ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 67-105 (pics)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 67-105 (pics)

bet365

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί στον 4ο ημιτελικό της σειράς και διέλυσαν την ΑΕΚ με 105-67 παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τους τελικούς της φετινής Basket League. Γιούχα από τους οπαδούς της Ένωσης!

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις εβδομάδες προπονήσεων και τρία ματς στα playoffs για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βρει ρυθμό και να θυμίσει την ομάδα που ήταν πριν από τα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε για την EuroLeague. Οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από την (αξιόμαχη στα τρία προηγούμενα παιχνίδια) ΑΕΚ, αλλά κατάφεραν να φτάσουν σε μια εύκολη επικράτηση με 105-67, με την οποία «τσέκαραν» και το εισιτήριο της συμμετοχής στους τελικούς της Basket League.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Και αν υπάρχει κάποιος παίκτης στον οποίο το οφείλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αυτός είναι ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πραγματοποιεί τα καλύτερα playoffs της καριέρας του! Ο Γιάννης Μπουρούσης τον συμπλήρωσε ιδανικά για όσο διάστημα το ματς δεν είχε κριθεί στο 100%, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι Μάικ Τζέιμς (ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση) και Κρις Σίνγκλετον οι οποίοι... αποτελείωσαν τους «κιτρινόμαυρους».

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έστησε το δικό της πάρτι στο κλειστό του ΟΑΚΑ αναγκάζοντας και τους οπαδούς της ΑΕΚ να αποδοκιμάζουν στο τέλος του αγώνα την ομάσδα του για την εικόνα που παρουσίασε. Οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετικά ποσοστά (40/67 σουτ εκ των οποίων 13/23 τρίποντα) και σχεδόν τις τριπλάσιες ασίστ (26 έναντι 10).

Ο Καλάθης ξεκίνησε το ματς με... κεκτημένη ταχύτητα από το προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όταν και έκανε ρεκόρ καριέρας με τα «πράσινα». Μαζί με τον Μπουρούση ήταν εκείνοι που οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα, ενώ την ίδια ώρα η άμυνα δεν θύμιζε ούτε στο ελάχιστο την ομάδα των τριών πρώτων αγώνων. Πίεση πάνω στη μπάλα και ασφυκτική άμυνα καθ' 'ολη τη διάρκεια του α' δεκαλέπτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ένωση σημείωσε το πρώτο της καλάθι εντός παιδιάς δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος της α' περιόδου. Σ' εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έλεγχε απόλυτα το ματς (18-3!!) και έδειχνε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και σαφώς πιο βελτιωμένο από τη μέρα του αποκλεισμού του στην EuroLeague και μετά.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να φτάνει και στο +21 για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ (34-13 στο 12') η οποία έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Τόσο στην επίθεση όπου έβγαλε πολλές και καλές συνεργασίες, όσο και στην άμυνα. Όμως, όταν συμπλήρωσε πέντε ομαδικά και έστειλε τους παίκτες στην ΑΕΚ στη γραμμή των βολών (και δη τον Μαυροκεφαλίδη) η διαφορά «κατέβηκε» προσωρινά στους 13 πόντους (34-21 στο 15'). Και πάλι. Ο εκπληκτικός Καλάθης του πρώτου ημιχρόνου όπου δεν έχασε ούτε ένα σουτ εντός παιδιάς (15 πόντοι με 4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ), με οκτώ σερί πόντους έστειλε και πάλι τον δείκτη του σκορ στο +21 (49-28 στο 19') για τον Παναθηναϊκό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση έχοντας 61% στα δίποντα (27/44), 56% στα τρίποντα (13/23), διπλάσια ριμπάουντ (41-23) και σχεδόν τριπλάσιες ασίστ (26-10)

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι ο καλύτερος του Παναθηναϊκού, έχοντας 17 πόντους με 5/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 9 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Ο Γιάννης Μπουρούσης τον συμπλήρωσε ιδανικά με 15 πόντους (5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/4 βολές) και 9 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Απαρατήρητος ο Κώστας Βασιλειάδης στα 11:10 που αγωνίστηκε με 0/1 σουτ εντός παιδιάς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 8-0 σερί του Παναθηναϊκού στο τέλος του β' ημιχρόνου και δη του Νικ Καλάθη, ο οποίος μετέτρεψε το +13 σε +21 σε διάστημα δύο λεπτών!

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε από τον τραυματισμό του πιο δυνατός και αυτό φάνηκε έχοντας 14 πόντους με 6/8 σουτ!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αιφνιδιασμός του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο, όταν ο Μάικ Τζέιμς βγήκε μόνος του με το καλάθι, αλλά προτίμησε να πετάξει τη μπάλα στο ταμπλό και να έρθει ο Κένι Γκέιμπριελ για να καρφώσει εντυπωσιακά στο καλάθι της ΑΕΚ!

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τίποτα! Η ΑΕΚ... όλο το ματς!

Τα δεκάλεπτα: 11-25, 29-49, 47-73, 67-105

Τα αποτελέσματα της σειράς:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 80-70 (1-0)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 71-70 (1-1)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 81-72 (2-1)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 67-105 (1-3)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα