Φλιώνης: «Δεν υπάρχει... χαλαρά, τα πάντα για το μετάλλιο»!

Φλιώνης: «Δεν υπάρχει... χαλαρά, τα πάντα για το μετάλλιο»!

Φλιώνης: «Δεν υπάρχει... χαλαρά, τα πάντα για το μετάλλιο»!

bet365

Ο Δημήτρης Φλιώνης μίλησε στο gazzetta.gr για την προετοιμασία με την Εθνική Νέων ενόψει του Eurobasket U20 (15-23/07), έδωσε την υπόσχεσή του πως η ομάδα θα παλέψει σκληρά για να φέρει ακόμα ένα μετάλλιο στην Ελλάδα και αποκάλυψε πως ονειρεύεται τον εαυτό του στο τέλος της ημέρας.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι, ο Δημήτρης Φλιώνης θα φορέσει το εθνόσημο, αφού με την Εθνική Νέων θα συμμετέχει στο Eurobasket U20 (15-23/07), το οποίο θα διεξαχθεί στην Κρήτη.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Νιου Γιορκ Σίτι - Σιάτλ (21+).

Ο 20χρονος γκαρντ του Άρη έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα χάλκινο μετάλλιο με τους Παίδες στο Eurobasket του 2013, μια συμμετοχή στο Παγκόσμιο με την U17 το 2014, ενώ αποτέλεσε και μέρος της «χρυσής» επιτυχίας στο Βόλο το 2015, στο Eurobasket Εφήβων.

Ο νεαρός διεθνής μίλησε στο gazzetta.gr για την προετοιμασία των Νέων και δήλωσε ανυπόμονος για την έναρξη των παιχνιδιών: «Νιώθουμε πολύ ωραία όλοι. Μας αρέσει πολύ να εκπροσωπούμε την Ελλάδα! Είμαστε μια παρέα που περνάμε καλά και ανυπομονούμε να ξεκινήσουν τα φιλικά παιχνίδια και φυσικά οι επίσημοι αγώνες. Είμαστε μια εβδομάδα στην Αθήνα, κάνουμε προπόνηση εδώ και λίγες ημέρες, όλοι δίνουν το 100%. Γίνεται μια καλή προσπάθεια και όσο περνά ο καιρός, βελτιωνόμαστε».

Για το αν τον... φοβίζει κάποια ομάδα εκ των Τσεχία, Σουηδία ή Γερμανία, που βρίσκονται στον Α' Όμιλο μαζί με την Ελλάδα, υποστήριξε: «Όχι δεν υπάρχει κάποια ομάδα να με "φοβίζει". Τις σεβόμαστε όλες, αλλά μέχρι εκεί».

Σχετικά με την πίεση που υπάρχει πια στην ομάδα, μιας και ο στόχος της ανόδου στην Α' Κατηγορία επετεύχθη πέρυσι, τόνισε πως πλέον το μετάλλιο είναι... μονόδρομος: «Είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα ανέβηκε κατηγορία πέρυσι και φέτος είναι στην κατηγορία που ανήκει. Δεν υπάρχει το "χαλαρά". Εμείς έχουμε πει πως έχουμε στόχο το μετάλλιο και θα χύσουμε ιδρώτα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το φέρουμε στην χώρα μας. Είναι κάτι που θέλουμε κι εμείς και όλοι. Δεν μένουμε στον τίτλο "φαβορί". Πρέπει με την δουλειά μας, την αποφασιστικότητά μας και την προσπάθειά μας να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε».

Όσον αφορά την σεζόν του που ολοκληρώθηκε στον Άρη, παίρνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής στα playoffs, είπε: «Ήταν μια γεμάτη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες. Ήταν μια ιδιαίτερη σεζόν. Στο τέλος πήρα και παραπάνω χρόνο συμμετοχής και σίγουρα περιμένουμε τις εξελίξεις για την επόμενη χρονιά και βλέπουμε».

Για το πως καταφέρνει και συνδυάζει την Ιατρική με το μπάσκετ, υποστήριξε πως είναι κάτι απαιτητικό, αλλά πρώτη θέση στην καρδιά του τώρα έχει η πορτοκαλί μπάλα: «Είναι όντως κάτι δύσκολο, όπως και για τον καθένα που μπορεί να είναι σε αυτή τη θέση. Είναι αρκετά απαιτητικό και θέλει το χρόνο του», ενώ αν κάποιες φορές νιώθει ότι θα... σκάσει, λόγω της πίεσης, σχολίασε: «Όχι δεν το νιώθω, γιατί είμαι αφοσιωμένος στο κομμάτι του μπάσκετ αυτή την στιγμή, δουλεύω στα... κόκκινα όσον αφορά το μπάσκετ».

Στο τέλος της ημέρας πως ονειρεύεται τον εαυτό του: με την ιατρική ποδιά ή να σηκώνει τίτλους σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο; «Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου είναι το μπάσκετ, οπότε ονειρεύομαι το δεύτερο».

 

Τελευταία Νέα