Do your magic...

Do your magic...

Do your magic...
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει από την Κωνσταντινούπολη για το ταξίδι με τους Πειραιώτες και για όσα του είπαν τα μάτια των παικτών του Ολυμπιακού.

Η πρόκριση με την Εφές έμοιαζε στο δικό μου μυαλό ως εκπλήρωση στόχου για τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν του Ολυμπιακού. Σκόπευα να ταξιδέψω χαλαρός και χωρίς ιδιαίτερο άγχος και το κατάφερα μέχρι λίγες ώρες πριν μπω στο αεροπλάνο.

Ακόμη και το άνοιγμα της βαλίτσας έμοιαζε διαφορετικό. Θυμήθηκα την ευχή μίας φίλης μου «do your magic». Πλάκα πλάκα όλο αυτό που έκανε ΚΑΙ φέτος ο Ολυμπιακός κρύβει έντονη δόση μαγείας.

Άγχος υπάρχει λοιπόν και πίεση υπάρχει και όποιος ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό, δεν ξέρει τι του γίνεται. Αυτό που δεν υπάρχει σίγουρα είναι η καταστροφολογία σε ενδεχόμενο ήττας. Ο Ολυμπιακός δε θα καταστραφεί αν χάσει. Οι άλλες τρεις θα καταστραφούν και ειδικά Ρώσοι και Τούρκοι.

Το καλό του να ταξιδεύεις με την ομάδα είναι ότι βλέπεις πρόσωπα, κινήσεις, ματιές. Ματιές αυτό. Τα μάτια δε μπορούν να σε ξεγελάσουν…

Οι παίκτες λοιπόν του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν «τόσο, όσο». Αγχωμένοι όσο έπρεπε, σοβαροί όσο έπρεπε, χαλαροί όσο έπρεπε, με τα αστεία τους με τις μουσικές τους, με τις συζητήσεις τους.

Τόσο, όσο χρειάζεται λοιπόν με κορυφαίο παράδειγμα τους Σπανούλη και Πρίντεζη. Η ηρεμία τους, η συγκέντρωσή τους μοιάζει σαν ιός που μεταδίδεται με το άγγιγμα. «Fallen» νομίζω έλεγαν την ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ουάσιγκτον. Σε αυτή την ταινία ο διάβολος έμπαινε στο σώμα των ανθρώπων με ένα απλό άγγιγμα.

(Μόλις ανακάλυψα πως ο Ερντογάν έκοψε και τη Wikipedia. Ναι μπήκα να επιβεβαιώσω το όνομα της ταινίας)

Στον Ολυμπιακό δε χρειάζονται καν το άγγιγμα λοιπόν. Θαρρείς και τα μάτια έχουν τη δική τους γλώσσα συνεννόησης.

Πάνω από όλα όμως διέκρινες την ταπεινότητα και το βαθμό συγκέντρωσης με τον οποίο ήρθαν σε ένα ακόμη Final 4.

Πλάκα πλάκα στον βασικό κορμό της ομάδας υπάρχουν παίκτες με 3 και 4 τουλάχιστον Final 4 στην πλάτη τους. Ξέρουν τι θα συναντήσουν. Ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν. Πάνω από όλα ξέρουν όμως τι πρέπει να κάνουν.

Και να είστε σίγουροι πως θα το κάνουν. Μπορεί να μην είναι αρκετό. Μπορεί ο αντίπαλος να είναι καλύτερος στο παρκέ. Δύο ομάδες παίζουν, όχι μία. Σίγουρα όμως ξέρουν τι χρειάζεται…

Απλά χρειάζεται και λίγη μαγεία.

Do your magic λοιπόν Ολυμπιακέ…

ΥΓ: Τα αγωνιστικά θέματα του ημιτελικού θα αναλυθούν αύριο μετά την προπόνηση της ομάδας.

ΥΓ 2: Ωραία η ιδέα των Πρωταθλητών Ελλάδας με το hashtag #weareolympiacos. Ας το κοτσάρουμε δίπλα όπου μπορούμε.

ΥΓ 3: Ωραία θα ‘ναι.

ΥΓ 4: Και instagram: melayesss

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.