Μέγα Σπανούλη και θαυμαστά τα έργα σου!

Μέγα Σπανούλη και θαυμαστά τα έργα σου!

Μέγα Σπανούλη και θαυμαστά τα έργα σου!
Ο Μιχάλης Λεάνης εντυπωσιασμένος από τον Βασίλη Σπανούλη του βγάζει το καπέλο και τονίζει ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα είναι ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων στο Final Four.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Αγιαξ - Λυών, αν ο Βαλμπουενά σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Διαβάζεις τις επιδόσεις του και λες δεν μπορεί κάποιο λάθος έχει γίνει, αυτά τα νούμερα ταιριάζουν γάντι μόνο σε ήρωα σειράς κόμικς! Νούμερα κόντρα στην φύση, κόντρα στην λογική! Κανένας άλλος στην ηλικία του δεν τα αγγίζει! Οι περισσότεροι έχουν κλατάρει, έχουν παραιτηθεί από την ιδέα!

Να τα έκανε ο Σούπερμαν, ο Σπαϊντερμαν, ο Φλάς Γκόρντον, οι Θάντερκατς , να πείς: Άντε πάει καλά! Έτσι και αλλιώς η φαντασία γεννά υπερβολές και οι υπερβολές δίνουν ζωή και ύπαρξη σε κάθε πρωταγωνιστή της εικοναφήγησης! Αλλά στην προκειμένη περίπτωση κυρίες και κύριοι δεν έχουμε να κάνουμε με χάρτινο ήρωα με χάρτινη καρικατούρα, αλλά με παίκτη, με αθλητή ζωντανό ολοζώντανο , σε ηλικία μάλιστα , μπασκετικά προχωρημένη!

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει σ’ αυτή την σειρά αγώνων ο Βασίλης Σπανούλης; Συγνώμη δεν ρωτώ εσάς!!! Εξάλλου μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να απαντήσει , αφού ο ίδιος βάζει στοιχήματα με τον εαυτό του , τα κερδίζει και προχωρά στην επόμενη πίστα αυξάνοντας του συντελεστές δυσκολίας!

Η περίπτωση του μου φέρνει στο μυαλό αυτή των μεγάλων σκακιστών οι οποίοι έχοντας ξεπαστρέψει κάθε αντίπαλο, στήνουν απέναντι τους ένα κομπιούτερ, το προγραμματίζουν, για να ανταγωνιστούν πλέον τον ίδιο τους τον εαυτό! Μέσα σε διάστημα 14 ημερών σε παιχνίδια φωτιά ο Σπανούλης έχει πετύχει 85 πόντους , έχει κάνει νέο ρεκόρ τριπόντων σε φάση play offs ξεπερνώντας τον Ναβάρο, σημειώνοντας 17 τρίποντα στην σειρά! Α΄ και επειδή υπάρχουν και συμπαίκτες στο γήπεδο , για να μην ξεχνιόμαστε , έχει μοιράσει και 30 ασίστ!

Όλα αυτά απέναντι σε μια από τις πιο αθλητικές ομάδες της διοργάνωσης. Με τον Μπαλμπάι να τον κυνηγά σαν το ηλεκτρόδιο σε όλα τα παιχνίδια της σειράς , από την αρχή μέχρι το τέλος , ώσπου «έσκασε» ο Μπαλμπάι με αποτέλεσμα στην χθεσινή αναμέτρηση να αγωνιστεί για μόλις 3 και κάτι λεπτά. Με όλη την αντίπαλη ομάδα προσαρμοσμένη επάνω του. Με διπλές και τριπλές άμυνες να τον περιμένουν σε κάθε του βήμα!

Δεν υπάρχει παιχνίδι της σειράς που να μην έχουν πέσει επάνω του όλα τα βαριά κορμιά σε όλες τις φάσεις, σε όλα τα σκριν, σε όλα τα μαρκαρίσματα. Να του χτυπούν τα χέρια σε κάθε επαφή οι διαιτητές να μην του χαρίζονται στο ελάχιστο κι αυτός να ζητά συνέχεια την μπάλα!

Αυτός , ο πιο χορτάτος. Αυτός που έχει κατακτήσει τα πάντα, έβγαλε τέτοια πείνα στο γήπεδο που δεν άφησε κανένα περιθώριο σε συμπαίκτες και αντιπάλους να του στερήσουν άλλη μια επιτυχία.

«Αποκλείεται φέτος με διπλές αναμετρήσεις μέσα στην εβδομάδα να τα καταφέρει» προέβλεπαν οι ειδικοί. «Τουλάχιστον να μοιράζει καμιά ασίστ, να δίνει την δυνατότητα στους υπόλοιπους να σκοράρουν» συμπλήρωναν!

Πάρτε τώρα τα νούμερα , κάντε τα κορνίζα να τα βλέπετε και την επόμενη φορά φροντίστε πρώτα να μιλά ο παίκτης και μετά να βγάζετε συμπεράσματα! Αυτό λέγεται σεβασμός!

Ασύλληπτα νούμερα για μια χρονιά γεμάτη ταλαιπωρία, τραυματισμούς , υποτροπές , θεραπεία εντατική σχεδόν μετά από κάθε αναμέτρηση! Κι όμως είναι ακόμα εδώ! Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών! Ηγέτης, προσωπικότητα, εργάτης. Τρία σε ένα! Μια…συσκευασία που όλες οι ομάδες θα κινούσαν γη και ουρανό για να την αποκτήσουν! Μια πολυτέλεια για το μπάσκετ του σήμερα!

Ναι προσέφεραν και οι άλλοι, κανείς λογικός δεν αντιλέγει. Στο χθεσινό παιχνίδι το κρίσιμο καλάθι ανήκει στον Γκρίν. Κάνει με τρίποντη βόμβα το 76-67 και δίνει στην ομάδα του ηρεμία , ανάσες και αέρα πρόκρισης! Αν δεν έμπαινε αυτό το σουτ ενδεχομένως το παιχνίδι να έπαιρνε άσχημη τροπή για τον Ολυμπιακό!

Στον Παπανικολάου ανήκει το κλέψιμο της…χρονιάς στο 76-72 , όταν όλη η ομάδα ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί! Ο Παπανικολάου απενεργοποιεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για το καλάθι του Ολυμπιακού. Παίζει άμυνα για επίδειξη , για σεμινάριο σε όλη την τρίτη περίοδο πάνω στον Οσμάν και τον στέλνε άποντο και απελπισμένο στον πάγκο!

Ο Πρίντεζης στο δεύτερο μισό θα πετύχει 10 χρυσαφένιους πόντους , θα παίξει ξύλο με όλους τους αντιπάλους , θα πετύχει το τρίποντο ταφόπλακα για την ομάδα του Περάσοβιτς, θα στείλει την διαφορά στους 9 πόντους και την αναμέτρηση στο αρχείο!

Κομμάτια από την ψυχή τους έχουν καταθέσει όλοι τους. Ο Αγραβάνης, τις επιδόσεις του οποίου δεν μετρά καμία στατιστική υπηρεσία, ο βελτιωμένος Μιλουτίνοφ, ο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του Μπιρτς, ο Γιάνγκ , ο Παπαπέτρου με το μπασκετικό θράσος που τον διακρίνει, γνωρίζοντας πολύ καλά πώς να το φιλτράρει, ο Μάντζαρης των ειδικών αποστολών, ο Ουότερς!

Αλλά εγώ θα επιστρέψω πάλι από εκεί που άρχισα! Από τον Σπανούλη! Σ’ αυτόν που οι αντίπαλοι μόνο χθες, έκαναν 10 φάουλ (10 σφύριξαν οι διαιτητές)!!! Αυτόν που σημάδεψαν ανελέητα οι αντίπαλοι σε όλα τα παιχνίδια της σειράς και δεν κατάφεραν ούτε να τον περιορίσουν! Σ’ αυτόν που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού , όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει ο Παπανικολάου!

Γιατί χωρίς τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα χωρίς… φωνήεντα! Φοβάμαι πως όταν αποφασίσει ο ίδιος να κλείσει αυτός τον κύκλο των μεγάλων ηγετών θα νοσταλγούμε όλοι μας αυτές τις ωραίες για το άθλημα στιγμές, κλαίγοντας με μαύρο δάκρυ!

Γιατί χωρίς τον Διαμαντίδη, χωρίς τον Σπανούλη , χωρίς τους μεγάλους πρωταγωνιστές και με την ψαλίδα των μεγάλων μπάτζετ , όπως όλα δείχνουν, να μεγαλώνει και άλλο εις βάρος μας, οι ομάδες μας θα αγκομαχούν για μια θέση στην τελική τετράδα! Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στην τελική φάση. Δεν μου αρέσουν οι προβλέψεις, τις αποφεύγω συστηματικά!

Τον έχω όμως ικανό για το καλύτερο! Έχει ηγέτη, έχει ομάδα σκληρή , δουλεμένη, με παραστάσεις , πραγματικό ανταγωνιστικό σύνολο, έχει προπονητή ικανότατο , διαβασμένο, με λύσεις και αγωνιστικό προσανατολισμό!

Εκείνο που ξέρω είναι ότι μέχρι να ξημερώσει η μέρα των ημιτελικών στην μακρινή Μόσχα πολλοί θα έχουν χάσει τον ύπνο τους με τις επιδόσεις του Σπανούλη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!