Ώρα... κούπας για τον Ολυμπιακό!

Gazzetta team
Ώρα... κούπας για τον Ολυμπιακό!
Οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία στην Πόλη και να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Ευρώπης για 4η φορά κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπο απέναντι στην γηπεδούχο Φενέρμπαχτσε (21:00, ΕΡΤ-2, Novasports 1) του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού, έφτασε!

Πέντε χρόνια μετά την επιστροφή του στο ευρωπαϊκό Έβερεστ, ευελπιστεί να κάνει και πάλι δική του την Πόλη με την κατάκτηση της EuroLeague για 4η φορά στην ιστορία του. Πάθος, θέληση, «δίψα», πίστη είναι μερικά από τα στοιχεία που πλημμυρίζουν στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» εν όψει του μεγάλου τελικού (21:00, ΕΡΤ-2, Novasports 1) στο «Sinan Erdem Dome» της Κωνσταντινούπολης.

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και τα υπόλοιπα παιδιά του Ολυμπιακού θέλουν να ρίξουν τη Φενέρμπαχτσε στο καναβάτσο και να «κατακτήσουν» και πάλι την Πόλη όπου είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης το 2012. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει προετοιμάσει τέλεια την ομάδα του για το μεγάλο ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι -τυπικά και ουσιαστικά- φιλοξενούμενοι...

Μία ακόμα επιπλέον πρόκληση για τους πρωταθλητές Ελλάδας! Στην αντίπερα όχθη θα υπάρχει το δέος που ονομάζεται Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο πολυνίκης προπονητής του θεσμού με 8 ευρωπαϊκά τρόπαια EuroLeague στη συλλογή του και... 80% επιτυχία στους τελικούς που έχει πάρει μέρος (8/10).

Επιπλέον διατηρεί και το αήττητο απέναντι στον Ολυμπιακό αφού έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια Final 4. Δύο σε τελικούς (1994, 1995) και μία σε ημιτελικό (2009). Βέβαια όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη (και σε... τρίτη) μοίρα όταν οι δύο ομάδες απέχουν 40 λεπτά από την κορυφή της Ευρώπης...

Ωρα... κούπας, λοιπόν. Ώρα... Ολυμπιακού!