«Κακώς» ανανέωσε ο Μάντζαρης

«Κακώς» ανανέωσε ο Μάντζαρης

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
«Κακώς» ανανέωσε ο Μάντζαρης
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την σημασία της ανανέωσης του συμβολαίου Βαγγέλη Μάντζαρη αλλά και για τον συσχετισμό δυνάμεων που έχει αλλάξει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ε ρε τι τραβάμε και εμείς οι δημοσιογράφοι! Έτσι όπως πάει η δουλειά όλο και πλησιάζουμε στην ατάκα του αείμνηστου Τζακ Λέμον : «Σκατοδουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει» απ’ την ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Άντε τώρα να σχολιάσεις την ανανέωση του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό, παρακάμπτοντας τα σχόλια που ακολούθησαν από την αντίπαλη πλευρά! Ε ρε που μπλέξαμε! Και πως θα ξεμπλέξουμε είναι το θέμα!!!

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Πλάκα στην πλάκα (που μόνο πλάκα δεν είναι) μήπως θα πρέπει και εμείς στα site σιγά-σιγά να αρχίσουμε να φιλτράρουμε τα τιτιβίσματα των παραγόντων , όπως τα σχόλια των αναγνωστών; Και δεν αναφέρομαι μόνο στα πρόσφατα! Έχουν δει και έχουν δει τα ματάκια μας. Κι όπως φαίνεται το παιχνίδι χοντραίνει!!! Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί αποτελεί είδηση το κάθε «έξαλλο» ποστάρισμα παράγοντα! Αν το αποδεχθούμε ως είδηση εθίζουμε ένα μεγάλο κομμάτι του αναγνωστικού κοινού-ιδιαίτερα τους νέους οι οποίοι στερούνται συγκρίσιμων μεγεθών- σ’ αυτή την μορφή πληροφόρησης!
Είδηση αποτελεί αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τον κόσμο και όχι κάθε μορφή εκδήλωσης στην κοινωνική ζωή , αλλά και στην οικονομική και την πολιτική!

Και κριτήριο δεν μπορεί να είναι αποτελεί άλλο από το αναγνωστικό κοινό με εγκύκλια ή μη μόρφωση , κοινό σοβαρό, ψύχραιμο συνειδητά αποστασιοποιημένο από ακρότητες και χυδαιότητες! Δεν είναι τα «χτυπήματα» κριτήριο! Αν ήταν τα «χτυπήματα» αυτοσκοπός θα μας ζητούσαν οι επικεφαλής αντί για άρθρα να στέλνουμε ότι εξαλλοσύνη περνά από το κεφάλι μας! Τα περισσότερα site διατηρούν μια αξιοπρεπή εικόνα! Απλά τα τιτιβίσματα και τα ποσταρίσματα, όπως και κάθε προϊόν της εξέλιξης μπήκαν στην ζωή μας τόσο ξαφνικά , πριν καλά-καλά προλάβουμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση και μας έπιασαν στην κυριολεξία στον ύπνο, όπως άλλωστε κάθε νέα μορφή παραπληροφόρησης! Τροφή για σκέψη δίνω και αμαρτία ουκ έχω!!! Έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να επεξεργαστούμε λύσεις!

Όσο αφορά τον Μάντζαρη πολύ κακώς ανανέωσε! Έπρεπε να μας παρατήσει στην καφρίλα μας τραβώντας για άλλες πολιτείες εκεί που παίζεις μπάσκετ και το χαίρεσαι, εκεί που τελειώνουν οι αγώνες με φιλάθλους και των δυο ομάδων , εκεί που δεν κινδυνεύεις να φας μια φωτοβολίδα στον αδόξαστο από την μεριά μάλιστα των δικών σου φιλάθλων! Πάντως ανανέωνε δεν ανανέωνε όπως αποδείχθηκε , το μπελά του θα τον έβρισκε! Τώρα που συνεχίζει στην ομάδα που τον ανέδειξε τον κακοχαρακτηρίζουν σε θεσμικό επίπεδο οι αντίπαλοι, με αποκαλύψεις οι οποίες νομίζουν ότι τον εκθέτουν, αφού δικαίωμα κάθε αθλητή είναι να διαπραγματεύεται το μέλλον του με όποιον τρόπο και όποιους συλλόγους αυτός επιλέγει , σε περίπτωση δε που διάλεγε να συνεχίσει αλλού, θα τον έλουζαν οι μέχρι πρότινος οι «δικοί του» άνθρωποι! Παντελής έλλειψη σεβασμού! Η απόλυτη επιβολή του οπαδικού κριτηρίου!

Καλό είναι πάντως να καταλάβουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, αυτοί που αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με ρεαλισμό, ότι η διοίκηση μέσα σε δυο μέρες προχώρησε στην υλοποίηση δυο μεταγραφών από το πάνω ράφι! Γιατί οι ανανεώσεις αυτού του επιπέδου είτε αναγνωρίζεται από κάποιους είτε όχι , αποτελούν μεταγραφές και μάλιστα πρώτης γραμμής! Το αναφέρω γιατί με τις δυο αυτές άκρως σημαντικές ανανεώσεις ενδεχομένως οι υπερβάσεις που περιμένουν οι οπαδοί να μην είναι σε ποσότητα ανάλογες των προσδοκιών τους! Το γεγονός ότι οι δυο διεθνείς παρόλο ότι αποτελούσαν επιθυμία πολλών συλλόγων, συνεχίζουν και όπως όλα δείχνουν θα κλείσουν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό , αποτελεί στις μέρες μας μια μορφή υπέρβασης για τα ελληνικά δεδομένα, αν αναλογιστούμε τα συμβόλαια τους! Την αγορά δεν την καθορίζουν οι επιθυμίες των οπαδών, έχει δικούς της κανόνες!

Κουράστηκα να διαβάζω τις φανταστικές σούπερ πεντάδες από τους οπαδούς και των δυο ομάδων! Στο ένα αυτός , στο δυο ο άλλος , για τριάρι ο δείνα και πάει λέγοντας! Όταν δεν βάζεις εσύ τα λεφτά , όλα μοιάζουν πανεύκολα! Ακόμα περισσότερο όταν τα τελευταία χρόνια έχεις κακομάθει και δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι οι εποχές άλλαξαν! Αναλογιστείτε πόσοι από τους παίκτες πρωταγωνιστές στην Ευρωλίγκα πέρασαν από την Ελλάδα και τώρα αποτελούν για τους συλλόγους μας άπιαστο όνειρο! Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω! Από τον Τεόντοσιτς, τον Σλούκα , τον Χάινς, τον Ντάνστον, τον Σάτο της πρωταθλήτριας Βαλένθια, τον Μασιούλις, τον Χάντερ και τόσους άλλους!

Προσγειωθείτε γιατί αλλιώς σας περιμένει κατάθλιψη βαριάς μορφής! Ο συσχετισμός δυνάμεων έχει αλλάξει και καταγράφεται πλέον αρνητικός για τις ομάδες μας! Ο πρώτος στις προτιμήσεις των φιλάθλων Ερτέλ , ο οποίος έμεινε ελεύθερος κατέληξε στην Μπαρτσελόνα!
Οι περισσότεροι τον είχατε εύκολο και σίγουρο για την Ελλάδα! Πολύ δύσκολο πλέον οι παράγοντες μας να συναγωνιστούν τα πορτοφόλια του εξωτερικού! Στο Ολυμπιακό η διοίκηση έκανε το καθήκον της. Κράτησε αρραγή τον ελληνικό κορμό και τώρα προσανατολίζεται σε δυο-τρεις σημαντικές προσθήκες!

Μακριά από επικίνδυνες ονειροπολήσεις το ίδιο οφείλουν να κάνουν και στον Παναθηναϊκό! Σαν πρώτο βήμα να κρατήσουν τον κορμό μια επιτυχημένης ομάδας και μετά να προχωρήσουν στα περαιτέρω με οτιδήποτε αξιόλογο ενδιαφέρεται να ενταχθεί στην ελληνική αγορά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!