Κάμινγκς: «Έναν χρόνο τα περιμένουμε»

Κάμινγκς: «Έναν χρόνο τα περιμένουμε»

bet365

Υπό μία έννοια μπορεί να χαρακτηριστεί και ο… survivor του Άρη καθώς είναι ο μοναδικός «επιζών» από τους Αμερικάνους που ήρθαν στο Nick Galis Hall το περασμένο καλοκαίρι. Είναι παράλληλα και ο παίκτης που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη σειρά των αγώνων με τον ΠΑΟΚ.

Για τον Ουίλ Κάμινγκς, τα πλέι οφ δεν αποτελούν μια άγνωστη διαδικασία, μη φανταστείτε όμως ότι έχει ένσημα πολλών χρόνων. Η ευρωπαϊκή εμπειρία του περιορίζεται εξάλλου στη φετινή παρουσία του με τη φανέλα του Άρη αλλά και σε επτά αγώνες στο ιταλικό Πρωτάθλημα της περσινής περιόδου, εκ των οποίων οι τρεις ήταν για τα πλέι οφ όπου η Τρέντο «σκουπίστηκε» από την Αρμάνι Μιλάνο κι έτσι ο ίδιος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του.

Ως κολεγιόπαιδο, στα δικά του παραγωγικά χρόνια το Temple δεν συμμετείχε στα τελικά του κολεγιακού Πρωταθλήματος. Είχε βιώσει δύο αποκλεισμούς. Το 2011 ως freshman το πανεπιστήμιό του ηττήθηκε από το South Florida, ενώ την επόμενη σεζόν μετά τη σπουδαία νίκη επί του NC State αποκλείστηκε από την Ιντιάνα του Βίκτορ Ολαντίπο.

Τούτο δεν σημαίνει όμως ότι ο Αμερικανός υστερεί σε γνώση. «Νιώθω πολύ πεινασμένος για τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Περιμέναμε όλη τη χρονιά αυτά τα παιχνίδια. Στην κανονική διάρκεια απλά χτίζεις. Ξέρουμε ότι όλα κρίνονται στα πλέι οφ. Οπότε, το κίνητρο είναι ούτως ή άλλως υψηλό», είπε ο Αμερικανός στο gazzetta.gr.

Το πλεονέκτημα της έδρας ως ένα βαθμό προσφέρει ασφάλεια, αλλά ο Άρης έχει να κουβαλήσει και το ψυχολογικό βάρος των δύο ηττών στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Μάλιστα, στον αγώνα του δευτέρου γύρου, ο Ουίλ Κάμινγκς ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Άρη. «Δεν θέλω να σκέφτομαι εκείνη τη φάση. Όλοι είδαν τι είχε γίνει. Έχει φύγει από το μυαλό μου», είπε ο ίδιος και αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις που ακολουθούν.

«Και οι δύο ομάδες άλλαξαν πολλά πράγματα στα ρόστερ τους, στην αγωνιστική φιλοσοφία τους. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε συγκέντρωση και να εκτελέσουμε σωστά τα συστήματά μας. Στη διάρκεια ενός αγώνα συμβαίνουν καλά και καλά πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας», συμπλήρωσε.

Εκεί θέσαμε τον παράγοντα «πίεση». Ο Ουίλ Κάμινγκς δεν έδειξε να τον φοβάται. «Πάντα υπάρχει πίεση, το ζήτημα είναι να τη διαχειρίζεσαι σωστά. Συνολικά όμως, κάνω αυτό που αγαπώ, από τη φύση μου είμαι ανταγωνιστής, νιώθω ενθουσιασμένος που θα παίξω σ’ αυτά τα παιχνίδια, οπότε δεν έχω λόγο να προσθέσω πίεση σε σύγκριση με αυτή που ήδη υπάρχει», κατέληξε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα