Αποθεώθηκε ο Τζινόμπιλι που αποχαιρέτησε τους Σπερς (vids)

Αποθεώθηκε ο Τζινόμπιλι που αποχαιρέτησε τους Σπερς (vids)

Gazzetta team
Αποθεώθηκε ο Τζινόμπιλι που αποχαιρέτησε τους Σπερς (vids)

bet365

Ενας «θρύλος» του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Μανού Τζινόμπιλι, είπε «αντίο» στους φίλους του Σπερς και πιθανότατα στο άθλημα, σε ηλικία 39 ετών, έπειτα από 15 χρόνια και 4 δαχτυλίδια πρωταθλητή στο Σαν Αντόνιο.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Είναι μια απ' αυτές τις μέρες που οι λάτρεις του μπάσκετ και του ΝΒΑ πέφτουν σε μελαγχολία. Ο Εμανουέλ Νταβίντ, κατά κόσμον Μανού, Τζινόμπιλι, έπαιξε για τελευταία φορά με τα χρώματα των Σπερς στον 4ο αγώνα της σειράς των Τελικών της Δύσης, απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Δυο λεπτά και 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τελευταίας περιόδου του αγώνα με τους «Dubs», ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον απέσυρε στον πάγκο, για να απολαύσει το συγκλονιστικό standing ovation απ' την κερκίδα. Με 15 πόντους, και 7 ασίστ σε 32' συμμετοχής, είχε πει το «αντίο» του σε ένα κοινό που για 15 χρόνια δεν σταμάτησε να τον αποθεώνει.

Ο σπουδαίος Αργεντινός ανήκει στο πάνθεον του μπάσκετ της πατρίδας του, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο ίδιος δεν έχει δηλώσει επίσημα πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, όμως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το δρόμο του Τιμ Ντάνκαν, όταν το καλοκαίρι του 2016 και λίγες εβδομάδες μετά το τέλος της σεζον στο ΝΒΑ, δήλωσε πως αποχωρεί κι επίσημα από την ενεργό δράση μετά από 19 σεζόν.

Τον Τζινόμπιλι αποχαιρέτησαν και οι Ουόριορς, με τη λήξη του αγώνα, μέσω Twitter:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα