άρη ως το 2018.

Κοντολογίς, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε αδιέξοδο, σχεδόν ένα χρόνο μετά το τέλος της θητείας του Φώτη Κατσικάρη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Παπαδογιάννης
Νίκος Παπαδογιάννης

Ανέμων, υδάτων και ακραίων καιρικών φαινομένων το ανάγνωσμα. Μπήκατε στο λημέρι του μπάσκετ, αλλά κινδυνεύετε να διαβάσετε ό,τι άλλο βρέξει ο ουρανός. Το πορτοκαλί ένδυμα υποχρεωτικό, το χαμόγελο προαιρετικό. Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε κρύβουμε λόγια. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αν σας αρέσουν, αφήστε τα έγχρωμα γυαλιά στην είσοδο και κοπιάστε. Αν δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Μοναδικός απαράβατος κανόνας είναι ότι όλα επιτρέπονται.