Δουλειά δεν είχε ο διάολος...

Δουλειά δεν είχε ο διάολος...

Δουλειά δεν είχε ο διάολος...
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες προσπαθεί να δώσει εξήγηση στην «έλλειψη θαυμασμού για τη Φενέρμπαχτσε» στην οποία αναφέρθηκαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος, (μπιπ) τα παιδιά του... έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου.

Αντί να ασχολείται ο κόσμος με την περήφανη προσπάθεια του Ολυμπιακού και την άξια νίκη της Φενέρμπαχτσε, ασχολείται με τους Αγγελόπουλους. Γύρισα στην Αθήνα και κατάλαβα τον «χαμούλη» που έχει δημιουργηθεί με την τοποθέτηση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου. Φυσικά αυτό συνέβη όχι γιατί δεν ασχολήθηκα, αλλά διότι βρισκόμουν στο γήπεδο εκείνη την ώρα και δεν παρακολουθούσα ΕΡΤ και Nova.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού δεν χρειάζονται υπερασπιστές σαν και του λόγου μου και δεν έχω κάτι τέτοιο κατά νου. Επειδή όμως τους γνωρίζω κάπως και ξέρω πως λειτουργούν, θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.

Μπορεί να είναι σωστές, μπορεί όχι...

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως και όχι κατά το δοκούν.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσαν συγχαρητήρια λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αυτό δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο γιατί στο παρκέ με τη λήξη μίας αναμέτρησης ανταλλάζουν χειραψία οι παίκτες κι οι προπονητές, όχι οι ιδιοκτήτες. Για να συγχαρούν δε, τον Σέρβο προπονητή, μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσαν ξεκάθαρα πως η Φενέρμπαχτσε νίκησε δίκαια διότι έπαιξε καλύτερα.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ενώ του δόθηκε η αφορμή δε χρησιμοποίησε ως δικαιολογία τις απουσίες των Λοτζέσκι και Χάκετ, αλλά απάντησε πως, «αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό». Προφανώς αν ήθελε να μειώσει τη νίκη της τουρκικής ομάδας θα έπραττε διαφορετικά.

Πάμε και στα επίμαχα σημεία...

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε, «η αντίπαλος ομάδα έπαιξε με 13000 Τούρκους στην εξέδρα αλλά δεν έχει ούτε έναν Τούρκο παίκτη, ούτε Τούρκο προπονητή. Εμείς είμαστε ελληνική ομάδα, με Έλληνα προπονητή και ξένους που συμπληρώνουν. Δε μου προκαλεί κάποιο θαυμασμό η Φενέρ. Την θαυμάζει κάποιος για το μπάσκετ που έπαιξε; Μην παρεξηγηθώ δεν το λέω για να μειώσω τον αντίπαλο». Προφανώς και η έλλειψη θαυμασμού του Παναγιώτη Αγγελόπουλου έχει να κάνει με το έντονο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στην ομάδα του σε αντίθεση με τη Φενέρμπαχτε που δεν έχει γηγενή παίκτη με ρόλο. Επίσης έχει να κάνει με το μπάσκετ που έπαιξε στη διάρκεια της σεζόν το οποίο αποτελεί υποκειμενικό ζήτημα.

Προσωπική μου άποψη είναι πως οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να απαξιώσουν την επιτυχία και την άξια νίκη της Φενέρ. Αν επιθυμούσαν κάτι τέτοιο είχαν πολλές ευκαιρίες να το πετύχουν.

Τονίζω για να μην παρεξηγηθώ πως στο δικό μου μυαλό μπήκαν σε μία διαδικασία σύγκρισης των επιτευγμάτων του Ολυμπιακού με τον χθεσινό τίτλο της Φενέρμπατσε. Και σε ό,τι αφορά την ιστορία κάθε ομάδας στην Euroleague τα τελευταία χρόνια και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο το πέτυχε. Κάτι που επανέλαβαν οι Αγγελόπουλοι και στο live της Nova στην οποία επίσης τόνισαν την απουσία τουρκικού στοιχείου στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Από εκεί και πέρα είναι (πάντα στο δικό μου μυαλό) άσχημη εικόνα ο υπερβολικός αυθορμητισμός σε βαθμό παρεξήγησης στον τρόπο που απάντησε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δύο φορές στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ. Αναφέρω επίτηδες τον αυθορμητισμό επειδή γνωρίζω πως λειτουργούν αρκετές φορές με αυτόν και δεν θεωρώ πως είχαν διάθεση να προσβάλλουν τον Βαγγέλη Ιωάννου. Δεν ήταν απάντηση αυτή...

ΥΓ: Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Τρεις μέρες το Facebook γέμισε «περηφάνια». Αν την Πέμπτη με τον Άρη το ΣΕΦ έχει λιγότερους από 7000 ανθρώπους θα είναι ξεφτίλα. Η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της.

ΥΓ 2: Η στεναχώρια και η απογοήτευση είναι λογικά, αλλά πρέπει να μετατραπούν σε πείσμα γιατί ακολουθεί ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας.

ΥΓ 3: Η φωτογραφία ΔΕΝ είναι αρχείου.

ΥΓ 4: Και instagram: melayesss

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.