H «ελληνική» Νέα Υόρκη «αγκαλιάζει» τον Αντετοκούνμπο! (pics)

H «ελληνική» Νέα Υόρκη «αγκαλιάζει» τον Αντετοκούνμπο! (pics)

H «ελληνική» Νέα Υόρκη «αγκαλιάζει» τον Αντετοκούνμπο! (pics)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει από την Αμερική για την μεγάλη υποδοχή που ετοιμάζουν οι Έλληνες της διασποράς στον 22χρονο superstar και την οικογένειά του και «φωτίζει» την σπουδαία εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Cosmos FM.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ολλανδία – Ακτή Ελεφαντοστού (21+).

Όποιος δεν έχει επισκεφτεί ποτέ το «Μεγάλο Μήλο», αν το προγραμματίσει κάποια στιγμή, καλό θα είναι να το κάνει τέτοια εποχή! Το τελείωμα της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι μακράν το ιδανικό σημείο του χρόνου για να βρεθεί κανείς στο κέντρο του κόσμου και να ευχαριστηθεί τη Νέα Υόρκη στην πιο ζωντανή και πολύχρωμη έκδοσή της και να συνειδητοποιήσει πλήρως και σε όλες τις διαστάσεις, τι σημαίνει να ζει και να κινείται στην πιο ακριβή πόλη του πλανήτη. Και ειδικότερα στο Μανχάταν, όπου χτυπάει η καρδιά του πιο πολυτελούς βίου που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, είναι η χαρά του shopping therapy και παράλληλα είναι γεμάτο οικείες εικόνες, τις οποίες ορκίζεται κάποιος ότι έχει δει ουκ ολίγες φορές σε αναρίθμητες ταινίες.

Σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τη νότια είσοδο του φημισμένου Σέντραλ Πάρκ, λοιπόν και για την ακρίβεια 9 στάσεις με το τρένο, που στη συνέχεια μετατρέπεται σε μετρό, βρίσκεται η πιο ελληνοκρατούμενη περιοχή της Νέας Υόρκης! Μάλιστα, είναι τόσο απότομη η προσγείωση στην… ελληνική πραγματικότητα της πόλης, που με το που κατεβαίνεις από τον τερματικό σταθμό της γραμμής Ν-W, ακούς μόνο ελληνικά, βλέπεις μόνο μαγαζιά από την πατρίδα και μυρίζεις σουβλάκι και γύρο από τους πλανόδιους πωλητές. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, χάρη στην έξαρση της μετανάστευσης έχουν ανοίξει πάρα πολλά café, οπότε ο φραπές και το freddo πουλάει σύννεφο! Ο αριθμός των Ελλήνων πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς που κατοικούν μέσα, έξω και γύρω από την αν μη τι άλλο εντυπωσιακή αμερικανική μεγαλούπολη, αγγίζει το μισό εκατομμύριο!

Στο κέντρο της Αστόρια, την οποία επισκέφτηκα πρώτη φορά πριν από 14 χρόνια και σε σύγκριση με τότε, έχει γίνει πλέον αγνώριστη κι έχει γνωρίσει απίστευτη ανάπτυξη, βρίσκονται τα γραφεία του ελληνοαμερικανικού ραδιοφωνικού σταθμού “Cosmos FM 91,5”, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με μία πρωτοποριακή εκδήλωση, που έχει ως επίκεντρο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 22χρονος διεθνής Έλληνας των Μπακς, άλλωστε, αποτελεί το πρότυπο για εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά στην Ελλάδα και την Αμερική και η αλματώδης εξέλιξή του στο αξιακό «χρηματιστήριο» του ΝΒΑ, αποτέλεσε έμπνευση για μία εξαιρετική ιδέα, την οποία είχαν και επεξεργάστηκαν οι ιθύνοντες του κοινωφελούς ραδιοσταθμού, που ουσιαστικά αποτελεί τη «φωνή» της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Με συντονισμένες ενέργειες λοιπόν και με σκληρή δουλειά που διήρκεσε περισσότερους από 6 μήνες, ο πρόεδρος Κώστας Αγγελούδης, ο διευθυντής προγράμματος και συνάδελφος Πάνος Σατζόγλου και τα μέλη του συμβουλίου, Τάσος Παρδάλης και Νικόλας Κατσίμπρας, κατόρθωσαν να ετοιμάσουν ένα event που «παντρεύει» την 30χρονη «διαδρομή» και συμβολή του Cosmos FM στην διατήρηση και την προώθηση της ελληνικής κληρονομιάς, με την τριαντακονταετία από την εκτόξευση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, που από τον Ιούνιο του 1987 αποτελεί σταθερά τον πιο αποτελεσματικό πρεσβευτή του Ελληνισμού παγκοσμίως.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, οι επικεφαλής του σταθμού οργάνωσαν στη Νέα Υόρκη, μία σπάνια συνάντηση εκπροσώπων από τρεις γενιές του ελληνικού μπάσκετ και ετοίμασαν ένα event αφιερωμένο σε παιδιά (ηλικίας 7-18 ετών), που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ζωντανούς «θρύλους» του ελληνικού μπάσκετ, να μάθουν την ιστορία της Εθνικής ομάδας και φυσικά να θαυμάσουν από κοντά και να προπονηθούν από έναν εκ των κορυφαίων All-Star παικτών του ΝΒΑ, στο γήπεδο του κοντινού πανεπιστημίου Adelphi. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακης, με το επίσημο δείπνο και την τελετή απονομής βραβείων στον Παναγιώτη Φασούλα (ως εκπρόσωπο της γενιάς του ’87 για την ιστορική συμβολή του στο ελληνικό μπάσκετ), τον Μιχάλη Κακιούζη (αρχηγός Εθνικής ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του 2005 για την αντίστοιχα εξαιρετική του συνεισφορά) και τα αδέλφια Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο (για την παθιασμένη υπεράσπιση του Ελληνισμού και των ιδανικών του), που αποτελούν βασικά στελέχη του τωρινού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η μεγάλη έκπληξη των διοργανωτών, όμως, θα είναι η βράβευση και των γονιών των Antetokounbros, της Βερόνικα και του Τσαρλς Αντετοκούνμπο, που θα τιμηθούν για πρώτη φορά, με το βραβείο της ελληνικής κληρονομιάς, επειδή παρ’ ‘ότι Νιγηριανοί, επέλεξαν να μεγαλώσουν τα τέσσερα παιδιά τους με τις ελληνικές αξίες και τα ελληνικά ιδεώδη, τιμώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την χώρα που τους φιλοξένησε. Οι εκδηλώσεις θα καλυφθούν από περισσότερους από 50 δημοσιογράφους από την Ελλάδα και την Αμερική, ενώ το παρών θα δώσουν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και επιφανείς παράγοντες της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!