Χωρίς καύσιμα, ο Ολυμπιακός δεν πετάει!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Χωρίς καύσιμα, ο Ολυμπιακός δεν πετάει!
Ο Μιχάλης Λεάνης σχολιάζει την ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές και τονίζει πως η πρόκριση στο Final 4 δεν έχει χαθεί, αρκεί να υπάρχουν... καύσιμα στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Ολυμπιακός χθες έχασε το δεύτερο ματς. Δεν έχασε την πρόκριση, όσο και αν δυσκολεύει η κατάσταση με δυο ματς εκτός έδρας!

Η διεκδίκηση του εισιτηρίου για το Final 4 παραμένει ανοιχτή υπόθεση και αυτό ας το έχουν καλά στο μυαλό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Η δεύτερη αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το τελικό σκορ 71-73 αποτελεί τρανή επαλήθευση!

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Φιορεντίνα – Ιντερ, αν ο Ικάρντι ανοίξει το σκορ (21+).

Από ένα σουτ, του αφύλακτου Κερκ στην τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων, ο οποίος το πανηγύρισε και δικαιολογημένα σαν να πετύχαινε γκολ στις καθυστερήσεις ποδοσφαιρικού αγώνα!

Κι αυτό οφείλουν να το έχουν καλά στο μυαλό τους οι παίκτες! Όχι μόνο τον αφύλακτο Κερκ και την εξέλιξη της φάσης. Ότι δηλαδή τα τελευταία δευτερόλεπτα δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη, δεν αφήνεις κανένα, έστω και τον λιγότερο επικίνδυνο αντίπαλο παίκτη, να διεκδικήσει τον τίτλο του ήρωα της μιας μέρας, αλλά κυρίως ότι ένας μέτριος και χωρίς πολλά αποθέματα ενέργειας Ολυμπιακός ηττήθηκε στα σημεία από μια Εφές που πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στη φετινή διοργάνωση, μακριά από το σπίτι της, αναλογικά με το ποιος ήταν ο αντίπαλος της και σε ποια έδρα αγωνιζόταν!

Η έλλειψη αποθεμάτων ενέργειας είναι αυτό που λογικά θα απασχολήσει τους «ερυθρολεύκους». Ότι η ομάδα μέσα σε διάστημα 48 ωρών δεν κατάφερε να βγάλει φρεσκάδα και ταχύτητα όπως στο πρώτο παιχνίδι!

Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο - αν όχι τον κυριότερο - ο τρόπος αντιμετώπισης του παιχνιδιού από τον αντίπαλο.

Ο Περάσοβιτς το διάβασε σωστά. Πηγαίνω αργά τις επιθέσεις και τις εκδηλώνω λίγο πριν την λήξη της χρονικής τους διάρκειας!

Έτσι και τον ρυθμό ελέγχω σε ένα μεγάλο βαθμό και από την άλλη, εξίσου σημαντικό για την έκβαση του παιχνιδιού, δεν κινδυνεύω να με βρει στο ξέφωτο ο αντίπαλος και να με τσακίσει όπως πριν από δυο εικοσιτετράωρα!

Η Εφές έβαλε τις βάσεις στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας 37 πόντους (6 περισσότερους από την προηγούμενη αναμέτρηση) έχοντας, όμως, κυρίως τον ρυθμό σε ελεγχόμενα για αυτήν επίπεδα. Αυτό ήταν το βασικό, αυτό την ενδιέφερε! Το τέμπο του παιχνιδιού!

Θα πουν κάποιοι ότι αυτοί οι 6 περισσότεροι πόντοι ήταν τόσο σημαντικοί; Μπορούν να κάνουν την διαφορά; Από την άλλη ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος πετυχαίνοντας 44 πόντους, μια συγκομιδή, ανάλογη του πρώτου παιχνιδιού (42) που δεν την λες φτωχή, το αντίθετο μάλιστα!

Ήταν σημαντικοί οι 6 πόντοι σύμφωνα με την λογική του Περάσοβιτς και τελικά δικαιώθηκε! Γιατί από την στιγμή που ήθελε να πάει το ματς σε χαμηλό τέμπο με κλειστό σκορ, ακόμα και ο ένας πόντος θα είχε βαρύνουσα σημασία!

Από την άλλη ήταν και ο τρόπος που πέτυχε τους 44 πόντους ο Ολυμπιακός στα δυο αρχικά δεκάλεπτα! Καμία σχέση με τον τρόπο που πέτυχε τους 42 πόντους στην πρώτη αναμέτρηση!

Χθες ο Ολυμπιακός δεν επεδίωξε τις επαφές, είχε πολύ λίγα ντράιβ, αλλά ήταν οι εκπληκτικές επιδώσεις του στα τρίποντα, 9 στα 18 ποσοστό 50% που τον κρατούσαν όρθιο και καμαρωτό!

Λογικό και επόμενο κάποτε αυτό να τελείωνε! Ο Περάσοβιτς το περίμενε, γι’ αυτό συνέχισε να φορτώνει το ζωγραφιστό, να ποντάρει στην συνεργασία μεταξύ των ψηλών!

Σίγουρα τον βοήθησε και η αποχώρηση του Μιλουτίνοφ, αλλά η έλλειψη ενέργειας από μεριάς παικτών του Ολυμπιακού τον βοήθησε σίγουρα ακόμα περισσότερο!

Όσο περνούσε η ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ξεφουσκώνουν. Δεν τους βγήκαν τα μακρινά σουτ στο δεύτερο μέρος πέτυχαν μόλις δυο και… μοιραία σίγησαν!

Χωρίς ενέργεια, χωρίς δράση, χωρίς ρυθμό λογικό και επόμενο να παραδοθούν!

Ο Ολυμπιακός είναι μια ταλαιπωρημένη ομάδα. Της λείπουν βασικοί παίκτες, ικανοί να την ξεκουράσουν σαν σύνολο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά!

Ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι πολύ λίγος, ώστε να προλάβουν οι ίδιοι και ίδιοι παίκτες να γεμίσουν μπαταρίες.

Όσο πλουραλισμό και να διαθέτει μια ομάδα στις τάξεις της, αν τα ντεπόζιτα είναι άδεια, δεν κινείται τίποτα!

Αν προβληματίζει κάτι τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι οι 9 πόντοι του Γκρέιντζερ, ούτε σε πρώτη ανάγνωση οι πόντοι του φίλου από τα παλιά Ντάνστον, αλλά οι 9 (!) συνολικά ασίστ του πρώτου και οι 5 του δεύτερου σε σύνολο 21 ασίστ όλης της Εφές!!!

Με ένα Μάντζαρη σε δράση - έπαιξε χθες μόλις 10 λεπτά - φρέσκο και ξεκούραστο, αμφιβάλλω αν ο Γκρέιντζερ έφτανε τις 5 ασίστ!

Αν στην συνέχεια τα πνευμόνια των «ερυθρολεύκων» είναι γεμάτα οξυγόνο πολύ δύσκολα ο Ντάνστον θα βρει δημιουργία από το ζωγραφιστό ακόμα πιο δύσκολο να πετύχει η Εφές να μοιράσει στο παιχνίδι της 21 ασίστ!

Η βενζίνη είναι το ζητούμενο στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη! Το καύσιμο κάνει τις μηχανές να λειτουργούν! Με γεμάτα ντεπόζιτα ο Ολυμπιακός, δεν χάνει ακόμα και στις λεπτομέρειες από κανένα ξεχασμένο Κερκ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!