Κάνε τάμα για να γλιτώσεις

Κάνε τάμα για να γλιτώσεις

bet365

O Nίκος Παπαδογιάννης ανυπομονεί να δει τους τελικούς στο καθρεφτάκι του και να καλωσορίσει το καλοκαίρι.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Oι ημέρες που ακολουθούν το ευρωπαϊκό final-4 και φτάνουν μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής σεζόν, με το αβάσταχτο «hangover» της επιστροφής, είναι, για μένα τουλάχιστον, οι χειρότερες της χρονιάς. Για κάτι τέτοιες συγκυρίες εφευρέθηκε η φράση «το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα».

Το διάλειμμα ολοκληρώνεται, το ευρωπαϊκό προσωπείο κλειδαμπαρώνεται για 6 μήνες στο συρτάρι, οι μάσκες όσων φοράνε τέτοιες πέφτουν, το ελληναριό επιστρέφει στο παλκοσένικο, τα κεφάλια βυθίζονται ξανά στο βούρκο.

Για τις επόμενες εβδομάδες, θα κυριαρχήσει ξανά το μίσος, ο φανατισμός, ο οπαδισμός, η έλλειψη αθλητικού ήθους, οι ευχές για ψόφο και καρκίνο, το χουλιγκανιλίκι, η υποκρισία.

Και αν από κάποιο θαύμα η ζούγκλα περιοριστεί σε πλαίσιο περιορισμένης καφρίλας, τέτοιας ωστόσο που θα έκανε οποιανδήποτε άλλη χώρα να ντραπεί, θα πανηυγυρίσουμε και από πάνω, όπως πέρυσι: «Κάναμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Όπως στην Κωνσταντινούπολη, όπου καμαρώσαμε τον «υπέροχο κόσμο» που έβριζε ασταμάτητα μανάδες και έψαχνε διαρκώς φασαρίες...

Μπορεί να υπήρξαν εξαιρέσεις, ασφαλώς υπήρξαν, αλλά κατά κανόνα οι καυγάδες ξεκινούσαν –ως συνήθως- από τη συμπεριφορά των δικών μας και από τα ραντεβού για ξύλο που δίνονταν μέσω Facebook.

Προς τη σωστή κατεύθυνση, πάντοτε.

Εκείνο που έγραφα τις προάλλες, ότι ανυπομονώ για το Βελιγράδι, παρακαλώ να διαγραφεί από τα πρακτικά. Να λείπει το βύσσινο, ενός τριήμερου φεστιβάλ ξυλοφορτώματος, με Έλληνες, Σέρβους, Ρώσους και Τούρκους κακοποιούς που θα δέρνονται νυχθημερόν σε δρόμους και σε πάρκα.

Ελπίζω να αποκλειστούν ωραία ωραία οι δικές μας ομάδες, ώστε να αποφύγουμε τουλάχιστον την εξαγωγή αλητείας.

Όποιος κανονικός άνθρωπος επιθυμεί μπασκετικό τουρισμό, ας ακολουθήσει την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ. Ειδικά στη Φινλανδία θα είναι χαρά θεού και θα έχει και Αντετοκούνμπο. Άρωμα φρεσκάδας.

Συγχωρήστε μου την πεσσιμιστική διάθεση, αλλά δεν υποφέρεται εύκολα η μετάβαση από την εορταστική αύρα του ευρωπαϊκού final-4 στην πλήρη παρακμή του ελληνικού πρωταθλήματος, πόσο μάλλον η ανώμαλη προσγείωση στο ποτάμι κακεντρέχειας και μισαλλοδοξίας όπου κολυμπάει η κοινωνία μας.

Στην Τουρκία μπορεί να είναι χειρότερα, δεν ξέρω, ή μάλλον ξέρω αλλά δεν με νοιάζει, αφού δεν σκοπεύω να ζήσω σε σουλτανάτο. Ας κάνουν ό,τι τους καπνίσει οι Τούρκοι.

Όχι ότι είναι πολύ καλύτερα στην πνευματική μας έρημο απ’ ό,τι στο σουλτανάτο της απέναντι ακτής. Ας μη νομιστεί ότι υπάρχει άλλη χώρα του «πρώτου» ή «δεύτερου» κόσμου βυθισμένη στην εσωστρέφεια, στην κακία, στην αμορφωσιά, στην αδιαφορία, αλλά και στην ασυδοσία, σε τέτοιο βαθμό όσο η Ελλάδα.

Ποιος θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του στον τόπο όπου ο πολίτης πανηγυρίζει για τρομοκρατικά χτυπήματα και για τον παρ’ ολίγον θάνατο τριών ανθρώπων;

Ποιος ανοιχτόμυαλος άνθρωπος αντέχει το βλαχοβαλκανικό κράμα θρησκοληψίας, ψωροεθνικισμού και μεσαιωνισμού, που βάζει φρένο σε κάθε βήμα προόδου;

Ποιος μπορεί να ανεχθεί το απίστευτο τσουνάμι δηλητηρίου που απλώνεται καθημερινά σαν καρκίνος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ποιος θεωρεί ότι υπάρχει αύριο για έναν τόπο και έναν λαό που βλέπει αποχαυνωμένος ριάλιτι τις ώρες που θα'πρεπε να κάνει την αυτοκριτική του για να ξεκολλήσει από την κινούμενη άμμο;

Πόσες φορές πια να ακουστεί, ατιμώρητη, η φράση «για όλα φταίνε οι άλλοι» ; Εσύ φταίς, όχι οι άλλοι. Και αν σου κακοφαίνονται τα μνημόνια, κάνε ένα τάμα στον Παϊσιο για να γλιτώσεις.

Και μη ξεχάσεις να βγεις στους δρόμους, Έλληνα, μαζί με τον γιο σου τον Αδόλφο, διότι πήγαν κι έβαλαν το μπάσκετ την ίδια ώρα με το σουρβάηβορ.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ντάνος μαζί. Μα δεν υπάρχει πια ιερό και όσιο σε αυτόν τον έρμο τόπο;

Έτος Xανταμπάκη έπρεπε να κηρυχθεί το 2017 και όχι έτος Καζαντζάκη. Να κάψουμε την Ασκητική για να μην εκραγεί το μυαλό μας.

Μη μου δίνετε σημασία, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες με πιάνει παραλήρημα. Άλλες χρονιές το αποδίδω στο ξενύχτι, μα φέτος μου χάλασαν το άλλοθι τα νερόβραστα πλέι-οφ του ΝΒΑ και η καούκα του Τραμπ που αμαυρώνει στο μυαλό μου ο,τιδήποτε αμερικανικό.

Από τότε που αποκλείστηκαν οι Μπακς, δεν έχω δει ούτε μισό ματς. Η συναυλιακή σεζόν θα ήταν μια κάποια λύσις για να πάρω ανάσες, αλλά αργεί ακόμη.

Θα βάλω λοιπόν κανένα βίντεο από το Ευρωμπάσκετ του ’87, μήπως και ξελαμπικάρω. Τότε, τουλάχιστον, αισθανόμασταν αισιόδοξοι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Παπαδογιάννης
Νίκος Παπαδογιάννης

Ανέμων, υδάτων και ακραίων καιρικών φαινομένων το ανάγνωσμα. Μπήκατε στο λημέρι του μπάσκετ, αλλά κινδυνεύετε να διαβάσετε ό,τι άλλο βρέξει ο ουρανός. Το πορτοκαλί ένδυμα υποχρεωτικό, το χαμόγελο προαιρετικό. Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε κρύβουμε λόγια. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αν σας αρέσουν, αφήστε τα έγχρωμα γυαλιά στην είσοδο και κοπιάστε. Αν δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Μοναδικός απαράβατος κανόνας είναι ότι όλα επιτρέπονται.