Η δύναμη του μυαλού

Η δύναμη του μυαλού

Η δύναμη του μυαλού
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την αγωνιστική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, το «χαλασμένο» από τα αρχικά σφυρίγματα, μυαλό των «ερυθρόλευκων» και πιστεύει πως την Κυριακή τον τίτλο θα τον κρίνουν οι Έλληνες

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Βοσνία – Ελλάδα, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Ο τέταρτος τελικός είχε μία ομάδα στο παρκέ και αυτή φόραγε πράσινα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, ήταν πιο αποφασισμένος, είχε περισσότερη ενέργεια, ήταν πιο επιθετικός και έπαιξε ξύλο. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε, βρήκε εύκολα καλάθια, διάβασε καλύτερα το παιχνίδι, επικράτησε στη ρακέτα. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του αντιπάλου.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν να χάσει από πολύ νωρίς το μυαλό του, την ψυχραιμία του και το πλεονέκτημα που διαθέτει στο παρκέ επί του αντιπάλου του.... το διάβασμα των φάσεων.

Η δύναμη του μυαλού παρέσυρε τους Πρωταθλητές Ελλάδας σε μονοπάτια στα οποία οι λέξεις «ηρεμία», «ψυχραιμία», «πείσμα», είναι άγνωστες. Αυτή φταίει για την εικόνα τους στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Στο πρώτο πεντάλεπτο οι διαιτητές ήταν απαράδεκτοι στον τρόπο με τον οποίο σφύριζαν, το 100-0 ήταν λίγο, ΩΣΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ την εικόνα των «ερυθρόλευκων». Θεωρώ πως αυτό ήταν σημαντικότερο λάθος κι από τα 23 που έκαναν και έγραψε η στατιστική.

Και ξέρετε γιατί δεν τον δικαιολογεί; Διότι 4 μέρες νωρίτερα (Game 3) αισθάνθηκαν την αδικία και γύρισαν από το -10. Τότε πως «σκύλιασαν» και χθες «χάλασαν» το μυαλό τους;

Αγωνιστικά όταν κάνεις 23 λάθη και δέχεσαι 26 πόντους από αυτά δεν μπορείς να δικαιούσαι τίποτα. Επίσης και οι δύο ομάδες είναι σκασμένες από την κούραση, αλλά χθες ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει περισσότερα αποθέματα ενέργειας.

Στη ρακέτα οι μάχες χάθηκαν νωρίς. Μιλουτίνοφ και Μπιρτς είχαν από 2 φάουλ στα πρώτα 4 λεπτά αλλά ούτε και στη συνέχεια υπήρξε βοήθεια από αυτούς. Καλά ειδικά ο Καναδός είναι εξαφανισμένος καιρό τώρα και κάνει τον Γιανγκ να φαίνεται Σακίλ Ο' Νηλ.

ΟΤΑΝ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...

Ο Νικ Καλάθης δεν είναι παικταράς, αλλά δεν είναι κι άχρηστος. Γέλαγα χθες το πρωί με τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως θα ζημιωθεί ο Ολυμπιακός από την απουσία του ομογενή γκαρντ.

Όταν ο Καλάθης είναι καλός, αλλάζει όλη η εικόνα της ομάδας του. Απλά τον τελευταίο καιρό η αλήθεια είναι πως σπανίζουν ανάλογες με τη χθεσινή επιδόσεις.

Η μπαρούφα που ακούω ότι η αρρώστια του Καλάθη ήταν κόλπο του Παναθηναϊκού είναι ανάξια σχολιασμού.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο το οποίο έπαιξε ρόλο ήταν οι αλλαγές στα σκριν όταν αμυνόταν ο Παναθηναϊκός. Ήταν τόσο επιθετικές που έκρυβαν το σουτ τριών πόντων των «ερυθρόλευκων». Για αυτό και είχαν μόλις ένα στο πρώτο δεκάλεπτο. Το τρίποντο αποτελεί βασικό γρανάζι της επίθεσης του Ολυμπιακού και με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι το περιόρισαν αρκετά.

ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Πολλοί πριν την έναρξη των τελικών πίστευαν σε άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού. Συμπεριλαμβανομένων και φίλων του Παναθηναϊκού. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα όταν αναφερόμαστε στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.

Σε 40 λεπτά θα κριθεί ο τίτλος. Όποια ομάδα τον χάσει θα τελειώσει με τη λέξη «αποτυχημένη» σε ό,τι αφορά τη σεζόν. Για τους «ερυθρόλευκους» χρονιά χωρίς τίτλο είναι αποτυχία κι ας έφτασε στον τελικό της Euroleague. Για τους «πράσινους» χρονιά με ένα Κύπελλο Ελλάδας και αποκλεισμό με πλεονέκτημα έδρας και 3-0 στην Euroleague, είναι αποτυχία.

Στον Ολυμπιακό είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσουν, είμαι σίγουρος πως δε μπορούν να παίξουν χειρότερα από όσο χθες, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τα αποθέματα ενέργειας.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ

Σε έναν τελικό που χάνεις με κατεβασμένα τα χέρια, δεν μπορείς να βρεις θετικό στοιχείο. Το μοναδικό ίσως να είναι ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τράβηξε νωρίς στον πάγκο τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μάντζαρη οι οποίοι έπαιξαν λιγότερο από το συνηθισμένο. Και οι τρεις θα παίξουν πάνω από 28 λεπτά την Κυριακή.

ΥΓ: Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο χειρότερος θα ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος στα 36 λεπτά που έχει βρει μέχρι τώρα ο Ντομινίκ Ουότερς στους τέσσερις τελικούς.

ΥΓ 2: Στη φάση που κρεμιέται ο Γκέιμπριελ από τη στεφάνη και στη συνέχεια σκοράρει χρησιμοποίησα στο live τη λέξη «άχρηστοι» για τους διαιτητές. Προφανώς και ήταν λάθος μου ο χαρακτηρισμός. Δεν αρμόζει ούτε σε μένα ούτε στο επίπεδο του gazzetta.gr οπότε οφείλω να απολογηθώ. Κακοί ναι, τραγικοί ναι, άσχετοι ναι. Άχρηστοι επ' ουδενί.

ΥΓ 3: Ευτυχώς που έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση ο Γκιστ γιατί η βλακεία έχει κι όρια.

ΥΓ 4: Αυτά τα παιχνίδια τα κρίνουν οι Έλληνες.

ΥΓ 5: Την Κυριακή Φουντεδάκηδες, dj και σέλφι απαγορεύονται. Για δύο ώρες πρέπει να ακούγεται η λέξη «Ολυμπιακός» και όχι η Rihanna ή το όνομα του παίκτη που σκοράρει. Εννοείται χωρίς το παραμικρό ακραίο στοιχείο το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα. Μόνο φωνή και χειροκρότημα.

Instagram: melayesss

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.