Γκριν: «Πρωτάθλημα με Ολυμπιακό... ο κόσμος όλος»!

Γκριν: «Πρωτάθλημα με Ολυμπιακό... ο κόσμος όλος»!
Την μεγάλη σημασία που έχει για εκείνον η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας με την φανέλα του Ολυμπιακού εκμυστηρεύτηκε στο gazzetta.gr ο Έρικ Γκριν.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Απόντος του Βασίλη Σπανούλη, ο Έρικ Γκριν κλήθηκε να μπει στα... παπούτσια του αρχηγού του Ολυμπιακού, στον δεύτερο τελικό της Basket League, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία, και σίγουρα ο συμπαίκτης του θα είναι περήφανος, καθώς είχε 21 πόντους (2/5δ., 2/3β.), με 5/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, σε περίπου 27 λεπτά αγώνα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης κι αφού το «τριφύλλι» ισοφάρισε την σειρά (1-1), καθώς επικράτησε με 84-80, η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο βλέμμα του Αμερικανού, ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr και δήλωσε αρχικά: «Μας αναστατώνει το γεγονός ότι δεν νικήσαμε. Υπήρχαν κάποια πράγματα τα οποία δεν βελτιώσαμε, και άλλα που δεν πήγαν καλά. Είχαμε ένα μομέντουμ στο ματς, αλλά δυστυχώς το χάσαμε. Ωστόσο, όλο αυτό ανήκει πια στο παρελθόν. Θα τους νικήσουμε στην έδρα μας».

Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr, μετά την πρόκριση στο Final 4, ο 26χρονος γκαρντ είχε αναφέρει πως έχει ωριμάσει σαν παίκτης και σαν άνθρωπος στον Ολυμπιακό. Το ένιωσε αυτό ακόμα περισσότερο στο Game 2 με τους «πράσινους»; «Ναι, σίγουρα! Είναι οι τελικοί του πρωταθλήματος και μπορεί να σού φέρουν τον τίτλο! Ο κόουτς μας είπε πως ο Σπανούλης θα απουσιάζει, οπότε έπρεπε να κάνω το βήμα παραπάνω, να βγω μπροστά και να μπω στα... παπούτσια του! Νιώθω σίγουρα πως έχω ωριμάσει πολύ κι έχω γίνει πιο επαγγελματίας. Θέλω να κάνω τα πάντα για να βοηθάω την ομάδα να νικάει και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Αναφέροντας τα λόγια του Γιάννη Σφαιρόπουλου στα αποδυτήρια, μετά την ήττα, το πρόσωπό του μοιάζει να φωτίζεται πάλι από αισιοδοξία. «Μας είπε απλά να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά και θα είμαστε καλά. Όλα θα πάνε καλά. Έπεσε η διάθεσή μας, λόγω της ήττας, αλλά έχουμε ακόμα πράγματα να δουλέψουμε, κι αν τα κάνουμε όπως πριν, τότε μπορούμε να νικήσουμε ξανά».

Όσον αφορά τον τρίτο τελικό την Κυριακή (04/06, 21:00) στο ΣΕΦ, είπε: «Θα είναι ακόμα μια μεγάλη... μάχη! Στα δύο παιχνίδια τώρα, τα οποία ήταν πολύ σκληρά, παλέψαμε με όλη μας την καρδιά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το ίδιο θα κάνουμε και την Κυριακή. Θα δούμε τα λάθη μας, θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά και θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε».

Ο Γκριν δείχνει να θέλει το πρωτάθλημα όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, για να... λυτρωθεί κι από τον χαμένο τελικό του Final 4. «Το θέλω, οπωσδήποτε! Χάσαμε την Euroleague, ήμασταν χάλια... Αλλά αυτό θα είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα... Το να μπορώ να βοηθήσω, να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα σημαίνει τα πάντα για εμένα! Είναι κάτι που θα μπει στο... βιογραφικό μου! Πάντα έλεγα πως ένας από τους στόχους μου ήταν να κατακτήσω το πρωτάθλημα! Είναι ο κόσμος όλος»!

Τέλος, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ φάνηκε να μην τον απασχολεί ιδιαίτερα. «Δεν νομίζω πως μας επηρέασε η ατμόσφαιρα. Για να είμαι ειλικρινής, απολαμβάνω να παίζω σε ατμόσφαιρες, όπως αυτή στο ΟΑΚΑ. Είναι διασκεδαστικό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα