Ντίξον: «Κανείς δεν είναι τέλειος...»

Ντίξον: «Κανείς δεν είναι τέλειος...»
Τον απολογισμό της χρονιάς και της πρώτης του θητείας στην Ελλάδα και την ΑΕΚ έκανε ο Μάικλ Ντίξον στο gazzetta.gr. Η πρόβλεψή του για την σειρά Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Επιτυχώς ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν η ΑΕΚ, καθώς υπερασπίστηκε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει από πολύ νωρίς, «σκουπίζοντας» τον Άρη στους μικρούς τελικούς της Basket League.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Νόρκεπινγκ - Γκέτεμποργκ, αν ο Χόλμπεργκ ανοίξει το σκορ (21+).

Ο Μάικλ Ντίξον τελείωσε την χρονιά ακριβώς έτσι όπως ξεκίνησε: εντυπωσιακά! Κόντρα στους Θεσσαλονικείς μέτρησε 19 πόντους, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, βάζοντας την «σφραγίδα» του στην άνετη νίκη της «Βασίλισσας».

Ο 26χρονος γκαρντ δήλωσε ολίγον τι... ανακουφισμένος μετά την αναμέτρηση, μιλώντας στο gazzetta.gr: «Είμαι χαρούμενος που δεν χάσαμε σε κανένα ματς από τον Άρη και παλέψαμε», είπε και συνέχισε, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό: «Όλοι μας δουλέψαμε πολύ σκληρά, από την αρχή της σεζόν, ώστε να αγωνιστούμε καλά για την ΑΕΚ. Ήταν δύσκολα, αλλά ήταν μια καλή χρονιά. Παλέψαμε μέσα από τραυματισμούς, από σκληρές ήττες, από αλλαγές παικτών και προπονητών... Πιστεύω πως ο καθένας ξεχωριστά έκανε πολύ καλή δουλειά, ώστε να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, δηλαδή να προσπαθούμε για την νίκη σε κάθε ματς».

Ο ίδιος συμφώνησε πως το... σκούπισμα στον Άρη ήταν και μια μικρή «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος: «Ναι... Τώρα ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία, γιατί υποτίθεται πως έπρεπε να κερδίσουμε τότε! Έκανα ένα λάθος στο τέλος του ματς και ήταν πολύ άσχημο, αλλά είχα παίξει καλά. Θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αλλιώς τα πράγματα σε εκείνον τον αγώνα».

Όσον αφορά την απρόσμενη απουσία του Ντούσαν Σάκοτα, που εισήχθη στο νοσοκομείο, και αν η ομάδα έπαιξε και για εκείνον, αποκάλυψε πως ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν ένας από τους ανθρώπους που τού έχουν σταθεί πολύ: «Ο Ντούσαν ήταν αυτός που πάντα με στήριζε! Έκανε πολύ καλή δουλειά σαν αρχηγός της ομάδας και ηγήθηκε σε πολλούς αγώνες. Ελπίζω να γίνει γρήγορα καλά και να είναι και πάλι υγιής κι έτοιμος για την νέα σεζόν».

Μετά τον αγώνα με τον Άρη, οι παίκτες της «Βασίλισσας» και το επιτελείο της παρέλαβαν μετάλλια, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Τι σημαίνει για τον ίδιο το μετάλλιο αυτό; Κρατώντας το και κοιτώντας το, υποστήριξε: «Σημαίνει πολλά για εμένα αυτό το μετάλλιο! Πέρυσι κατέκτησα το πρωτάθλημα στην Τσεχία με την Νίμπουργκ, και φέτος πήρα ένα ακόμα μετάλλιο. Έχω μια καλή καριέρα. Θέλω να βελτιώνομαι διαρκώς και να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει σε νέες νίκες του χρόνου», και πρόσθεσε πως ένας τίτλος για την ΑΕΚ την νέα σεζόν είναι θέμα που δεν χωρά συζήτηση: «Είναι ο μόνος στόχος»!

Σχετικά με την αλλαγή προπονητή, με το Σωτήρη Μανωλόπουλο να παίρνει τη θέση του Γιούρι Ζντοβτς, ο Αμερικανός - με γεωργιανό διαβατήριο - μόνο καλά λόγια είχε να πει και για τους δύο: «Σε γενικές γραμμές τα πράγματα ήταν ίδια, αλλά έπρεπε όλοι να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση. Ο Μανωλόπουλος κάνει πολύ καλή δουλειά σαν προπονητής από όταν μας ανέλαβε. Και ο Ζντοβτς ήταν καλός. Αυτά συμβαίνουν, έτσι είναι το μπάσκετ. Είναι και οι δύο πολλοί καλοί κι επαγγελματίες».

Μετά από λίγη σκέψη, ο Ντίξον εντυπωσίασε με την απάντησή του στο τι κρατάει από την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα και την ΑΕΚ: «Νομίζω πως έπαιξα αρκετά καλά στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας μου εδώ. Έκανα καλή δουλειά. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα το μπάσκετ, αυτό που ήθελα ήταν να είμαι ένας καλός συμπαίκτης! Πιστεύω πως το έκανα αυτό όλη την χρονιά και κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει αυτό. Ξέρω, όμως, πως έχω να βελτιωθώ ακόμα σε πολλά... Κανείς δεν είναι τέλειος! Αυτό το καλοκαίρι θα κάνω τα πάντα, ώστε να επιστρέψω πιο δυνατός και καλύτερος την νέα χρονιά», και συμπλήρωσε: «Κάθε χρονιά είναι μια νέα αρχή, ένα νέο βήμα. Ο κόσμος πρέπει να σε θυμάται για κάτι»!

Τέλος, όσον αφορά τους διεκδικητές του πρωταθλήματος, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ανέφερε πως παρακολουθεί τις αναμετρήσει και αφού... παιδεύτηκε λίγο, δεν διάλεξε τελικά νικητή: «Δεν είμαι σίγουρος... Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές στην έδρα τους, οπότε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Είναι και οι δύο ομάδες Euroleague και κατά έναν τρόπο μοιάζουν... Νομίζω πως μπορεί να πάει ακόμα και σε 5 ματς η σειρά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα