Ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού

Ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού

Ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την μαγκιά του Βαγγέλη Μάντζαρη και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο που... απασφάλισαν και αυξάνουν το μπάτζετ.

Παρασκευή 15:15

Οπαδοί του Παναθηναϊκού: «Βαγγελάρα ελά στην τριφυλλάρα να τα σαρώσουμε όλα»

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Οπαδοί του Ολυμπιακού: «Θα πάει στους απέναντι αφού είναι Παναθηναϊκός. Έχει συμφωνήσει ήδη. Και σιγά τον παίκτη δηλαδή».

Παρασκευή 18:15 (τρεις ώρες μετά)

Οπαδοί του Παναθηναϊκού: «Σιγά τον παίκτη που θα του δίναμε και 1.100.000 το χρόνο. Σωθήκαμε ρε».

Οπαδοί του Ολυμπιακού: «Ένας από μας. Ήμουν σίγουρος πως θα έμενε ο παικταράς».

Με μία λέξη... παράνοια.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η ανανέωση του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό αφήνοντας στην τριετία περίπου 800.000 περισσότερα που του πρόσφερε ο Παναθηναίκός, μου γέννησε δύο συμπεράσματα.

Πρώτον. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν απασφαλίσει. Ποτέ στο παρελθόν 5 μέρες μετά από απώλεια πρωταθλήματος δεν είχαν ξεμπερδέψει (με επιτυχία) με τα δύο σημαντικότερα ζητήματα της ομάδας. Το πείσμα τους επιβεβαιώνει πως και καλύτερη ομάδα θέλουν να φτιάξουν και καλύτερο ρόστερ να δώσουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και το μπάτζετ θα είναι αυξημένο παρά την «σφαγιαστική» ελληνική φορολογία.

Δεύτερον. Ο Μάντζαρης επιβεβαίωσε πόσο πολύ ήθελε να μείνει στην ομάδα. Απλά. Ρητά. Κατηγορηματικά.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

Πολλές φορές ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Ο Μάντζαρης είναι 26 ετών στα 27. Πρώτη φορά αντιμετώπισε ένα τόσο σοβαρό δίλλημα στη ζωή του.

Αρκετοί θα πουν «σιγά το δίλημμα. Αν θα πάρει 2.5 ή 3.3 την ώρα που πεινάει ο κόσμος». Φυσικά και θα συμφωνήσω.

Όταν ψάχνεις το πρώτο σου καλό συμβόλαιο όμως θες να πάρεις την καλύτερη δυνατή απόφαση και τα χρήματα αποτελούν δέλεαρ. Ασχέτως αν τα προσπέρασε ο παίκτης.

Ο Μάντζαρης γνωρίζει πολύ καλά πως η αξία του δεν ανέρχεται στο 1.100.000 το χρόνο που του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός, αλλά έτσι θέλησαν οι συγκυρίες και ο Νόμος της αγοράς.

Ο Βαγγέλης ξεκίνησε να παίζει μία παρτίδα πόκερ και του ήρθαν στο μοίρασμα 4 άσσοι. Ο μεν Ολυμπιακός ήταν «πληγωμένος» αγωνιστικά, ο δε Παναθηναϊκός ήθελε μετά την επικράτηση στο παρκέ να κερδίσει και επικοινωνιακά.

Η ψυχραιμία του Μάντζαρη και η καθοδήγηση των δικών του ανθρώπων ήταν τα κλειδιά της συμφωνίας από τη δική του πλευρά.

Ο ίδιος δεν έδινε σημασία σε ό,τι γραφόταν και ακουγόταν και σε ανθρώπους που εμπιστευόταν έλεγε ξεκάθαρα, «θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό κι ας χάσω χρήματα».

Και το απέδειξε...

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

Δε θα χαϊδέψω αυτιά. Φέτος τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού παρουσίασαν μικροπροβληματάκια τα περισσότερα εκ των οποίων τα προξένησαν οι Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Χάκετ, Ουότερς. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Οι ξένοι δεν «κόλλησαν» και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο φταίνε και οι δύο πλευρές.

Οι Έλληνες προσπάθησαν να τα διορθώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν σε κάθε περίπτωση. Αυτό όμως τους συσπείρωσε ακόμη περισσότερο.

Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης ακόμη κι ο Τολιόπουλος είναι αδέρφια εξ αγχιστείας.

Μιλάνε μεταξύ τους, συζητούν και σε αυτό το πλαίσιο συμβούλευσαν τον Μάντζαρη να μείνει στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει δέσιμο, υπάρχει αγάπη, υπάρχει σεβασμός. Ο ένας τραβάει τον άλλον.

ΥΓ: Δεύτερη φορά που ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να εντάξει τον Βαγγέλη Μάντζαρη στο δυναμικό του και δεύτερη φορά δέχτηκε αρνητική απάντηση. Απλά αυτή τη φορά η αντίδραση ήταν διαφορετική.

ΥΓ 2: Την πρώτη δεκαετία του millenium υπήρχαν δεκάδες (χωρίς υπερβολή) περιπτώσεις Ελλήνων παικτών οι οποίοι είχαν προτάσεις και από τις δύο ομάδες. Προτιμούσαν τα λιγότερα χρήματα του Παναθηναϊκού και άφηναν τα περισσότερα του Ολυμπιακού. Τώρα ισχύει το αντίθετο. Ας αναλογιστεί ο καθένας γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.

ΥΓ 3: Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταθέσει πρόταση σε κανένα ξένο. Βολιδοσκοπεί, ξεχωρίζει, συγκεντρώνει πληροφορίες και ερευνά. Ούτε «κλεισμένοι» υπάρχουν, ούτε τίποτα. Μόνο παίκτες που αρέσουν στον Σφαιρόπουλο και ταιριάζουν στο αγωνιστικό προφίλ της επόμενης σεζόν.

ΥΓ 4: Ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού έκλεισε σε δυο ωρίτσες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.