Ανανεωμένο το Champions League από την νέα σεζόν!

Ανανεωμένο το Champions League από την νέα σεζόν!

bet365

Με σκοπό να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό, η FIBA ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα γίνουν στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Η νεοσύστατη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Basketball Champions League, συστήθηκε τη φετινή σεζόν στους μπασκετόφιλους, με τις απόψεις να είναι αμφιλεγόμενες.

Η FIBA αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές, ώστε να γίνει το «προϊόν» της πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό, τις οποίες και ανακοίνωσε επίσημα σήμερα (08/05).

Η πρεμιέρα, λοιπόν, θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, όπου θα γίνει το τζάμπολ στον 1ο προκριματικό γύρο, και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει στις 10/10 και θα ολοκληρωθεί στις 07/02/2018, δηλαδή θα υπάρχουν 14 αγωνιστικές. Ενδιάμεσα θα υπάρξει διακοπή δύο εβδομάδων στα τέλη Νοεμβρίου, λόγω των προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής, στους ομίλους θα πάρουν μέρος 32 ομάδες - αντί για 40 που ήταν φέτος. Οι 24 ομάδες θα προκριθούν απευθείας, ενώ οι 8 από προκριματικά, και θα τοποθετηθούν 8 ομάδες σε 4 ομίλους.

Οι πρώτες τέσσερις θα περάσουν στην φάση των «16», ενώ όσες τερματίσουν στην 5η και 6η θέση θα... μεταφερθούν στο FIBA Europe Cup. Τόσο η φάση των «16», όσο και τα προημιτελικά, θα περιλαμβάνουν διπλούς νοκ-άουτ αγώνες, από όπου θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση.

Το Final 4 θα διεξαχθεί το τριήμερο 04-06/05/18 και ο νικητής θα γίνει... πλουσιότερος κατά 1.000.000, από 500.000 που ήταν φέτος το χρηματικό έπαθλο.

Ακόμη, η διοργανώτρια αρχή έθεσε όρο να υπάρχουν 5 γηγενείς παίκτες στις 12άδες των ομάδων, οι οποίοι θα μειωθούν σε 4, αν υπάρχουν από 10 και κάτω στις αποστολές. Όπου γηγενείς, όσοι έχουν αγωνιστεί σε ομάδα της χώρας τους για τουλάχιστον τρία χρόνια, σε ηλικία 12-20 ετών.

Επίσης, η FIBA εγγυήθηκε για την άρτια τηλεοπτική κάλυψη των αναμετρήσεων και το κόστος της πληρωμής των ταξιδιών, της διαμονής αλλά και της αμοιβής των διαιτητών των αναμετρήσεων.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα