ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 71-70

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 71-70

bet365

Η ΑΕΚ επέστρεψε για... τα καλά στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ σημειώνοντας τη μεγάλη νίκη που ήθελε, αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού με 71-70 φέρνοντας τη σειρά των ημιτελικών στα ίσια (1-1)!

Η μεγάλη νίκη που ήθελαν, ζητούσαν και λαχταρούσαν στην ΑΕΚ είναι γεγονός! Η Ένωση κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 71-70 ύστερα από ένα δραματικό ματς, να φέρει τη σειρά των ημιτελικών στα ίσια (1-1) και να «σπάσει» και μια κατάρα εννέα χρόνων! Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούσαν 13 σερί ήττες στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αφού η τελευταία τους νίκη είχε σημειωθεί στο μακρινό 2008!

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έδειξε περίσσιο πάθος και θέληση για τη νίκη, ακόμα και τις στιγμές που οι «πράσινοι» έμοιαζαν να έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια του αφού προηγήθηκαν με 12 πόντους διαφορά (41-29 στο 16') και με επτά πόντους (57-50) λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Μάλιστα κατάφερε να γυρίσει τούμπα όλο το ματς και να προηγηθεί με 70-64 στο 37'! Από εκείνο το σημείο και μετά οι «πράσινοι» απάντησαν, ισοφάρισαν σε 70-70 αλλά το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από 1/2 βολές του Μαυροειδή! Στο τέλος ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Κέι Σι Ρίβερς αστόχησε σε δύο σουτ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Το 11-0 της ΑΕΚ ήταν εκείνο που έδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι αφού μετέτρεψε το -11 (33-44) σε... ισοπαλία (44-44) στο 24'! Στο πρώτο τετράλεπτο του β' μέρους ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει σκορ και αυτό χάρη στην πολύ καλή άμυνα της ΑΕΚ, αφού οι παίκτες του Μανωλόπουλου έβγαλαν τρομερή ενέργεια, είχαν βοήθειες και δεν έδιναν τους χώρους στους -τυπικά- φιλοξενούμενους. Ακόμα και έτσι, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να προηγηθεί εκ νέου με 57-50 στο 29' αλλά δύο σερί τρίποντα του Μπραντ Νιούλεϊ μείωσαν τη διαφορά στον πόντο (56-57) με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η είσοδος του Ελόνου, ο οποίος «έδεσε» την άμυνα της ομάδας του και δεν έδωσε το δικαίωμα στους Γκιστ και Σίνγκλετον να απειλήσουν με την ίδια ευκολία όπως στο πρώτο μισό του αγώνα.

Όπως και στο πρώτο ματς της σειράς, έτσι και τώρα, ο Παναθηναϊκός πέρασε πολλές φορές τη μπάλα μέσα στο καλάθι, περιορίζοντας αισθητά τις προσπάθειες έξω από τα 6.75 μέτρα. Τόσο το δίδυμο Καλάθη-Μπουρούση, όσο και το δίδυμο Καλάθη-Γκιστ ήταν αρκετά λειτουργικά στις συνεργασίες των «πρασίνων» με αποτέλεσμα το ποσοστό στα δίποντα να είναι αρκετά υψηλό (10/15) τη στιγμή που άρχισαν να ανοίγουν την ψαλίδα του σκορ (19-28 στο 12'). Την ίδια ώρα η ΑΕΚ προσπαθούσε να απειλήσει από την περιφέρεια, αλλά με 1/11 τρίποντα ήταν αδύνατον μέχρι εκείνο το σημείο να μείνει κοντά στο σκορ.

Με κάποιες προσωπικές ενέργειες των Μαυροειδή (8π. στο α' ημίχρονο) και Σάκοτα (6π. στο α' ημίχρονο) η «Ένωση» δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό Superfoods να... απομακρυνθεί περισσότερο αν και η διαφορά έφτασε και τους 12 πόντους (29-41 στο 16'). Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η άνοδος των «πρασίνων» από την περιφέρεια, αν και την ίδια ώρα η ΑΕΚ έβρισκε σκορ (12/19) δίποντα μέσα από τη ρακέτα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήταν εμφανέστατη η δίψα των παικτών της ΑΕΚ για τη νίκη. Η Ένωση την ήθελε περισσότερο, ήταν καλά διαβασμένη στον τρόπο αναχαίτισης των «πρασίνων» ενώ υπέπεσε σε μόλις 6 λάθη (!!) έχοντας και 55% στα σουτ δύο πόντων.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν εκείνος που «καθάρισε» για λογαριασμό της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά με το τρίποντο με το οποίο «έστειλε» τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (68-64) δίνοντας το μομέντουμ στην ομάδα του. Ο Δημήτρης Μαυροειδής (12π., 4/5 σουτ) «καθάρισε» στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τη νικητήρια βολή! Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ωστόσο ήταν ο MVP του αγώνα, τόσο για τη σταθερή αξία που αποτελούσε στην επίθεση (14π., 6ριμπ., 4ασ.) όσο και για τη σιγουριά που ενέπνεε.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν ωσεί παρών στο ματς και εκείνος που επωμίστηκε τα δύο τελευταία σουτ του Παναθηναϊκού για τη νίκη. Σε κακό βράδυ επιθετικά και ο Νικ Καλάθης με 1/7 σουτ!

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το διάστημα όπου η Ένωση δυνάμωσε την άμυνά της στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα σερί 7-0 και να μετατρέψει το -1 (63-64) σε +6 (70-64).

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Τα 2/2 τρίποντα του Μπραντ Νιούλεϊ στο τέλος του γ' δεκαλέπτου με τα οποία μετέτρεψαν το -7 (57-50) σε -1 (57-56) σε διάστημα ενός λεπτού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή συνεργασία του Νικ Καλάθη με τον Τζέιμς Γκιστ λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι δύο παίκτες έπαιξαν άψογα το pick n roll με τον αρχηγό του Παναθηναϊκό να «υψώνει» τη μπάλα και τον Αμερικανό φόργουορντ να καρφώνει με alley oop και να κερδίζει και το φάουλ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Αμφότερες οι ομάδες τα τρίπομτα. Ο Παναθηναϊκός το 23% (4/17) και η ΑΕΚ το 20% (6/29)

Το πρόγραμμα της σειράς:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 80-70

ΑΕΚ-Παναθηναίκός 71-70

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (18/05)

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 37-44, 56-57, 71-70

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα