«Έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε τυχαίοι!»

«Έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε τυχαίοι!»
Ο Γιώργος Πρίντεζης αποκαλύπτει στο gazzetta.gr το μυστικό που έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι στο Final 4 της Euroleague και βάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας στο εφετινό εγχείρημα, τονίζοντας ότι καμία ομάδα δεν θα πάει στην Πόλη για τουρισμό!

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Σεβίλλη – Σοσιεδάδ, αν ο Γιόβετιτς σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Είναι, με διαφορά, ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας και παρ' ότι δεν ήταν παρών και στις έξι τελευταίες προκρίσεις του Ολυμπιακού σε Final 4 (έλειψε μόνο από το Παρίσι, το 2010, γιατί τότε ήταν παίκτης της Μάλαγα), θεωρείται ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της εκπληκτικής ευρωπαϊκής πορείας των «ερυθρολεύκων» τα τελευταία 8 χρόνια! Το πασίγνωστο, πλέον, «πεταχτάρι» του, στην εκπνοή του τελικού της Κωνσταντινούπολης (2012), σφράγισε την μεγαλύτερη ανατροπή (από το -19) στην ιστορία των τελικών της Euroleague, «έριξε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο... καναβάτσο κι «έκλεψε» την καρδιά των απανταχού φίλων των Πειραιωτών.

Ο λόγος, μα φυσικά για τον Γιώργο Πρίντεζη που έχοντας συμπληρώσει 12 χρόνια στο λιμάνι και κατακτήσει 5 τίτλους (2 ευρωπαϊκά τρόπαια και 3 πρωταθλήματα), με την ερυθρόλευκη φανέλα, θα δώσει το παρών για 5η φορά στην καριέρα του στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, που έπαιξε με διάστρεμμα στα τρία τελευταία ματς της σειράς με την Εφές Αναντολού, ήταν συγκριτικά ο πιο σταθερός παίκτης και ο 1ος σκόρερ (13,0π. & 5,0ρ. με 51,7% διπ. & 40,4% τριπ.) των πρωταθλητών στον εφετινό «μαραθώνιο» της κανονικής περιόδου και η ευόδωση της συνολικής προσπάθειας, ήταν κατά την άποψή του, προϊόν της σταθερότητας που επέδειξε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, για σχεδόν 6,5 μήνες.

«Το συναίσθημα είναι πάρα πολύ όμορφο και ουσιαστικά είναι η ανταμοιβή των κόπων μας στη διάρκεια μίας ολόκληρης χρονιάς! Ήταν πολύ δύσκολη η Euroleague φέτος, απαιτούσε μεγάλη συνέπεια και διάρκεια κι επιμονή, σωστή διαχείριση μετά από ήττες αλλά και μετά από νίκες... Καταφέραμε να είμαστε, σε βάθος χρόνου, μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους!», είπε αρχικά στο gazzetta.gr ο 32χρονος διεθνής πάουερ-φόργουορντ, λίγη ώρα μετά το δραματικό 5ο παιχνίδι της σειράς με την τουρκική ομάδα που βρήκε τους «ερυθρόλευκους» νικητές με 87-78.

Τον ρωτάμε το αυτονόητο... Πως ο Ολυμπιακός καταφέρνει να καταρρίπτει τόσο συχνά το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης (ό,τι πληρώσεις... παίρνεις) που κυριαρχεί στον επαγγελματικό αθλητισμό και έχει εισχωρήσει για τα καλά στην «ελίτ» της μπασκετικής Ευρώπης.

«Κανείς δεν πάει σε Final 4 για να μην το πάρει!»

«Κακά τα ψέματα, τώρα που φτάσαμε ένα ματς μακριά από τον τελικό, θέλουμε να ξαναπάρουμε την κούπα, ωστόσο, η διαφορά μας σε σχέση με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα δώσουν το παρών στην Κωνσταντινούπολη, είναι ότι εμείς, δεν κοιτάγαμε ποτέ την μεγάλη εικόνα και τον τελικό στόχο. Από την αρχή είχαμε θέσει μικρούς στόχους, δηλαδή την οκτάδα και την πρόκριση, την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας και μετά τα playoffs και το εισιτήριο για το Final 4. Από τη στιγμή που πλέον είμαστε μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, δεν θα πάμε στην Πόλη για τουρισμό, ούτε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Καμία ομάδα δεν συμμετέχει χωρίς να ονειρεύεται τον τίτλο! Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό!», υπερθεμάτισε ο «Πριντ», ο οποίος αξιοποίησε το διήμερο ρεπό που ήρθε ως δώρο μετά την πρόκριση στο Final 4, σε μία μίνι-κρουαζιέρα στην Κύθνο και τη Σύρο. Παρέα με τα φιλαράκια του, τον Κώστα Παπανικολάου και τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

«Βοηθάει πολύ ότι είμαστε όλοι φίλοι!»

«Νομίζω ότι το βασικό χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους αντιπάλους μας, είναι η "χημεία" που έχει ο βασικός κορμός της ομάδας. Με τους περισσότερους Έλληνες αλλά και κάποιους ξένους, παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί, γνωριζόμαστε καλά και είμαστε φίλοι, ενώ έχουμε ανεβάσει στα ύψη το επίπεδο της συνεργασίας και τη συνεννόησης, όχι μόνο μέσα στο παρκέ αλλά και έξω από το γήπεδο, στα καλά και στα άσχημα. Είναι σημαντικό ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που μπορούν να βγουν μπροστά ανά πάσα στιγμή αλλά και ότι οι περισσότεροι ξένοι που προστίθενται στο μίγμα, δένονται γρήγορα μαζί μας, μαθαίνουν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στους ρόλους τους και καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν για να αποτελούν μέρος μίας πετυχημένης ομάδας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά αλλά και τον παράγοντα τύχη που πάντα παίζει ρόλο, σε βάθος χρόνου, αυτό που έχουμε αποδείξει δεν είναι τυχαίο.», υπογράμμισε ο Γιώργος Πρίντεζης, με την κούραση από την υπερπροσπάθεια του 5ου αγώνα, να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του...

«Δεν ήταν η πιο δύσκολη πρόκριση!»

Η Εφές Αναντολού, άλλωστε, αποδείχτηκε άκρως ανταγωνιστική, ανέτρεψε μία φορά το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού και σε γενικές γραμμές δημιούργησε στους Πειραιώτες περισσότερα προβλήματα, απ' ό,τι περίμενε η φίλαθλη κοινή γνώμη. «Η διαδικασία των playoffs διαφέρει πολύ από τους αγώνες της κανονικής περιόδου. Αυτά τα παιχνίδια έχουν μέσα πολλή τακτική, διαφορετική πίεση, μεγάλες προπονητικές παρεμβάσεις, αυξημένο άγχος, περισσότερες επαφές και μπόλικο ξύλο, οπότε δεν μπορώ να πω ότι αυτή η σειρά ήταν η δυσκολότερη. Έχουμε δώσει κι άλλες τέτοιες δύσκολες σειρές αγώνων, όπως με την Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια και με την Εφές ξανά, πριν 5 χρόνια, οπότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια.», κατέληξε ο έμπειρος άσος της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έχει μπροστά του ένα από τα πιο σημαντικά καλοκαίρια της ζωής του, καθώς μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να γίνει για πρώτη φορά πατέρας και αρκετά νωρίτερα, θα έχει υπογράψει το πιο ακριβό συμβόλαιο της καριέρας του.