Πρίντεζης: «Τελικό με Ερυθρό Αστέρα»!

Πρίντεζης: «Τελικό με Ερυθρό Αστέρα»!

Πρίντεζης: «Τελικό με Ερυθρό Αστέρα»!
Ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στη σημασία της ελληνικής παρέας του Ολυμπιακού, παραδέχτηκε ότι η Φενέρ δίκαια κατέκτησε στον τίτλο ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα στον Κώστα Σλούκα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη και ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε τον απολογισμό των Πειραιωτών στο Final 4, εξηγώντας πως πλέον οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δουλέψουν στις λεπτομέρειες που θα τους ξαναφέρουν στην κορυφή. Όταν μάλιστα δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να παίξει στο επόμενο Final 4 που θα γίνει στο Βελιγράδι, απάντησε χαριτολογώντας «Ναι, αλλά και να φτάσουμε εκεί, θα παίξουμε στον τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα».

Γιώργο τι πιστεύεις ότι πήγε στραβά;

«Προσωπικά μου αρέσει να βλέπω και το ποτήρι μισογεμάτο, το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα, σίγουρα όλοι απογοητευτήκαμε, όλοι στενοχωρηθήκαμε, θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε άλλο ένα ευρωπαϊκό αλλά καλό είναι μερικές φορές να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα έτσι όπως είναι. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι η Φενέρ ήταν καλύτερη και το άξιζε, ήταν σε πάρα πολύ καλή φόρμα και το απέδειξε και στη φάση των playoffs και στη φάση του Final 4 κερδίζοντας και τη Ρεάλ, και εμάς. Όπως κάθε μεγάλη ομάδα έτσι κι εμείς πρέπει να δούμε ποιο είναι αυτό το κλικ, ποιες είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να μας ξαναφέρουν στην κορυφή».

Ο κόσμος που σας υποστηρίζει σας χειροκρότησε και όχι μόνο, ακόμα και οι φίλαθλοι από άλλες ομάδες. Είναι αυτό μια ηθική ικανοποίηση για εσάς;
«Σίγουρα και μας τιμά αυτό όλο και καταλαβαίνει και ο κόσμος. Δεν είμαστε σαν την ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ να έχουμε την ευκαιρία να είμαστε στο Final 4 κάθε χρόνο. Εμείς για να φτάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες παλεύουμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στα playoffs. Γι' αυτό ίσως και το αποτέλεσμα μας στενοχώρησε τόσο πολύ γιατί δεν έχουμε τις ευκαιρίες που έχει η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ να συμμετέχουμε κάθε χρόνο.

Αλλά όπως και να το κάνουμε αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα γιατί όπως και να το κάνεις ένας τελικός είναι τελικός της EuroLeague, θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε άλλο ένα ευρωπαϊκό αλλά όπως και πριν αν είσαι ρεαλιστής βλέπεις ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, όπως η Ρεάλ, που έχουν ξοδέψει υπέρογκα ποσά, που έχουν καταπληκτικά ρόστερ, ίσως και καλύτερα από τα δικά μας και κάποιοι δεν έχουν καταφέρει ούτε τα μισά.

Οπότε που πρέπει να κάνουμε σαν μεγάλη ομάδα είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να ξαναφτάσουμε στην κορυφή βάσει πιθανοτήτων και να είμαστε ακόμα καλύτεροι του χρόνου».

Μετριάζει λίγο τη λύπη σας ότι στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης ένας πολύ καλός σας φίλος;
«Σίγουρα χαρήκαμε πολύ για τον Κώστα όπως σίγουρα θέλαμε πάρα πολύ να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζουμε. Στον Κώστα και σαν παιδί και σαν παίκτη αξίζουν τα καλύτερα από εκεί και πέρα όμως η στενοχώρια παραμένει η ίδια».

Πόσο σημαντική είναι η ελληνική παρέα;
«Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια καλή χημεία καλών παικτών, καλών χαρακτήρων και φίλων. Έτσι μπορείς στη διάρκεια της χρονιάς που υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα να ξέρεις να διαχειριστείς καταστάσεις. Να ξέρεις να διαχειριστείς μεγάλες νίκες - να ξέρεις να είσαι προσγειωμένος και να συνεχίζεις ακόμα καλύτερα αλλά να διαχειρίζεσαι και τα άσχημα που μπορεί να έρθουν για να μην το βάζεις κάτω, να δουλεύεις περισσότερο και να προσπαθείς για το καλύτερο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.