Το πρωτάθλημα... αρχίζει!

Gazzetta team
Το πρωτάθλημα... αρχίζει!
Το πρωτάθλημα της Basket League μπήκε στην τελική του ευθεία με την έναρξη των φετινών τελικών! Το πρώτο τζάμπολ των «αιωνίων» θα δοθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (28/5, 21:00, COSMOTESPORT 4) όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα προσπαθήσουν να... ανοίξουν το σκορ!

Μετά από μια «γεμάτη» χρονιά, με σκαμπανεβάσματα, συγκινήσεις, ανατροπές, προβλήματα και ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορεί να υπάρξουν σε μια ομάδα, οι «αιώνιοι» μπαίνουν στην τελική ευθεία της Basket League με τη διεξαγωγή των τελικών!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (21+).

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας και η σειρά θα ξεκινήσει από το ΣΕΦ. Μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές τη φετινή σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το προβάδισμα με 3-2 νίκες. Μάλιστα και οι τρεις ήταν συνεχόμενες, σε πρωτάθλημα και EuroLeague. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πήρε τη σκυτάλη και επικράτησε δύο φορές του Ολυμπιακού, στο κύπελλο (εκτός έδρας) και στο πρωτάθλημα (στο ΟΑΚΑ).

Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένεται να έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Ο Κεμ Μπιρτς προπονήθηκε κανονικά το απόγευμα του Σαββάτου υπό το βλέμμα και των αδερφών Αγγελόπουλων και τέθηκε κανονικά στην διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Αμερικανός σέντερ ταλαιπωρήθηκε από ίωση ωστόσο δεν ήταν ικανή να του στερήσει τη συμμετοχή στο μεγάλο ματς. Φυσικά δεν υπολογίζονται οι... μόνιμοι, Λοτζέσκι και Χάκετ.

Πλήρης θα είναι ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, αφού το απουσιολόγιο του Τσάβι Πασκουάλ είναι λευκό μετά και την ενσωμάτωση του Αντώνη Φώτση μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε στη μέση.

Αυτή θα είναι η 12η συνεχόμενη φορά που οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο και η 17η στο σύνολο, με τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού με 10 κατακτήσεις έναντι 6 του Ολυμπιακού.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 75 φορές στα playoffs του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό να έχε επικράτησε τις 42 και τον Ολυμπιακό τις 33. Ειδικότερα ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 27-11 ως γηπεδούχος, ενώ αντίστοιχα οι «πράσινοι» στη δική του έδρα έχουν ρεκόρ 31-6.

Εκτός από τις 17 συναντήσεις τους σε τελικούς, έχουν παίξει άλλες δύο φορές στην πρώτη φάση (1-8) με τον Παναθηναϊκό να έχει κερδίσει και τις δύο με 2-0, και μία ακόμα στους ημιτελικούς, με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται με 2-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα