Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-58

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-58
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον 4ο τελικό της σειράς και έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό του που... ταλαιπωρήθηκε από υψηλό πυρετό, επικράτησε εύκολα των «ερυθρολεύκων» (71-58) με αποτέλεσμα ο τίτλος να κριθεί στο ΣΕΦ!

Και τώρα ο... τελικός των τελικών! Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε το προβάδισμα του τίτλου μετά τη νίκη του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει με αποτέλεσμα να κερδίσει εύκολα τους «ερυθρόλευκους» στον 4ο τελικό με 71-58, να φέρει τη σειρά στα ίσια (2-2) και ο τίτλος να κριθεί το βράδυ της Κυριακής (11/6, 21:00) στο φαληρικό παλέ!

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να συνέλθει από τον υψηλό πυρετό που τον ταλαιπώρησε, αλλά πραγματοποίησε και το καλύτερο παιχνίδι του στους τελικούς! Ήταν εκείνος που πήρε από το χέρι τους «πράσινους» και ηγήθηκε στη νίκη που έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση του τίτλου. Μάλιστα η διαφορά είχε φτάσει και στους 21 πόντους (65-46 στο 35') αλλά το... αργοπορημένο «ξύπνημα» των «ερυθρολεύκων» δεν στάθηκε αρκετό για να γυρίσει το ματς.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν και το καλύτερο για τους «πράσινους» και αυτό χάρη στην φοβερή τους άμυνα! Με αλληλοκαλύψεις, πίεση πάνω στη μπάλα, hustle plays διεκδικώντας κάθε μπάλα και καλό «διάβασμα» στην αναχαίτιση του Σπανούλη (3π., 0/2σ. 3/3β. μέχρι το 30') μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και να την εκτοξεύσει στους 21 (59-38) λίγο πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το διάστημα οι Μπουρούσης και Σίνγκλετον κρατούσαν τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις ασίστ των Καλάθη, Τζέιμς ενώ την ίδια ώρα είχε βγάλει εκτός αγώνα και τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων».

Η άμυνα ήταν εκείνη που ισοσκέλιζε την αστοχία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μισό του αγώνα, αφού οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ άσχημα στο ματς έχουν μόλις 1/10 σουτ εντός παιδιάς. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπεφταν στις «παγίδες» των γηπεδούχων και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να... μπουν στο κλίμα του αγώνα και να πάρουν τα ηνία του σκορ.

Από τη στιγμή που μπήκαν στο παρκέ και οι... αμφίβολοι Μπουρούσης και Καλάθης άλλαξε όλη η εικόνα του αγώνα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν πιο ορθολογικό μπάσκετ, βρήκαν δημιουργία και ηρεμία στην επίθεση και μετά το 18-17 του 11'' άρχισαν να ανοίγουν την ψαλίδα στο σκορ. Ο αρχηγός των κυπελλούχων δικαιολογούσε στο απόλυτο τα όσα έλεγε το απόγευμα του αγώνα από το νοσοκομείο ότι ήθελε να παίξει όσο τίποτε άλλο, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 12 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και τα 12:40 που χρησιμοποιήθηκε.

Ουσιαστικά από την ώρα που μπήκε δεν... ξαναβγήκε στο πρώτο μισό του αγώνα, με τη διαφορά να φτάνει και στο +11 (39-29) με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Γιάννης Μπουρούσης βοήθησε πολύ στην άμυνα, ενώ πήρε και τα φάουλ από τους ψηλούς του Ολυμπιακού, την ώρα που οι Σίνγκλετον και Τζέιμς συμπλήρωναν ιδανικά τους δύο Έλληνες παίκτες των «πρασίνω-ν». Στον αντίποδα, η ομάδα του Πειραιά είχε 12 λάθη στο ημίχρονο (!!) με τους Πρίντεζη και Γκριν να αποτελούν τις μοναδικές αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση. Παρόλα αυτά τα ποσοστά ήταν άσχημα στα σουτ εντός παιδιάς και για τις δύο ομάδες (11/29 ο Παναθηναϊκός και 10/26 ο Ολυμπιακός) με τους γηπεδούχους να είναι πολύ πιο εύστοχοι στις βολές (13/14) απ' ότι οι φιλοξενούμενοι (5/9).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο συγκεντρωμένος στο ματς, είχε «διαβάσει» καλύτερα τους «ερυθρόλευκους» και χάρη στην φοβερή άμυνα, τους ανάγκασε σε 23 λάθη!

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης ήταν όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό σημειώνοντας την καλύτερη εμφάνιση στους φετινούς τελικούς. Παρά την ταλαιπωρία και τον υψηλό πυρετό, ο αρχηγός των «πρασίνων» έπαιξε εξαιρετική άμυνα ενώ τελείωσε το ματς με 14 πόνους έχοντας 4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Γιάννης Μπουρούσης τον ακολούθησε σε απόδοση με 12 πόντους, έχοντας 4/7 δίποντα, 4/4 βολές και 4 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Βασίλης Σπανούλης ουδέποτε κατάφερε να μπει στο κλίμα του αγώνα αφού έμεινε στους 3 πόντους έχοντας 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 3/3 βολές, 5 ασίστ και 5 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το δύσκολο τρίποντο του Κένι Γκέιμπριελ στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου με το οποίο έδωσε αέρα 16 πόντων στον Παναθηναϊκό (50-34) και το μομέντου, του αγώνα, με τον Μπουρούση να ολοκληρώνει την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με δύο συνεχόμενα καλάθια και να στέλνει τη διαφορά στους 19 πόντους (56-37).

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εκείνος που «εξαφάνισε» τον Σπανούλη, τον εκνεύρισε ενώ «τελείωσε» και αρκετές φάσεις στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός έβαλε τα «θεμέλια» της νίκης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Κώστα Παπανικολάου στον Μάικ Τζέιμς στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να παίρνει τα βήματα του Αμερικανού γκαρντ και να τον φιλοδωρεί με μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα τη στιγμή που προσπαθούσε να καρφώσει στον αιφνιδιασμό!

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το κακό ποσοστό στα τρίποντα (6/21), ενώ ο Ολυμπιακός τα 23 λάθη!

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2
Game 1 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 63-58
Game 2 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 84-80
Game 3 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 64-62
Game 4 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 71-58
Game 5 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 11/06

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα