Ετσι δεν κερδίζεις Παναθηναϊκέ!

Ετσι δεν κερδίζεις Παναθηναϊκέ!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ετσι δεν κερδίζεις Παναθηναϊκέ!
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τα λάθη του Παναθηναϊκού στο χθεσινό ματς με τη Φενέρ και εξηγεί που κρίθηκε ο δεύτερος προημιτελικός της Eυρωλίγκας...

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Κολωνία – Χόφενχαϊμ (21+).

Ακόμα κι αν τύχεις τη Φενέρ μπόσικη και κουρασμένη στην τέταρτη περίοδο λόγω του μικρού ρόστερ δεν την κερδίζεις. Αν δεν έχεις σαφέστατη αμυντική τακτική καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Αμυντική ή τακτική χωρίς νεκρά διαστήματα και μάλιστα μεγάλης διάρκειας , τα οποία είναι σίγουρο ότι θα πληρώσεις πολύ ακριβά!

Αν δεχθείς 48 πόντους σε δυο ματς και σε διάστημα 48 ωρών (γιατί κι αυτό παίζει ρόλο) από τον Μπογκντάνοβιτς , τον παίκτη κλειδί, τον παίκτη σημείο αναφοράς για την Φενέρ! Όταν μάλιστα δεν τον σταματάς με φάουλ στην τέταρτη περίοδο εκεί που ξέρεις ότι θα πάρει τις επιθέσεις γιατί ξεχειλίζει από προσωπικότητα , τότε μοιραία η λήξη του παιχνιδιού θα σε βρει γονατισμένο με σκυμμένο το κεφάλι!

Δεν κερδίζεις ή αν θέλετε παίζεις το κεφάλι σου κορώνα-γράμματα όταν μπαίνεις και βγαίνεις από το παρκέ σε όλες τις περιόδους ηττημένος! Όταν ξέρεις ότι κυνηγάς, ότι πρέπει αναγκαστικά να βρεις λύσεις για να περάσεις μπροστά. Είναι θέμα καθαρά ψυχολογίας , με ιδιαίτερη βαρύτητα σε παιχνίδια που κρίνονται πολλά, που κρίνεται η πρόκριση!

Δεν κερδίζεις όταν επιτρέπεις στην Φενέρ να έχει ποσοστό πάνω από 40% στα δίποντα! Δεν έχασε ποτέ της , γιατί να κάνει σε σένα την χάρη;

Με επίδοση της Φενέρ 55,3% στα δίποντα κάνεις τον σταυρό σου και προσεύχεσαι. Σε έχουν εγκαταλείψει τα επίγεια και εναποθέτεις τις ελπίδες σου στα επουράνια!

Ακόμα χειρότερα γίνονται τα πράματα όταν το 55,3 στα δίποντα συνοδεύεται από ένα πολύ βαρύ 50% στα τρίποντα!

Είναι σαν να παίζεις με γυμνό καλώδιο και μάλιστα με βρεγμένα χέρια και να έχεις την απαίτηση να μην σε χτυπήσει το ρεύμα!!! Πόση είναι μια ομάδα στην αμυντική της τακτική όταν δέχεται σε ματς φωτιά 47 πόντους σε σύνολο 80 , μόνο από δυο παίκτες ! Μπογκντάνοβιτς 25 και Ούντο 22! Φτάνεις στην άκρη του γκρεμού και ακροβατείς με το ένα πόδι στο κενό όταν με αντίπαλο την Φενέρ έχεις επιτρέψει να σου μαζέψει 33 ριμπάουντ εξ αυτών τα 9 επιθετικά!

Θέλεις να κερδίσεις την Φενέρ και της έχεις επιτρέψει να μοιράσει 18 ασίστ , νούμερο έστω και λίγο πάνω από τον μέσο όρο της! Αν δεν περιορίσεις την δημιουργία, τότε ειλικρινά τι να περιμένεις;

Όταν πρέπει να κάνεις φάουλ και δεν κάνεις, τότε έχεις βάλει τα χεράκια σου για να βγάλεις τα ματάκια σου! Η Φενέρ στο ανοιχτό γήπεδο δεν άφησε ούτε μια φάση να προχωρήσει. Τις σταμάτησε όλες με φάουλ για να ξεκινήσουν απ’ την αρχή με την άμυνα της οργανωμένη!

Δεν γίνεται να πάρεις εύκολα καλάθια αν δεν βγεις στο ανοιχτό γήπεδο... αν δεν διαβάσεις τα missmatch! Δεν το έκανε ο Παναθηναϊκός και κυνηγούσε με αλχημείες να σημειώσει πολύτιμους πόντους!

Αντίθετα σε κάθε miss match η Φενέρ κάνει πάλι φάουλ το σταματά το παιχνίδι δεν αφήνει την επίθεση να εξελιχθεί. Μόνο αν ο χρόνος πλησιάζει στο μηδέν επιτρέπει να ολοκληρωθεί η φάση!

Η δουλειά της Φενέρ με τις βοήθειες στο ζωγραφιστό είναι σχεδόν πάντα η ίδια. Πρώτα περιμένουν οι παίκτες της να δουν τι γίνεται με τις περιστροφές και τις αδύνατες πλευρές και μετά ζευγαρώνουν για βοήθειες!

Αδύνατον να αναπνεύσεις όταν σου βγαίνουν καθ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού από τα σκριν οι σκόρερ της Φενέρ και εσύ τρέχεις με χρονοκαθυστέρηση να προλάβεις το κακό! Λίγες φορές κατάφεραν οι πράσινοι να προλάβουν τον εκάστοτε φονιά της Φενέρ πριν αυτός σημαδέψει και οπλίσει!

Κομματάκι δύσκολο έως απίθανο όπως αποδείχθηκε περίτρανα και μάλιστα δις να ρίξεις στο καναβάτσο της Φενέρ αν δεν την έχεις σταματήσει στο όριο των 70 πόντων!

Ακόμα πιο δύσκολο όταν τις κρίσιμες επιθέσεις δεν τις εκδηλώνεις με ηρεμία αλλά βιάζεσαι υπερβολικά , ακόμα και όταν ο προπονητής σου παίρνει τάιμ άουτ και σου ζητά να γυρίσεις την ριμάδα την μπάλα μέχρι να βρεις την σωστή επιλογή!

Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση σου δύσκολα βρίσκεις ρυθμό. Όταν μένεις για ώρα χωρίς καλάθι (σχεδόν 4 λεπτά στην πρώτη περίοδο) ο αντίπαλος αυτού του επιπέδου όχι μόνο το διαβάζει , αλλά το εκμεταλλεύεται στο πολλαπλάσιο και φυσικά το κρατά στο μυαλό του για να σε φέρει και πάλι στην δύσκολη θέση!

Ούτε είναι δυνατόν όταν αποφασίζεις να παίξεις άμυνα δυνατή και επιθετική να το πράττεις χωρίς την απαραίτητη σύνεση και αυτοσυγκράτηση στέλνοντας την Φενέρ γρήγορα στις βολές!

Τώρα το κακό έγινε . Από το 0-2 δεν επιστρέφεις εύκολα ακόμα πιο δύσκολα όταν έχεις να κάνεις με ομάδα του Ομπράντοβιτς!

Για να κάνεις όμως το θαύμα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αντιληφθείς σε απόλυτο βαθμό τα λάθη σου και να αφομοιώσεις –όσο αυτό κι αν φαίνεται παράξενο- την φιλοσοφία παιχνιδιού της ομάδας που αντιμετωπίζεις! Ακόμα κι αν χρειαστεί να την κοπιάρεις.

Όπως έλεγε και ο Γιούρχολ οι λιγότερο έξυπνοι αντιγράφουν , οι έξυπνοι βρίσκουν τρόπους και το κλέβουν!

Δεύτερο και τελευταίο! Ομάδες όπως η Φενέρ αν θέλεις όχι απλά να τις κερδίσεις αλλά να τις αποκλείσεις, τότε θα πρέπει να παίξεις "ξύλο"! Ατσαλάκωτη έφτασε η Φενέρ και ατσαλάκωτη φεύγει!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!