Ο Μπάλακ τα εκανε... μαντάρα

Gazzetta team
Ο Μπάλακ τα εκανε... μαντάρα
Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά παράπονα από τα σφυρίγματα του άπειρου Ισραηλινού διαιτητή Αμίτ Μπάλακ.

Στον Oλυμπιακό αναγνωρίζουν πως δεν έπαιξαν σύμφωνα με τα στάνταρ τους, ωστόσο έχουν αρκετά παράπονα από τον Αμίτ Μπάλακ.

Ο Ισραηλινός διαιτητής έπαιξε πρώτη φορά στην καριέρα του σε αναμέτρηση playoffs και πολλές φορές σφύριζε λανθασμένα καθοδηγούμενος από φόβο..

Οι Πειραιώτες φωνάζουν για το 5ο φάουλ του Κεμ Μπιρτς το οποίο ουδέποτε έγινε και μάλιστα το βίντεο της φάσης τους δικαιώνει. Ο Ισραηλινός φάινεται καθαρά πως σφύριξε και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τους πάικτες πως τους ξέφυγε το σφύριγμα και μάλιστα ζήτησε από τυς φιλοξενούμενους να κάνουν την επαναφορά. Σε εκείνο το σημείο ο Περάσοβιτς διαμαρτυρήθηκε στον Λαμόνικα με τον Ιταλό να φωνάζει κοντά του το νεαρό συνάδελφό του και να τον ρωτάει τι είχε δώσει.

Το μπέρδεμα μάλιστα άφησε για αρκετά δευτερόλεπτα τον καναδό σέντερ στο παρκέ αφού κανείς δεν είχε καταλάβει.

Λιγο αργότερα και πριν ισοφαρίσει στους 71 πόντους ο Γκρέιντζερ, ο Ουρουγουανός είχε πατήσει την πλάγια γραμμή (μπροστά στον πάγκο των γηπεδούχων) με τον Ισραηλινό να μην το βλέπει.

Το ίδιο λάθος έκανε στην τρίτη περιόδο οταν ο Κέρκ έβγαλε τη μπάλα έξω κι ο Ισραηλινός την έδωσε στην Εφές. Παπανικολάου και Σπανούλης «τρελλάθηκαν» (φωτ.) και εν συνεχεία παραδέχτηκε το λάθος του αλλάζοντας την απόφασή του.

Προκαλεί απορία στον Ολυμπιακό για ποιο λόγο η Euroleague επέλεξε έναν τόσο άπειρο διαιτητή για το πρώτου ματς στη διαδικασία των playoffs.