Σίνγκλετον: «Να πανηγυρίσουμε του χρόνου την EuroLeague!»

Σίνγκλετον: «Να πανηγυρίσουμε του χρόνου την EuroLeague!»

Γιώργος Κούβαρης
Σίνγκλετον: «Να πανηγυρίσουμε του χρόνου την EuroLeague!»

bet365

Ο Κρις Σίνγκλετον μίλησε στο gazzetta.gr για τη φετινή σεζόν και την κατάκτηση του double, στάθηκε στην ιστορία με το πούλμαν, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και τη νέα σεζόν.

ACB, Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης, ώρα 21:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Αναμφισβήτητα ήταν από τους παίκτες-κλειδιά του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν. Ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, αν και στους τελικούς φάνηκε να του βγαίνει η κούραση και να... παραδίδει τη σκυτάλη της ομάδας στους υπόλοιπους συμπαίκτες του...

Ο Κρις Σίνγκλετον λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου θα έχει το χρόνο αυτό το καλοκαίρι για να δει την οικογένειά του (μιας και πέρυσι το πέρασε στην Κίνα) μίλησε στο gazzetta.gr για τα όσα συνέβησαν τη φετινή σεζόν, στάθηκε στο περιστατικό με το πούλμαν, το γεγονός ότι η ομάδα συσπειρώθηκε με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ έστειλε και... μήνυμα παραμονής στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Μπορεί στα αυτιά του να άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες του ΝΒΑ ωστόσο δεν έκρυψε την πεποίθησή του που είναι να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό προκειμένου να υλοποιήσει τον μεγάλο του στόχο. Να κατακτήσει την EuroLeague την επόμενη χρονιά στο Βελιγράδι!

Κρις, φάνηκε στους τελικούς ότι παίζατε με το μαχαίρι στα δόντια. Ότι ήσασταν πολύ αποφασισμένοι. Ήταν, όντως, έτσι τα πράγματα;

«Αυτή η ομάδα θα πάλευε. Για τα πάντα. Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι μπορεί να χάσουμε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν απογοητευτήκαμε μετά τα δύο ματς τα οποία έπρεπε να κερδίσουμε. Απλά ξέραμε ότι μπορούσαμε να φύγουμε νικητές από την έδρα τους και ότι στο 5ο παιχνίδι θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Όπως και έγινε φυσικά.»

Θα μπορούσατε να τελειώσετε τη σειρά και νωρίτερα;

«Είχαμε τεράστια αυτοπεποίθηση σε αυτούς τους τελικούς. Τεράστια όμως! Και παιχνίδι με το παιχνίδι την «χτίζαμε» περισσότερο και καταφέραμε να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Δεν καταλάβαμε τίποτα...Νιώθουμε ότι κερδίσαμε με 5-0 τη σειρά (γέλια). Αν καθίσεις και το δεις ρεαλιστικά, έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Έγιναν πέντε ματς, ενώ θα έπρεπε να είχε τελειώσει η σειρά στα τρία. Ήμασταν πολύ καλύτεροι σε γενικές γραμμές και από μικρές λεπτομέρειες δεν τελειώσαμε τη δουλειά νωρίτερα. Παίξαμε πολύ καλά. Αγαπώ πολύ τα παιδιά! »

Μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε και τα όσα επακολούθησαν, φάνηκε ότι είχα άρχισε να χάνεται η χημεία σας. Τελικά συνέβη το αντίθετο;

«Εντάξει, αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Μάλλον για να το θέσω καλύτερα, δεν πιστεύω ότι έγινε και κάτι το σπουδαίο και τόσο άξιο αναφοράς. Και φυσικά αναφέρομαι στην επιστροφή της ομάδας. Πραγματικά δεν έγινε κάτι. Οι περισσότεροι επέστρεψαν με το πούλμαν, κάποιοι άλλοι επέλεξαν το αεροπλάνο. Στην τελική, ο προορισμός ήταν η Αθήνα. Το είχαμε συζητήσει μεταξύ μας πριν από την αναχώρηση και δεν υπήρχε πρόβλημα. Καθένας έκανε την επιλογή του. Το σίγουρο είναι ότι δεν αφήσαμε να μας αποπροσανατολίσουν από τον στόχο μας τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά από το αποκλεισμό μας».

Οι τελικοί έφεραν την υπογραφή του προπονητή; Εννοώ για τον τρόπο που αντιμετωπίσατε τα ματς και το πόσο έτοιμοι παρουσιαστήκατε...

«Φυσικά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Ο coach ήθελε να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τους αντιπάλους μας. Ήθελε να προβλέπει την επόμενη κίνηση ώστε να έχει προετοιμάσει τη δική του απάντηση. Σαφέστατα οι τελικοί έχουν την υπογραφή του...»

Φυσικά όλοι αναρωτιούνται. Ο Κρις Σίνγκλετον θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό;

«(χαμογελάει) Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι οι διακοπές και τίποτε άλλο. Να γυρίσω στο σπίτι μου και να ξεκουραστώ. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να σου πω κάτι συγκεκριμένο, αλλά δεν έχω να απαντήσω κάτι ακόμα. Τα πάντα είναι στον αέρα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούλιο. Θα σου πω όμως το εξής: Θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν. Αγαπώ την ομάδα, την πόλη, τα παιδιά, τους συμπαίκτες μου και θα δούμε τι θα γίνει.»

Εσύ όμως τι θα ήθελε να γίνει στο τέλος;

«Φέτος πήραμε το κύπελλο, πήραμε το πρωτάθλημα, ενώ θα μπορούσαμε να βρεθούμε και στο Final 4 της EuroLeague. Μπορούσαμε, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα, όμως, μπορούσαμε! Οι στόχοι μεγαλώνουν. Άρα θα ήταν πολύ ωραίο του χρόνου να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση της EuroLeague. Αυτός δεν είναι μόνο ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού, αλλά και κάτι που θέλω και εγώ πολύ...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα