Ολυμπιακός - Άρης 84-54 (pics & vid)

gazzetta default image fallback
Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον Άρη στο Game 1 της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος, επικράτησε με 84-54 κι έπαιξε... αγριεμένο μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά με τον Άρη αφού επικράτησε με 84-54. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας υπό το βλέμμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο απέδωσαν καλό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και με «όπλο» του σε ένα ακόμη παιχνίδι την καταπληκτική τους άμυνα δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Στην επίθεση ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής τελειώνοντας το παιχνίδι με 17 πόντους.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ο Άρης ξεκίνησε αρκετά καλά την αναμέτρηση και έχοντας περιορίσει τα λάθη (μόλις ένα) μαζί με την επιθετική δεινότητα του Ουίλ Κάμινγκς προηγήθηκε με 11-13 (6’). Η είσοδος του Πάτρικ Γιανγκ και η βελτίωση της άμυνας των γηπεδούχων, άλλαξε όμως την κατάσταση και με σερί 8-0 το σκορ έγινε 19-13 (9’). Ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου «πάγωσε» όλους στο ΣΕΦ, ωστόσο μετά τη διακοπή στην οποία του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ σοβαρός. Με καλάθια των Κώστα Παπανικολάου και Κεμ Μπιρτς, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +10 (29-19, 14’). Ο «Παπ» βρισκόταν σε άλλον πλανήτη και με συνεχόμενα καλάθια εκτός ότι έδωσε παλμό στο ΣΕΦ, έβαλε και την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 39-27 (17’).

Πολύ νωρίς στην τρίτη περίοδο ο Βασίλης Καββαδάς φορτώθηκε με 4 φάουλ στερώντας από τον Δημήτρη Πρίφτη μεγάλο μέρος της όποιας επιθετικής του δύναμης. Ο Ολυμπιακός δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο με τη διαφορά να φτάνει χάρη κυρίως στον Βασίλη Σπανούλη στους 19 πόντους (52-33, 25’). Ο Άρης δε μπορούσε να βρει την παραμικρή λύση στην επίθεσή του (4π. σε 7 λεπτά) ενώ στην άλλη πλευρά οι αιφνιδιασμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον (58-35, 27’).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επεδείκνυαν απόλυτη σοβαρότητα στα καθήκοντα τους στο παρκέ αρά τη διαφορά η οποία είχε ξεφύγει πάνω από τους 20 πόντους (62-35, 29’). Οι πολλές αλλαγές για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους δεν επηρέασαν το ρυθμό των «ερυθρόλευκων» κι έτσι η διαφορά έπιασε τη μέγιστη τιμή της στους 35 πόντους με το τρίποντο του Έρικ Γκριν (82-47, 37’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια κι επιβεβαιώθηκε στο παρκέ χάρη στη σοβαρότητα του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά οι Πειραιώτες ξεχώρισαν στα δίποντα (64%-32%), στα ριμπάουντ (43-32) και στις ασίστ (24-13).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κώστας Παπανικολάου σε 20:51 είχε 17 πόντους (5/5δ., 1/3τρ., 4/4β.), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε κι ο Πάτρικ Γιανγκ με 11 πόντους (4/7δ., 3/3β.), 6 ριμπάουντ και 3 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τάντια Ντραγκίσεβιτς έμεινε άποντος με 0/3 σουτ στα 16’ που αγωνίστηκε και είχε μόλις μία ασίστ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Στο πεντάλεπτο μετά τον τραυματισμό του Παπαπέτρου, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον Άρη και ανέβασε τη διαφορά σε επίπεδο που δε μπορούσε να ακολουθήσει ο Άρης.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε καταπληκτική άμυνα ενώ στην επίθεση με απόλυτη σοβαρότητα λειτούρησε εντυπωσιακά σε ένα ακόμη ματς με 11 πόντους, 5 ασίστ και 3 λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Πάτρικ Γιανγκ μπήκε φουριόζος στο παρκέ και πολύ νωρίς παρέσυρε τον Τζάκσον καρφώνοντας παρά την άμυνά του ενώ πήρε και το φάουλ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τον τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Άρης το άθλιο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο δεν έκανε τίποτα.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-31, 64-38, 84-54

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0

Ολυμπιακός – Άρης 84-54
Άρης-Ολυμπιακός (13/05)
Ολυμπιακός-Άρης (δεν έχει οριστεί)
Άρης – Ολυμπιακός (δεν έχει οριστεί, αν χρειαστεί)
Ολυμπιακός – Άρης (δεν έχει οριστεί, αν χρειαστεί)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα