30 χρόνια Final 4: Η εποχή της... αθωότητας (gTV)

Gazzetta team
30 χρόνια Final 4: Η εποχή της... αθωότητας (gTV)
Ιωαννίδης, Σούμποτιτς, Φιλίππου, Τάμπακ, Τζόρτζεβιτς, Μπάρλοου, Βιγιακάμπα και Αρλάουκας μιλούν στην κάμερα του gTV για τα Final 4 της ζωής τους!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (21+).

Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στα 29 Final 4 της EuroLeague που προηγήθηκαν αυτού της Κωνσταντινούπολης, αναφερόμενοι αποκλειστικά και μόνο στα αθλητικά επιτεύγματα των πρωταγωνιστών τους. Στους αμέτρητους πόντους που σημείωσαν στην καριέρα τους. Στα ατομικά ρεκόρ και τις επιτυχίες τους. Να τους κλείναμε το μάτι, δείχνοντας ότι το αρχείο μας είναι γεμάτο από αυτούς. Ε, και;

Στιγμές ζωής δεν είναι όλες όσες έχουμε ζήσει αλλά όσες θα θυμόμαστε στο μέλλον και το gazzetta.gr κάνει rewind από τη Γάνδη ως το Βερολίνο, δίνοντας τον λόγο στους παίκτες και τους προπονητές που βίωσαν την κορυφαία στιγμή στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και, εν συνεχεία, την EuroLeague!

Αρχή, λοιπόν, με τις διοργανώσεις πριν από το πρώτο ελληνικό ευρωπαϊκό. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Λευτέρης Σούμποτις και ο Νίκος Φιλίππου θυμούνται στο gTV τις προσπάθειες του Άρη στη Γάνδη (1988), το Μόναχο (1989) και τη Σαραγόσα (1990) ενώ ο Γιαν Τάμπακ εξιστορεί το απίθανο three-peat της Γιουγκοπλάστικα - Ποπ '84 στο Παρίσι (1991)!

Συνέχεια με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το τρίποντο της ζωής του στην Κωνσταντινούπολη (1992) και τον Κεν Μπάρλοου, ο οποίος σχολιάζει τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ (1993). Ο Τζόρντι Βιγιακάμπα αναπολεί τον θρίαμβο της Μπανταλόνα στο Τελ Αβίβ (1994) ενώ το α' μέρος του αφιερώματος κλείνει με τον Τζο Αρλάουκας και την υπερηχητική Ρεάλ στη διοργάνωση της Σαραγόσα (1995).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: Αντώνης Καλκαβούρας, Γιώργος Κούβαρης, Γιάννης Σταυρουλάκης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΜΟΝΤΑΖ: Βασίλης Τσίγκας

1988 Γάνδη / Γιάννης Ιωαννίδης

«Σκεφτείτε τον Άρη να είχε τον ΜακΑντού»!

1989 Μόναχο / Λευτέρης Σούμποτιτς

«Με τον Φάνη θα το είχαμε πάρει και τις δυο χρονιές»

1990 Σαραγόσα / Νίκος Φιλίππου

«Το άστρο ήταν για την Γιουγκοπλάστικα»

1991 Παρίσι / Γιαν Τάμπακ

«Η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του Κούκοτς»

1992 Κωνσταντινούπολη / Σάσα Τζόρτζεβιτς

«Σημάδεψε τις καριέρες μας»!

1993 Αθήνα / Κεν Μπάρλοου

«Αν κερδίζαμε, θα είχα αποσυρθεί στον ΠΑΟΚ»!

1994 Τελ Αβίβ / Τζόρντι Βιγιακάμπα

«Μας έδωσε κίνητρο ο... Ιωαννίδης»

1995 Σαραγόσα / Τζο Αρλάουκας

«Το 99% θα πει για μένα και τον Σαμπόνις»