Ρε Ολυμπιακέ συγγνώμη αλλά μας κάνεις πλάκα!Έτσι;

Ρε Ολυμπιακέ συγγνώμη αλλά μας κάνεις πλάκα!Έτσι;
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τo πως ο Ολυμπιακός «γκρέμισε» για ακόμα μια φορά την λογική κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και στέκεται στα... απίστευτα που καταφέρνει, που θυμίζουν ταινίες επιστημονική φαντασίας!

Τα κατορθώματα του Ολυμπιακού τα συναντάς μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ! Συγνώμη ρε παιδιά αλλά αυτά μόνο στο σινεμά γίνονται, εκεί που εν γνώσει μας η φαντασία ξεπερνά την πραγματικότητα!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου –γιατί δικιά του ομάδα είναι – σε κάνει να αναρωτιέσαι , τις περισσότερες φορές φωναχτά : «Γίνονται αυτά»;

Το έγραψα πριν από λίγες μέρες , το πίστευα , το ξαναγράφω! Ο Ολυμπιακός δεν πάει στην Κωνσταντινούπολη μόνο για το τρόπαιο , πάει για να γκρεμίσει την λογική, τους κανόνες , τα δεδομένα!

Πάει να αλλάξει την μπασκετική πραγματικότητα έτσι όπως επιθυμούν να την χτίσουν και κατ’ επέκταση να την επιβάλλουν οι οικονομικά ισχυροί!

Φέτος έφτιαξαν ένα πρωτάθλημα για ομάδες με ισχυρό μπάτζετ. Να καθιερώσουν το «ότι πληρώνεις , παίρνεις»! Πρωτάθλημα μαραθώνιος , κάθε τόσο δυο αναμετρήσεις την εβδομάδα!

Ακόμα και αν υπήρχε μια ομάδα-σαμποτέρ σαν τον Ολυμπιακό η οποία κατάφερνε να σπάσει τις σταθερές , λογικό και επόμενο με τα νέα δεδομένα να έφτανε στην τελική φάση κουρασμένη , εξαντλημένη , στεγνή από δυνάμεις!

Οι ερυθρόλευκοι τους χάλασαν τα σχέδια από την αρχή. Βρήκαν το κρυφό μονοπάτι για τους «παρίες» κόντρα στην τύχη τους! Κόντρα στους τραυματισμούς!

Με τον Χάκετ από την αρχή εκτός! Με τον Λοτζέσκι εκτός , με τον Γιάνγκ εντός –εκτός και επί τα αυτά , με τον Σπανούλη ταλαιπωρημένο και καταπονημένο από την υπερπροσπάθεια , με τον Μπίρτς ως λύση ανάγκης!

Για τον λόγο και μόνο ότι έφτασαν στην τελική τετράδα , τους αξίζουν συγχαρητήρια!

Οι ερυθρόλευκοι όμως σ’ αυτό το final four είχαν άλλο στο νου τους.

Να μας μάθουν πως κλίνεται η λέξη υπέρβαση! Ονομαστική: η υπέρβαση (πρόκριση στο final four). Γενική : Της υπέρβασης (πρόκριση στον τελικό) και όπως όλα δείχνουν η εκμάθηση συνεχίζεται…

Βάζεις κάτω τα νούμερα , βάζεις κάτω τα στοιχεία και λες: Ρε αδελφέ δεν βγαίνει!!!

Αν μάλιστα προσθέσεις επίσης όλα αυτά που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική πχ η βρώμικη δουλειά του Αγραβάνη, τότε καταλήγεις για να μην σου στρίψει: «πως μας κάνουν πλάκα»!

Βάλτε κάτω και μετρήστε:

-Ο Ολυμπιακός κέρδισε για τέταρτη συνεχή φορά σε τελική φάση την ΤΣΚΑ!!! Μια ομάδα 42 και βάλε εκατομμυρίων ! Τα δηλωμένα! Τα αδήλωτα άστα γιατί θα μπλέξουμε!

-Είχε 4 παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων ! Τον Σπανούλ(14) τον Πρίντεζη (14) τον Παπανικολάου (14) τον Μάντζαρη (12). Όλοι δικά μας παιδιά! Ο ελληνικός κορμός που χρόνο με τον χρόνο γίνεται και πιο ανταγωνιστικός!

-Είχε επίσης την αποκάλυψη, ακόμα ένα ελληνόπουλο, που ακούει στο όνομα Αγραβάνης με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ! Τα 3 επιθετικά!

-Η ΤΣΚΑ των πλουσίων , το αδιαφιλονίκητο φαβορί , η υπερομάδα , το φόβητρο , μετά κόπων και βασάνων μετρά μόλις τρεις παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων.

Τον εξαιρετικό για μια ακόμη φορά Τεόντοσιτς 23 , τον Ντε Κολό 16 και τον Τζάκσον 12!

-Τα θηρία, τα βουνά , τα κυπαρίσσια ο Βορόνσεβιτς και ο Κουρμπάνοφ έχουν από 2 πόντους και ο Κριάπα 3!!! Βρήκαν άμυνα απέναντι τους , όχι σκιές!

-Η ΤΣΚΑ με τα βαριά κορμιά , τα απροσπέλαστα μετρά 35 ριμπάουντ , 10 επιθετικά , 25 αμυντικά!

-Ο Ολυμπιακός που δεν έχει πεντάρι αξιόπιστο που έχει μόλις ένα τεσσάρι γιατί οι άλλοι είναι κατά συνθήκη τεσσάρια , μετρά 43(!!!) ριμπάουντ και μάλιστα 19(!!!) επιθετικά!

-Η ΤΣΚΑ του πνεύματος και της δημιουργίας έχει να επιδείξει 7 ασίστ και οι ερυθρόλευκοι 15!!!

-Ο Ολυμπιακός βρέθηκε δυο φορές στο -11. Στην δεύτερη περίοδο με τρίποντο του Τεόντοσιτς (36-25) και στα μέσα της τρίτης περιόδου (57-46) και όμως το γύρισε! Αυτό σημαίνει μέταλλο!

-Η ΤΣΚΑ βρέθηκε πίσω στο σκορ με - 3 από το τρίποντο του Γκριν( 76-79) και δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει! Να μην γράψω καλύτερα τι σημαίνει αυτό…

-Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στην τρίτη περίοδο από -11 πετυχαίνοντας συνολικά 27 πόντους , έχοντας 6 στα 9 τρίποντα. Έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -4, με την διαιτησία πιο κόντρα και από Νοτιά και τον Πρίντεζη στον πάγκο φορτωμένο με 4 φάουλ!

-Ούτε μια φορά ο κόουτς Σφαιρόπουλος δεν διαμαρτυρήθηκε για την εχθρική διαιτησία προφανώς για να μην αποπροσανατολίσει τους παίκτες του για να μην αποσπάσει την προσοχή τους! Λίγα μέτρα πιο εκεί ο κόουτς Ιτούδης έστηνε παράσταση!

-Μπήκαν στην τελευταία περίοδο χωρίς τον Πρίντεζη και κόντεψαν να βγουν χωρίς αυτόν αλλά και με τον Παπανικολάου με 3 φάουλ!

-Όταν ακόμα το σκορ βρισκόταν κολλημένο στο 64-60 έχασαν τρία επανωτά τρίποντα!

Ο,τι χειρότερο για την ψυχολογία μιας ομάδας στην αρχή της πιο κρίσιμης περιόδου!

-Και σαν να μην έφτανε αυτό, δέχθηκε ο Σπανούλης την τάπα του αγώνα από τον Χίγκινς! Άλλη δοκιμασία νεύρων και ψυχραιμίας!

-Στα επόμενα λεπτά –φωτιά ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ απάντησε με δυο ντραιβ, φέρνοντας και τις δυο φορές το ματς στα ίσια!( 69-69 και 71-71). Ναι με ντραιβ!

Στο τέλος του παιχνιδιού εκεί που τα πόδια βαραίνουν, η κούραση στενεύει τα πνευμόνια, πέτυχε δυο φορές την ισοφάριση με ντραιβ ανάμεσα στις κορυφογραμμές των Άλπεων! Σ’ αυτή την ηλικία , μετά από μια χρονιά για μαραθωνοδρόμους!

Όμοια τους είχαμε να δούμε από την εποχή του Γκάλη. Γιατί μόνο μ’ αυτόν μπορεί να συγκριθεί!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με τον ηγέτη του Σπανούλη στα 35!

Η ΤΣΚΑ έχασε με τους ηγέτες της να μην έχουν ακόμα πατήσει τα πρώτα –άντα της ζωής τους!

Και όσο παίζει θα τους κερδίζει. Εκτός αν φύγουν στην Αμερική για να γλυτώσουν!

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα. Είναι εξαίρεση! Είναι αίρεση! Διαβάστε ξανά τις επιδόσεις , τα κατορθώματα! Διαβάστε σε πόσους τομείς μειονεκτούσε πριν το παιχνίδι , σε πόσους κατά την διάρκεια του παιχνιδιού!

Διαβάστε τα και ανάποδα , από το τέλος προς την αρχή , πάλι σωστά θα βγούνε!

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα ικανή να σου πάρει το Κύπελλο την ώρα που πανηγυρίζεις!

Ακόμα κι’ αυτό να δω δεν θα με εκπλήξει!

Είναι η ομάδα για την οποία λες: ‘Έχω δει τα πάντα, αλλά δεν τα έχω δει ακόμα όλα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!